A meggy hatása a szervezetünkre

Miért jó a meggy rendszeres fogyasztása?

Miért jó a meggy rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A meggy erős vértisztító és gyulladáscsökkentő hatású gyümölcs. Csökkenti a visszerek kialakulását, véd a ráktól és jótékonyan hat az emésztésre. Ősidők óta ismert, szerteágazó gyógyító hatással bíró bogyós gyümölcs. Már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger vidékén és Perzsiában is. Magyarországon termesztésének és fogyasztásának nagy hagyománya van, ennek köszönhetően hazánk világviszonylatban is az egyik legnagyobb meggytermelő országnak számít.

17 antioxidánst tartalmaz

Az antioxidánsok megakadályozzák a sejtek oxidatív károsodását, amelyek krónikus gyulladásokhoz és betegségekhez vezetnek. A meggy 17 antioxidáns vegyületet tartalmaz, kiemelkedik közülük a melatonin, a kvercetin, az ellagsav, és számos flavonoid (antocianinok, fenolsavak). Az egyik legerősebb hatású antioxidáns a kvercetin, amely a meggyen is megtalálható.

Vírusölő és antibakteriális hatású

A meggy vírusölő és antibakteriális tulajdonsága révén véd a fertőzésektől és vírusos megbetegedésektől is. Rendszeres fogyasztásával a nyári hónapok alatt felvértezhetjük az immunrendszerünket az őszi-téli időszak meghűléses és influenzás megbetegedések ellen.

Véd a ráktól – bizonyítottan tumorgátló hatású

A meggy intenzív piros színét okozó antocianinok bizonyítottan tumorgátló hatásúak, vagyis megakadályozzák a ráksejtek kialakulását és szaporodását. Az antocianin mellett még további három rákellenes hatóanyag létezik, a perilil-alkohol, limonén és ellaginsav, melyek közül a meggyben mindhárom megtalálható. Ennek köszönhetően a meggy elsősorban a mellrák, valamint a tüdő-, vastagbél- és a bőrrák ellen nyújt védelmet.

Hatékony gyulladáscsökkentő

Az oszteoartritiszben szenvedő betegeknél a meggyfogyasztás nagymértékben csökkenti a gyulladást, mégpedig a hagyományos szerek kockázatai és káros mellékhatásai nélkül. Gyulladáscsökkentésre többek között azért válik be, mert bioaktív anyagai gátolják a gyulladásért felelős ciklooxigenáz enzimet.

Növeli a melatonin termelést – csökkenti az álmatlanság tüneteit

A melatonin nemcsak antioxidáns, hanem az ébrenlét és az alvás ciklusát, valamint az öregedést is szabályozza. Az emberi szervezetben a tobozmirigy termeli. A szervezet megfelelő regenerációja érdekében kiemelten fontos a pihentető alvás. A Northumbia Egyetemen megállapították, hogy a meggy fogyasztásával közel 20 százalékkal nő a melatoninszint,ezáltak hosszabb, pihentetőbb alvást eredményez.

Védi a vérfalakat

A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan a meggy is kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Ezek az antioxidáns hatású vegyületek segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, ezáltal közrejátszanak többek között a visszérbetegségek kialakulásának megelőzésében.

Az egyik legjobb vértisztító

A mély bordó zöldségek és gyümölcsök a legjobb vértisztítók. A zöldségek közül a cékla, a gyümölcsök közül a meggy tartozik a leghatékonyabb vértisztítók közé.

Erősíti a szívizom működését

A meggyben lévő kálium, kalcium és más ásványi anyagok erősítik a szívizom működését, valamint a meggy fogyasztása csökkenti a vér koleszterin­ és vérzsír­ szintjét is. Érbetegségek ellen is hasznos, lúgosító hatásával újra megnyitja a kapilláris ereket.

Jó hatással van az emésztésre

A meggyben lévő gyümölcssavak serkentőleg hatnak a bélmozgásra, B-vitamin tartalmának köszönhetően pedig segíti a kiegyensúlyozott emésztést, ezen kívül jó hatású az idegrendszerre is.

Gyógyítja a köszvényt

A meggy csökkenti a húgysavszintet, és a húgykőlerakódásokat, ezáltal köszvény esetén is alkalmazható. A rendszeres meggyfogyasztás természetes és biztonságos módon képes kezelni a köszvényt.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: impressmagazin.hu

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!