sambirano-gold-feher-logo-nagy-bg-2024

Nyers kakaóbab töret

A cukorbetegség természetes ellenszere.

Számos tanulmány megerősíti ezt az elképzelést, miszerint a kakaóban található antioxidáns vegyületek hatékonyan segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében.

Mit tehetünk diabétesz ellen?

Fókuszban a kakaó-flavonoid

A hiperglikémia, vagyis a magas vércukorszint gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is. Az évek során különösképpen azok a zöldségek és gyümölcsök kerültek előtérbe, melyek természetes és gazdag forrásai az úgynevezett flavonoidoknak. A flavonoidok olyan vegyületek, melyek bizonyítottan képesek diabétesz-ellenes szerként működni. A természetes táplálékok közül a kakaó-flavonoidok nagyon hatékonynak bizonyultak a 2-es típusú cukorbetegséget illetően, amit az elmúlt évtizedben végzett sejttenyészet, állatmodelles és embereken végzett vizsgálatok is egyaránt megerősítettek!

Tények a cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, ami évről évre sajnos egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adati szerint 1980 és 2014 között, 108 millióról, 422 millióra nőtt a cukorbetegek száma világszerte. Különösen a szegényebb országokban szenvednek egyre többen ettől a betegségtől, Magyarországon például már több mint 1 millióan érintettek. Nem is gondolnák, pedig legtöbbször a cukorbetegség a fő okozója a kialakult vakságnak, a veseelégtelenségnek, a szívinfarktusnak, a stroke-nak és az alsó végtagok amputációjának is. A 2-es típusú cukorbetegség (T2D) a leggyakoribb formája a cukorbetegségnek, és egyben ez a leggyakoribb krónikus betegség is.

A cukorbetegség tünetei

 • Gyakori vizelés (gyakran éjszaka)
 • Állandó szomjúságérzet
 • Súlyvesztés
 • Farkaséhség
 • Homályos a látás
 • Zsibbadt vagy bizsergő végtagok
 • Fáradékonyság
 • Nagyon száraz bőr
 • Lassan gyógyuló sebek
 • A szokásosnál több fertőzés

Miért jó a kakaó a cukorbetegségre?

Legfőképpen, mert természetes! A kutatók a nyers kakaóban fokozottan jelen lévő epikatekin (epicatechin) monomereknek tulajdonítják azt a hatást, amely az inzulintermelés fokozását és a vércukorszint szabályozását eredményezi. Ez a kakaóban található vegyület elősegíti a béta-sejtek hatékonyabb működését, megerősíti a bennük található mitokondriumokat is, ami több ATP-t (energiát) termel, ez pedig több inzulin felszabadulást eredményez. Az epikatekin megvédi a sejteket és növeli az oxidatív stresszel szembeni képességüket. Vizsgálatokkal megerősítették, hogy ha magas kalória tartalmú étrendhez epikatekin vegyületet adnak, akkor az képes csökkenteni az elhízás szintjét, és javítani a vércukorszint szabályozását is. Ezeket az eredményeket a Journal of Nutritional Biochemistry tudományos folyóiratban tették közzé 2020-ban. 

A nyers kakaóban található vegyületek...

 • Szabályozzák a szénhidrát felszívódását a bélben. 
 • Szerepet játszanak a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek védelmében.
 • Fokozzák az inzulinszekréciót.
 • Javítják a perifériás szövetek inzulinérzékenységét a glükóz transzporterek és az inzulin jelzés fő fehérjéinek a szabályozásával, például a májban, a zsírszövetekben és vázizmokban is.
 • Lipidcsökkentő hatást fejtenek ki. 
 • Segítenek csökkenteni a betegség által megnövekedett oxidatív stresszt és az egyéb gyulladásos folyamatok mértékét.
1.000 mg kakaó-flavonoid naponta
A nyers kakaóban található vegyületek segíthetnek az inzulinérzékenység javításában és a normoglikémia megteremtésében. 
Következésképpen a nyers kakaó termékekből vagy étcsokoládéból származó mérsékelt napi kakaó-flavonoid, (1.000mg/nap) valamint más étrendi flavonoidok mindennapi bevitele értékes ajánlás lehet a 2-es típusú cukorbetegség táplálkozás általi kezelésére. 

Összetevők

100% perui nyers kakaóbab töret
Flavonoid tartalom
A nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-át teszik ki a flavonoidok! A tanulmányok szerint napi 1.000 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg 1-2 evőkanál (10-12 gramm) nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Mitől egyedi a Sambirano Gold kakaóbab?

A Sambirano Gold kakaóbabok különlegesek, egyediségük az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat mindössze 2 napig fermentálják csak! Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A rövid ideig történő fermentálás és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok az átlagnál gazdagabb vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek!

Mit érhetünk el a kakaóbab fogyasztásával?

A nyers kakaóbab töret rendszeres fogyasztásával természetesen vitalizálhatjuk a szervezetünket, bőséges antioxidáns kapacitása pedig védelmet nyújthat a különböző egészségügyi kihívásokkal szemben.

Felhasználási javaslat

Amennyiben szeretnéd a nyers kakaóbab töret egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, 1-2 evőkanállal (10-15 gramm) fogyassz el belőle naponta. Fogyasztható önmagában, de hozzáadhatjuk joghurtokhoz, granolákhoz, müzlikhez, zabkásához és pudingokhoz is.

Perui nyers kakaóbab töret

1kg kakaóbab töret 3 havi adag

A nyers kakaóbab töretet a természet egyik leghatékonyabb szuperételeként tartják számon, amely több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, vas, magnézium, réz, kálium, kalcium, szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Mindemellett a természet egyik leggazdagabb antioxidáns forrása, amiért az antioxidánsok királyaként is sokszor emlegetik. 
(350+ rólunk mondták)
13,190.00 Ft
18,900.00 Ft
- {price}%
Prémium minőségű, 100%-ban növényi eredetű termék. 
 • Ingyenes szállítás 15.000 Ft-tól!

 • Visszaküldési garancia!

 • 1 munkanapos kiszállítás!

sambirano-gold-perui-nyers-kakaobab-toret-24
sambirano-gold-nyers-perui-kakaobab-toret-vid

Köszönjük a bizalmat!

Több, mint...

0db
Megrendelés
0kg
Kakaó értékesítése
0+
Weboldal látogatás
(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel