Mit tegyünk a magas vérnyomás ellen?

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

A magas vérnyomás, életmódbeli szokások, geomágneses viharok...

A 18–35 éves korosztályban a magas vérnyomás (hipertónia) előfordulása 10% alatti, az 50–59 évesek között megközelíti a 40%-kot, 70 éves kor felett pedig meghaladja a 60%-kot. Az esszenciális hipertónia létrejöttében nagy szerepe van a genetikai tényezőknek és a helytelen életmódbeli szokásoknak, (túlterheltség, gyakori feszültség, elhízás, mozgásszegény életmód, dohányzás, helytelen táplálkozási tényezők, túlzott kávé- és alkoholfogyasztás stb.) illetve napjainkban az egyre gyakoribb és nagyobb méreteket öltő napkitörésekből származó geomágneses viharok hatásai sem hagyhatók figyelmen kívül. Minél magasabb a vérnyomás, és minél hosszabb ideje áll fenn a hipertónia, annál nagyobb a cardiovascularis kockázat. A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is.

 

Kakaó flavonoid - A magas vérnyomás természetes ellenszere

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Az elmúlt években több tudományos vizsgálat is rávilágított a nyers kakaó elképesztő antioxidáns tartalmára és az ebből fakadó kiváló élettani hatásaira. Ezeknek a tanulmányoknak köszönhetően az Európai Unióban engedélyezett a következő kakaóval kapcsolatos egészségügyi állítás: 

"A kakaóflavanolok segítenek fenntartani az erek rugalmasságát, ami hozzájárul a normál véráramláshoz."

Továbbá igazolást nyert az is, hogy a kakaó antioxidáns hatású flavonoidjai közül elsősorban a katechin, az epikatechin és a procianidin dominálnak. Ezek a triciklusos szerkezetű flavonoidok megsemmisítik a szervezetben felhalmozódott felesleges szabad gyököket, (melyek képesek kárt tenni a sejtekben) ezzel fenntartva az antioxidánsok és a szabad gyökök közti kényes egyensúlyt, ami egyébként létfontosságú a szervezet természetes védekező mechanizmusának és az öngyógyító folyamatainak megfelelő működéséhez.

A kakaó epikatechin-tartalma elsősorban a vaszkuláris endotéliumra gyakorolt ​​kedvező hatásáért felel, mivel mind az akut, mind krónikus nitrogén-monoxid termelés szabályozására hat. Az egyéb, kedvező kardiovaszkuláris hatásokat a kakaó-polifenolok gyulladásgátló tulajdonságai nyújtják. Vizsgálatok szerint, napi 1052 mg kakaó flavonoid hat héten keresztül történő fogyasztása szignifikánsan képes csökkenteni a mérsékelten hipertóniások vérnyomását.

A kutatók többek között rávilágítottak arra is ezen átfogó tanulmány által, hogy a kakaó antioxidáns hatásai közvetlenül befolyásolhatják az inzulinrezisztenciát, és csökkenthetik a cukorbetegség kockázatát. Ezenkívül a kakaó fogyasztás megvédi az idegeket a sérülésektől és a gyulladástól, megvédi a bőrt az ultraibolya sugárzás által okozott oxidatív káros hatásoktól és jótékony hatással van az emésztésre, a kognitív funkciókra és a hangulatra is.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

 

Forrás: A teljes angol nyelvű tanulmányt az NCBI (National Center for Biotechnology Information) weboldalán ide kattintva tekintheted meg.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!