Mit tegyünk a magas vérnyomás ellen?

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 6

A magas vérnyomás

A 18–35 éves korosztályban a magas vérnyomás (hipertónia) előfordulása 10% alatti, az 50–59 évesek között megközelíti a 40%-kot, 70 éves kor felett pedig meghaladja a 60%-kot. Az esszenciális hipertónia létrejöttében nagy szerepe van a genetikai tényezőknek, de a helytelen életmódbeli szokásoknak (túlterheltség, gyakori feszültség, elhízás, mozgásszegény életmód, dohányzás, helytelen táplálkozási tényezők, túlzott kávé- és alkoholfogyasztás stb.) is. Minél magasabb a vérnyomás, és minél hosszabb ideje áll fenn a hipertónia, annál nagyobb a cardiovascularis kockázat. A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is.

 

Kakaó flavonoid - A magas vérnyomás természetes ellenszere

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Az elmúlt években több tudományos vizsgálat is rávilágított a nyers kakaó elképesztő antioxidáns tartalmára és az ebből fakadó rendkívüli élettani hatásaira. Igazolást nyert, hogy a kakaó antioxidáns hatású flavonoidjai közül elsősorban a katechin, az epikatechin és a procianidin dominálnak. Ezek a triciklusos szerkezetű flavonoidok megsemmisítik a szervezetben felhalmozódott felesleges szabad gyököket, (melyek képesek kárt tenni a sejtekben) ezzel fenntartva az antioxidánsok és a szabad gyökök közti kényes egyensúlyt, ami egyébként létfontosságú a szervezet természetes védekező mechanizmusának és az öngyógyító folyamatainak megfelelő működéséhez.

A kakaó epikatechin-tartalma elsősorban a vaszkuláris endotéliumra gyakorolt ​​kedvező hatásáért felel, mivel mind az akut, mind krónikus nitrogén-monoxid termelés szabályozására hat. Az egyéb, kedvező kardiovaszkuláris hatásokat a kakaó-polifenolok gyulladásgátló tulajdonságai nyújtják. Vizsgálatok szerint, napi 1052 mg kakaó flavonoid hat héten keresztül történő fogyasztása szignifikánsan képes csökkenteni a mérsékelten hipertóniások vérnyomását.

A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok. Napi 1052 mg kakaó flavonoid szervezetbe juttatásához nagyjából 7 szem Sambirano Gold - Nyers, egész napon szárított kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta!

A kutatók többek között rávilágítottak arra is ezen átfogó tanulmány által, hogy a kakaó antioxidáns hatásai közvetlenül befolyásolhatják az inzulinrezisztenciát, és csökkenthetik a cukorbetegség kockázatát. Ezenkívül a kakaófogyasztás megvédi az idegeket a sérülésektől és a gyulladástól, megvédi a bőrt az ultraibolya sugárzás által okozott oxidatív káros hatásoktól és jótékony hatással van az emésztésre, a kognitív funkciókra és a hangulatra is.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

A teljes angol nyelvű tanulmányt az NCBI (National Center for Biotechnology Information) weboldalán ide kattintva tekintheted meg.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Zsuzsa! Köszönjük szépen a kedves hozzászólást és a biztatást! Mi is minden jót kívánunk Önnek! :)

Tóthné Zsuzsa
Tóthné Zsuzsa

Tisztelt Sambirano Gold!
Nagyon elégedett vagyok, köszönöm megkaptam a rendelt kakaobabot.Hittel, reménnyel várom jótékony hatását.
Azt sajnálom hogy nem rendeltem csokoládé pasztillat, de biztosan fogok.Tovabbi jót és sikereket kívánok Önöknek!

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Czinkoczi Brigitta! Igen, szállítunk külföldre is. A rendelés leadásánál több különböző ország is választható szállítási címnek, többek között az Egyesült Királyság is.

Czinkoczi Brigitta
Czinkoczi Brigitta

Tisztelt Sambirano Gold!
Szeretném megtudni, hogy külföldre (Anglia) szállítanak-e.
Köszönettel

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Tóth Lászlóné! A Sambirano Gold, nyers, napon szárított kakaóbabot a kakaobab.com webáruházunkban lehet megvásárolni, (keresse ezen az oldalon a rendelés menüpontot) de természetesen megrendelheti email-ben (sambiranogold@gmail.com) és telefonon is (06308476947). A termékeinket általában másnapra tudjuk küldeni. (1kg-tól ingyenesen szállítunk)

TÓTH  LÁSZLÓNÉ
TÓTH LÁSZLÓNÉ

Köszönjük, de hol lehet e KAKÓFAJTÁT kapni?

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!