Mit tegyünk a magas vérnyomás ellen?

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A természetben is találunk hatásos megoldást a magas vérnyomásra!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 4

A magas vérnyomás

A 18–35 éves korosztályban a magas vérnyomás (hipertónia) előfordulása 10% alatti, az 50–59 évesek között megközelíti a 40%-kot, 70 éves kor felett pedig meghaladja a 60%-kot. Az esszenciális hipertónia létrejöttében nagy szerepe van a genetikai tényezőknek, de a helytelen életmódbeli szokásoknak (túlterheltség, gyakori feszültség, elhízás, mozgásszegény életmód, dohányzás, helytelen táplálkozási tényezők, túlzott kávé- és alkoholfogyasztás stb.) is. Minél magasabb a vérnyomás, és minél hosszabb ideje áll fenn a hipertónia, annál nagyobb a cardiovascularis kockázat. A magas vérnyomás gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is.

 

Kakaó flavonoid - A magas vérnyomás természetes ellenszere

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Az elmúlt években több tudományos vizsgálat is rávilágított a nyers kakaó elképesztő antioxidáns tartalmára és az ebből fakadó rendkívüli élettani hatásaira. Igazolást nyert, hogy a kakaó antioxidáns hatású flavonoidjai közül elsősorban a katechin, az epikatechin és a procianidin dominálnak. Ezek a triciklusos szerkezetű flavonoidok megsemmisítik a szervezetben felhalmozódott felesleges szabad gyököket, (melyek képesek kárt tenni a sejtekben) ezzel fenntartva az antioxidánsok és a szabad gyökök közti kényes egyensúlyt, ami egyébként létfontosságú a szervezet természetes védekező mechanizmusának és az öngyógyító folyamatainak megfelelő működéséhez.

A kakaó epikatechin-tartalma elsősorban a vaszkuláris endotéliumra gyakorolt ​​kedvező hatásáért felel, mivel mind az akut, mind krónikus nitrogén-monoxid termelés szabályozására hat. Az egyéb, kedvező kardiovaszkuláris hatásokat a kakaó-polifenolok gyulladásgátló tulajdonságai nyújtják. Vizsgálatok szerint, napi 1052 mg kakaó flavonoid hat héten keresztül történő fogyasztása szignifikánsan képes csökkenteni a mérsékelten hipertóniások vérnyomását.

A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok. Napi 1052 mg kakaó flavonoid szervezetbe juttatásához nagyjából 7 szem Sambirano Gold - Nyers, egész napon szárított kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta!

A kutatók többek között rávilágítottak arra is ezen átfogó tanulmány által, hogy a kakaó antioxidáns hatásai közvetlenül befolyásolhatják az inzulinrezisztenciát, és csökkenthetik a cukorbetegség kockázatát. Ezenkívül a kakaófogyasztás megvédi az idegeket a sérülésektől és a gyulladástól, megvédi a bőrt az ultraibolya sugárzás által okozott oxidatív káros hatásoktól és jótékony hatással van az emésztésre, a kognitív funkciókra és a hangulatra is.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

A teljes angol nyelvű tanulmányt az NCBI (National Center for Biotechnology Information) weboldalán ide kattintva tekintheted meg.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Czinkoczi Brigitta! Igen, szállítunk külföldre is. A rendelés leadásánál több különböző ország is választható szállítási címnek, többek között az Egyesült Királyság is.

Czinkoczi Brigitta
Czinkoczi Brigitta

Tisztelt Sambirano Gold!
Szeretném megtudni, hogy külföldre (Anglia) szállítanak-e.
Köszönettel

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Tóth Lászlóné! A Sambirano Gold, nyers, napon szárított kakaóbabot a kakaobab.com webáruházunkban lehet megvásárolni, (keresse ezen az oldalon a rendelés menüpontot) de természetesen megrendelheti email-ben (sambiranogold@gmail.com) és telefonon is (06308476947). A termékeinket általában másnapra tudjuk küldeni. (1kg-tól ingyenesen szállítunk)

TÓTH  LÁSZLÓNÉ
TÓTH LÁSZLÓNÉ

Köszönjük, de hol lehet e KAKÓFAJTÁT kapni?

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel