A kakaó jótékony hatásai májbetegségekre

A kakaó orvosság lehet a májbetegeknek

A kakaó orvosság lehet a májbetegeknek

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Egy újabb kutatás eredményei szerint az orvosok hamarosan, akár receptre is írhatják a kakaóban gazdag étcsokoládét a májcirrózisos betegek számára, legalább is erre engednek meg következtetni azok az eredmények, melyeket az International Liver kongresszuson prezentáltak Bécsben.

A cirrhosis

A májcirrózis, a májat hosszútávon érő károsodás nyomán kialakuló kisebesedés, hegesedés, amelyet több tényező is okozhat, de leginkább az alkoholizmus, a hepatitis B és a hepatitis C vírusok által kiváltott májgyulladás a jellemző. Cirrhosisban sérül a máj keringése, amit az oxidatív stressz és a nem megfelelően működő, csökkent képességű antioxidáns rendszerek okoznak. Étkezés után a máj fokozott véráramlása miatt a hasi vénák vérnyomása általában növekszik, ez pedig különösen veszélyes és káros a cirrhotikus betegek számára, mivel a májban megnövekedett vérnyomás (portális hipertónia) az erek megrepedését okozhatják.

A kutatás eredményei szerint a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása megakadályozhatja ezt a potenciális fenyegetést a cirrhotikus betegeknél.

A vizsgálat

Spanyol kutatók 21 végstádiumban lévő májbeteggel végeztek vizsgálatokat. A résztvevők közül tízen 85% kakaótartalmú folyékony étcsokoládét kaptak, (0.55grammot / testsúlykilogrammonként) míg ugyanilyen mennyiségben és állagban a másik 11 résztvevő kakaó-flavonoidokkal és antioxidáns tulajdonságokkal nem rendelkező fehér csokoládét kapott. A vizsgálat szerint a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása kimutathatóan csökkenti a cirrhotikus betegek ereinek károsodását, és egyben a máj vérnyomását is. Ez a hatás egyértelműen a sötét csokoládéban található erős antioxidánsoknak köszönhető. Ezek az antioxidánsok csökkentik az étkezés utáni vérnyomást a májban, (portális hipertóniát) ami egyébként a sérült májerekhez (endothelialis diszfunkció) köthető. Összehasonlításképpen a jótékony fitokemikáliákat nem tartalmazó fehér csokoládé nem eredményezte ugyanezt a hatást.

Konklúzió

Mark Thursz, MD FRCP professzor, az EASL alelnöke és a Londoni Imperial College hepatológiai professzora elmondta:

"A fejlett technológiák és a tudomány mellett fontos feltárni az alternatív források azon lehetőségeit is, amelyek hozzájárulhatnak az emberek általános jólétéhez. Ez a tanulmány egyértelmű összefüggést mutat a sötét csokoládé fogyasztása és a portális hipertónia között, valamint rámutat a cirrhotikus betegek kezelésének, és a végstádiumú májbetegség kialakulásának, illetve a hozzá kapcsolódó halálozási kockázatok minimalizálásának potenciális lehetőségére."

A tiszta kakaó szenzációs hatásai

Számtalan kutatás, számtalan oldalról vizsgálta és bizonyította már a kakaó szenzációs élettani hatásait. Hogy maximálisan kiaknázhasd ebben a természet adta kincsben rejlő potenciált, lehetőségeid szerint mindig feldolgozatlan, natúr kakaó termékeket fogyassz! Nyers kakaóbabot, nyers kakaóport, vagy ha már csokoládé, akkor válaszd a 100% kakaótartalmút. Minél természetesebbek ezek a termékek, annál több kincsre lelsz bennük!

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!