A tobozmirigy méregtelenítése kakaóbabbal

A nyers kakaóbab segíti a tobozmirigy méregtelenítését!

A nyers kakaóbab segíti a tobozmirigy méregtelenítését!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 2

Az ősi kultúráknak valami módon volt tudomásuk a tobozmirigy fontosságáról és értékességéről. Minden ember agyának középpontjában található egy kis toboz alakú belső elválasztású mirigy, amit tobozmirigyként tartunk számon. 

A tobozmirigy többféle hormont és kémiai vegyületet termel, melyek fenntartják egészségünket és a szervezetünk helyes működését. A tobozmirigy által előállított egyik ilyen hormon a melatonin, ami a test alvó és ébrenléti rendszerét szabályozza. Amennyiben szervezetünkben nincs megfelelő mennyiségű melatonin, akkor alvászavarok léphetnek fel, és akár még az öregedésünk is felgyorsulhat. A tobozmirigy által termelt egyéb hormonok és vegyületek helyes működése boldogságot, eufóriát, belső békét, egészséges gondolkodást, kiegyensúlyozott érzelmi állapotokat, hangulatokat és idegrendszeri működést idéz elő. De ez még korántsem minden abból, amire ez a kicsi tobozra emlékeztető emberi szervecske képes.

Erre a parányi, mégis fontos mirigyre gyakorta hivatkoznak „harmadik szemként”. Emellett illetik még az „isteni szerv”, a „lélek székhelye” elnevezéssel is. Ez a kis tobozmirigy ad otthont a „szemöldök csakrának”, vagy szanszkrit nyelven „ajna” csakrának, mely a látnoki, pszichikai, valamint a spirituális jelenségekkel és megtapasztalásokkal áll kapcsolatban.

A DMT, ami a „lélek molekulájaként” ismeretes, egy természetes triptamin (ez egy növényi alkaloid), ami pszichoaktív és spirituális látnoki élményeket idéz elő, és ezt is a tobozmirigy termeli. Sok ember sohasem volt tudatában annak, hogy képes efféle megtapasztalásokra. Általában arra gondolnak, hogy csak nagyon kevesen rendelkeznek „pszichikai” képességekkel, csak nagyon kevés embernek lehetnek látomásai, vagy bensőséges spirituális megtapasztalása. Pedig igazság szerint mindnyájan képesek vagyunk egy sokkalta éberebb és spirituálisabb életvitel folytatására. Mindnyájunkat úgy alkottak meg, hogy képesek legyünk ilyen élmények megtapasztalására.

A tobozmirigy kulturális jelentősége

Az ősi műveltségek világszerte valamiféleképpen tisztában voltak a tobozmirigy rendkívüli értékével és jelentőségével. A fenyőtobozról készült vésetek, illusztrációk és jelképek világszerte megtalálhatók a kultúrákban. Ez látható az egyiptomi istenségnek, Ozirisznek, valamint a görög Dionüszosznak a botján. Shiva, a hindu istenség megannyi ábrázolásán fenyőtoboz jellegű frizurával tűnik fel, akárcsak Buddha. A római katolikus pápa botja is fenyőtoboz faragásban végződik.

Az egyik olyan tényező, ami megakadályozza az embereket abban, hogy ilyen éber tudatállapotban és megfelelő agyműködéssel éljék az életüket, nem más, mint a tobozmirigy elmeszesedése. Amikor ez végbemegy, akkor a tobozmirigy kalcium kristályokat halmoz fel, elmeszesedik és elveszíti a helyes működéséhez szükséges képességét. Ez olyan, mintha valami lepecsételné a harmadik szemet, ami többé már nem ”látna”.

A kémiai anyagoknak való kitettségünk, a fluorid bevitel, a sugárzások, a rovarirtók, a mesterséges édesítők, a helyes táplálkozás hiánya, a test elsavasodása, s más egészségtelen faktorok miatt az emberiség többsége tobozmirigy-elmeszesedésben szenved. A jó hír, hogy a tobozmirigy képes megfiatalodni, ugyanakkor ha nem szentelünk erre figyelmet, tovább fog meszesedni és akadályozottá válik a megfelelő működése. Néhány szakértő úgy véli, hogy a tobozmirigy elmeszesedése az Alzheimer-kór , a Parkinson-kór, a skizofrénia, a tremor, a szorongás, a depresszió, az evészavarok, illetve más mentális és idegrendszeri rendellenesség egyik kiváltó oka.

Elsőként arra figyeljünk oda, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe! Mit eszünk és mi az, amit iszunk? A tobozmirigy elmeszesedésének az egyik legfőbb okozója a fluorid. A fluorid egy neurotoxin, ami gyengíti az egészséges agyműködést! Egy harvardi tanulmány kimutatta, hogy a fluorid használat összefügg az IQ, és a gyermekek idegi funkcióinak csökkenésével.

Fluoridot adnak az Egyesült Államok ivóvizének nagy részéhez, miként számos sorozat gyártott fogkrémtípus is tartalmaz fluoridot. Más országokban gyakran sóhoz adják. Ha lehet, akkor válasszuk inkább a tiszta forrásvizet, a fordított ozmózisos vagy lúgos vizet ivóvíz gyanánt. Sok fluoridmentes fogkrémet kínálnak azok az áruházak, amelyek teljesen természetes és organikus termékeket árulnak. A legjobb só a kő só (parajdi, dési) vagy a tiszta só. A fluoridot elkerülendő fontos kiiktatni a genetikailag módosított élelmiszereket, a rovarirtókkal kezelt növényeket, a nátrium-glutamátot, a mesterséges összetevőket és bizonyos a kémiai tartósítószereket tartalmazó élelmiszereket. Egészséges alternatíva lehet a biohús és a teljes értékű élelmiszerek. A húsfogyasztás és más savasító élelmiszerek csökkentése szintén lényeges. A leginkább savasító élelmiszerek: a húsok, az alkohol, a finomított liszt, a finomított cukor, a finomított olajok, továbbá minden feldolgozott és kémiai vegyületekkel telezsúfolt élelmiszer.

Forrás: riseearth

Fordító: Száraz György

A tobozmirigy mésztelenítése és méregtelenítése

A tobozmirigy egészséges működése a vaszkularizációtól, illetve az oxigénellátástól és a véráramlástól függ. A kakaóbab nagy mennyiségű nitrogén-oxidot tartalmaz, amely képes akár 30% -kal növelni az erek méretét, ezáltal növelve a véráramlást és az oxigén ellátást a tobozmirigyben. A hatékonyabb véráramlás által a nem kívánatos méreganyagok távoznak, ezzel segítve a tobozmirigy megtisztulását, méregtelenítését.

A nyers kakaóbabot többek között mésztelenítésre is ajánlják, ugyanis a nyers kakaóbab a természetben előforduló leggazdagabb antioxidáns forrás. Extrém magas antioxidáns tartalommal bír, melynek sajnos jó része a feldolgozás során elvész, ezért ha kakaóbabot fogyasztunk, akkor a legjobb hatás érdekében, ezt mindig nyers, egész, napon szárított formában tegyük. 

A nyers, organikus kakaóbab a legtisztább forma, amely naponta 5-7 szem elfogyasztásával hatékonyan segít méregteleníteni és mészteleníteni a tobozmirigyet, így stimulálva a harmadik szemet.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Zsolt! Igen így van! Elsősorban a nyers kakaóbab egészségügyi hatásait hangsúlyozzuk, ezért is javasoljuk, hogy mindenképpen fogyasszunk belőle 5-6 szemet naponta nyersen! Ez a “kakaóbab” főmenü, “fogyasztási útmutató” pontjában olvasható: “Fogyaszd nyersen! Amennyiben szeretnéd a kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, hogy a Sambirano Gold nyers kakaóbabból egyél meg 5-6 szemet naponta. A pörköletlen kakaóbab szemeket elfogyaszthatod héjastól, vagy igény szerint meg is pucolhatod őket.” (Ezután a blogbejegyzéseinkben is felfogjuk tüntetni, hogy minél egyértelműbb legyen, a leghatásosabb, ha nyersen fogyasztjuk.)

Mindemellett természetesen rengeteg módon felhasználhatjuk még a kakaóbabot, ehhez igyekszünk minél több receptet is szolgáltatni. Az igazi csokoládés ízvilág megteremtéséhez muszáj megpörkölnünk a kakaóbabot, mely során a hőhatás miatt némileg mindenképpen veszít a hatóanyag tartalmából, de még mindig azt mondhatjuk rá, hogy így is egészséges és jóval hatásosabb, mint például egy boltban kapható csokoládék vagy akár a kakaóporok, ugyanis amire ezek a termékek felveszik végső formájukat, a pörkölésen kívül még számos eljáráson át kell esnie a kakaóbabnak, amitől a hatóanyag tartalma egyre csak csökken. Képzelje el úgy, hogy a természetes, feldolgozatlant állítjuk a feldolgozottal szembe.

“Sajnos a kakaóbab feldolgozásának folyamata, a fermentálás, a pörkölés és a lúgos feltárás mind csökkentik a kakaóbab összpolifenol-tartalmát, ezért az egészségre gyakorolt hatásait tekintve a legjobb, ha mindig nyers, egész kakaóbabot fogyasztunk.”

Angyalffy Zsolt
Angyalffy Zsolt

A nyers kakaóbab hatásáról írtok; a receptekben pedig pörkölt bab van… Nem károsodik a hatóanyag, illetve ez mennyivel jobb, mint a szakszerűen pörkölt kakaó?

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!