A cukorbetegség kezelése, megelőzése

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 2

Bizakodásra adhat okot egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány, melyben miden jel arra utal, hogy a kakaóban található antioxidáns vegyületek segíthetnek a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében.

Tények a cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, ami évről évre sajnos egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adati szerint 1980 és 2014 között, 108 millióról, 422 millióra nőtt a cukorbetegek száma világszerte. Különösen a szegényebb országokban szenvednek egyre többen ettől a betegségtől, Magyarországon például már több, mint 1 millióan érintettek. Nem is gondolnák, pedig legtöbbször bizony a cukorbetegség a fő okozója a kialakult vakságnak, a veseelégtelenségnek, a szívinfarktusnak, a stroke-nak és az alsó végtagok amputációjának is. A 2-es típusú cukorbetegség a leggyakoribb formája a cukorbetegségnek, és egyben ez a leggyakoribb krónikus betegség is.

Hogyan tegyünk ellene?

A hiperglikémia, vagyis a magas vércukorszint gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is. Az évek során különösképpen azok a zöldségek és gyümölcsök kerültek előtérbe, melyek természetes és gazdag forrásai a flavonoidoknak. A flavonoidok bizonyítottan olyan vegyületek, melyek képesek diabétesz-ellenes szerként működni. A leghatásosabbnak a kakaó-flavonoidok bizonyultak a 2-es típusú cukorbetegséget illetően, amit az elmúlt évtizedben végzett sejttenyészet vizsgálatok, állatmodelles és emberi kísérletek is egyaránt megerősítettek.

Az összefoglaló tanulmány szerinti legfőbb megállapítások:

A kakaó-flavonoidok fokozzák az inzulinszekréciót, javítják a perifériás szövetek inzulinérzékenységét, lipidcsökkentő hatás kifejtésével és a betegséghez kapcsolódó oxidatív és gyulladásos károsodások megakadályozásával lépnek fel a 2-es típusú cukorbetegség ellen.

Konklúzió

Az eredményeket figyelembe véve, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében segítséget nyújthat a rendszeres kakaóbab, kakaópor és sötét csokoládé fogyasztás, azonban fontos leszögezni, hogy ez az ajánlás kizárólag a nyers és az ipari feldolgozás alól mentes kakaótermékekre korlátozódik. A boltok polcain sorakozó káros adalékanyagokkal és ízfokozókkal teli kakaótermékeket érdemes messziről elkerülni!

Természetes úton a nyers kakaóbabból juthatunk a legtöbb kakaó-flavonoidhoz, illetve több mint 300 különböző olyan értékes vegyülethez, amelyek rendkívül pozitív élettani hatásokkal bírnak. A Sambirano Gold kakaóbabok további különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, ami az egyedülálló fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető.

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg 6 gramm (5-7 szem) kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta.

Sambirano Gold webáruház >>>

Sambirano Gold termékek

Neked ajánljuk:

Sambirano Gold terméktapasztalatok

A nyers kakaóbab további egészségügyi hatásai

 

A teljes tanulmányt itt érheted el angol nyelven: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5745494/

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Gyula! Webáruházként működünk, így a termékeink megrendelésére az oldalunkon keresztül, telefonon, illetve email-ben van lehetőség.

Szilágyi Gyula
Szilágyi Gyula

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék hogy hol lehet kapni ezt a terméket köszönettel: Szilágyi Gyula.

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel