A cukorbetegség kezelése, megelőzése

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 18

Egyre több tudományos tanulmány szól arról, hogy a kakaóban található antioxidáns vegyületek hatékonyan segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében.

(A Sambirano Gold nyers kakaó termékekkel kapcsolatos fogyasztói tapasztalatokról itt olvashatsz bővebben!)

A hiperglikémia, vagyis a magas vércukorszint gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is. Az évek során különösképpen azok a zöldségek és gyümölcsök kerültek előtérbe, melyek természetes és gazdag forrásai az úgynevezett flavonoidoknak. A flavonoidok olyan vegyületek, melyek bizonyítottan képesek diabétesz-ellenes szerként működni. A leghatásosabbnak a kakaó-flavonoidok bizonyultak a 2-es típusú cukorbetegséget illetően, amit az elmúlt évtizedben végzett sejttenyészet, állatmodelles és embereken végzett vizsgálatok is egyaránt megerősítettek.

Tények a cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, ami évről évre sajnos egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adati szerint 1980 és 2014 között, 108 millióról, 422 millióra nőtt a cukorbetegek száma világszerte. Különösen a szegényebb országokban szenvednek egyre többen ettől a betegségtől, Magyarországon például már több mint 1 millióan érintettek. Nem is gondolnák, pedig legtöbbször a cukorbetegség a fő okozója a kialakult vakságnak, a veseelégtelenségnek, a szívinfarktusnak, a stroke-nak és az alsó végtagok amputációjának is. A 2-es típusú cukorbetegség (T2D) a leggyakoribb formája a cukorbetegségnek, és egyben ez a leggyakoribb krónikus betegség is.

Nyers kakaó – A cukorbetegség természetes ellenszere

A kutatók a nyers kakaóban fokozottan jelen lévő epikatekin (epicatechin) monomereknek tulajdonítják azt a hatást, amely az inzulintermelés fokozását és a vércukorszint szabályozását eredményezi. Ez a kakaóban található vegyület elősegíti a béta-sejtek hatékonyabb működését, megerősíti a bennük található mitokondriumokat is, ami több ATP-t (energiát) termel, ez pedig több inzulin felszabadulást eredményez. Az epikatekin megvédi a sejteket és növeli az oxidatív stresszel szembeni képességüket. Vizsgálatokkal megerősítették, hogy ha magas kalória tartalmú étrendhez epikatekin vegyületet adnak, akkor az képes csökkenteni az elhízás szintjét, és javítani a vércukorszint szabályozását is. Ezeket az eredményeket a Journal of Nutritional Biochemistry tették közzé.

Továbbá tudományosan igazolt, hogy a nyers kakaóban található vegyületek:

  • szabályozzák a szénhidrát felszívódását a bélben
  • szerepet játszanak a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek védelmében
  • fokozzák az inzulinszekréciót
  • javítják a perifériás szövetek inzulinérzékenységét a glükóz transzporterek és az inzulin jelzés fő fehérjéinek a szabályozásával, például a májban, a zsírszövetekben és vázizmokban is
  • lipidcsökkentő hatást fejtenek ki
  • segítenek csökkenteni a betegség által megnövekedett oxidatív stresszt és az egyéb gyulladásos folyamatok mértékét

Összefoglalva, mindezen hatások hozzájárulnak az inzulinérzékenység javításához és a normoglykemia fenntartásához, így a 2-es típusú cukorbetegség megjelenésének és szövődményeinek kialakulásának megakadályozásához és / vagy jelentős késleltetéséhez is.

 

Sambirano Gold kakaó, demencia, Alzheimer-kór megelőzéséhez, kezeléséhez.

 

Következésképpen a nyers kakaó termékekből vagy étcsokoládéból származó mérsékelt napi kakaó-flavonoid, valamint más étrendi flavonoidok mindennapi bevitele értékes ajánlás lehet a 2-es típusú cukorbetegség táplálkozás általi kezelésére.

Összegzés

A tudományos eredményeket és a nyers kakaó termékeket fogyasztók visszajelzéseit figyelembe véve, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében segítséget nyújthat a rendszeres nyers kakaóbab, nyers kakaóbab töret, nyers kakaópor és sötét csokoládé fogyasztás, azonban fontos leszögezni, hogy ez az ajánlás kizárólag az ipari feldolgozás alól mentes kakaótermékekre korlátozódik. A boltok polcain sorakozó káros adalékanyagokkal, cukorral és ízfokozókkal teli kakaótermékeket érdemes messziről elkerülni!


A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

(forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5745494/)

 

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Mária! A rendelés menüpontban megtalálja a kakaóbabot és annak különböző kiszereléseit, illetve árait. 5-7 szemet javasolunk elfogyasztani belőle naponta. Az 1 kg-os kiszerelés nagyjából 3 havi adagnak felel meg, amennyiben egy ember fogyasztja. Hogy mikor, mennyi időn belül tapasztalható meg a hatása az mindenkinél változó, ezért ezzel kapcsolatban biztosat nem tudunk mondani, ezzel együtt úgy látjuk, hogy az eredmények három hónap távlatában már leszűrhetők.

Sárospataki Mária
Sárospataki Mária

Üdvözlöm Önöket!
Szeretnék kakaó babot rendelni, mert 2 típusú cukorbeteg vagyok! Nyugdíjas is, ezért érdekelne az ára, és az is hogy mekkora mennyiséget kell beszednem ebből, hogy hatása legyen? Nagyon unom már ezt a kort szeretnék megszabadulni tőle!
Várom válaszukat!
Üdvözlettel :Sárospataki Mária

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves György! A napi adagot egyben, vagy akár több részletben is el lehet fogyasztani.

Zpltán Gyögy
Zpltán Gyögy

Tisztelt Web áruház! Kèrdeznèm,hogy a napi adagot egyszerre kell-e bevenni
Tisztelettel Zoltán György

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Tímea! A feltett kérdésére reagálva, a kakaó flavonoidok és a kakaó egyéb hatóanyagai nem úgy működnek, mint a gyógyszerek, melyek fix értékkel nyomják a vércukorszintet egy irányba. A nyers kakaó több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! A természet úgy segít, hogy optimalizál. Alacsony vércukorszintre is nyugodtan ki lehet próbálni, különösképpen, ha eddig semmilyen más megoldást nem találtak még.

Nánási Tímea
Nánási Tímea

Údvőzlőm! Édesanyámnak folyamatosan alacsony a vércukorszintje illetve minta libikoka hol fel ugrik hol le esik 16 & 1,4 a kérdésem hogy az alacsony cukorra van megoldás.? Most is kórházban van.,és az orvosok nem találnak megoldást.Előre is kőszönöm

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Veresné! Mindenkinek, aki egészségügyi megfontolásból gondolkozik a kakaó rendszeres fogyasztásán, elsősorban a nyers, egész napon szárított kakaóbabot javasoljuk. A kakaónak ez a legérintetlenebb, de már fogyasztható verziója. A nyers, egész kakaóbab tartalmaz a legnagyobb mennyiségben kakaó-flavonoidot, vitaminokat, tápanyagokat. Alternatív verzióként szolgálhat a nyers kakaóbab töret, a nyers kakaópor, vagy esetleg a 100% kakaótartalmú csokoládé. Ez utóbbiakat kiegészítésként, vagy akkor szoktuk javasolni, ha esetleg fog problémák miatt gondot okozna a kakaóbab elrágása. (A kakaóbab keménysége a mandulabél keménységéhez hasonlítható. Egészséges fogakkal könnyen elrágható.) Reméljük, hogy tudtunk segíteni.

Veresné Marika
Veresné Marika

Én 2 típ. cukorbeteg vagyok. Szeretném kipróbálni csak nem tudom a babot vagy mint a kakaóport rendeljem. .Várom véleményét.
Tisztelettel Veresné

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Győző! Köszönjük a megrendelést. Email-ben felvettünk Önnel a kapcsolatot a rendelést illetően.

Fábián Győző
Fábián Győző

Szeretnék rendelni 1 csomag kakaóbabot utánvétes fizetéssel.Cím : 8360 Keszthely,Bástya u.5.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Melinda!

Kérdésére válaszolva, a 2-es típusú cukorbetegség esetén 5-7 szem nyers egész kakaóbab fogyasztását javasoljuk naponta.

. Melinda Jámborné paál
. Melinda Jámborné paál

Szép napot! Én 2 típusok cukorbeteg vagyok és napi kétszer szirom magam és kétszer szedem a Meforal500
Sajnos így is magas a cukrot és a vérnyomásom is magas
Szeretném a tanácsokat kérni
Üdv jàmborné paàl Melinda

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Dömök Jánosné! Kakaóbabos termékeinket megrendelheti a weboldalunkon keresztül, telefonon, illetve email-ben is.

dömök jánosné
dömök jánosné

hogy lehet a terméket megvásárolni inzulinos cukorbeteg vagyok

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Csajka Lajosné! Természetesen mindenkinél szóba jöhet a kakaóbab fogyasztása, hiszen egy természetes vitamin és tápanyag “bombáról” van szó, melynek számtalan pozitív élettani hatásáról tudunk. Hogy konkrétan az egyes típusú cukorbetegségre milyen hatással van, ezt pontosan sajnos nem tudjuk megmondani, még nem került a látókörünkbe ezzel kapcsolatos tudományos anyag, azonban ennek ellenére érdemes lehet megpróbálni.

Csajka Lajosné.
Csajka Lajosné.

Üdvözlöm. Szeretném megkérdezni hogy az eggyes-tipusuaknál szóba jöhet-e a kakaóbab használata Köszönöm.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Gyula! Webáruházként működünk, így a termékeink megrendelésére az oldalunkon keresztül, telefonon, illetve email-ben van lehetőség.

Szilágyi Gyula
Szilágyi Gyula

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék hogy hol lehet kapni ezt a terméket köszönettel: Szilágyi Gyula.

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!