A cukorbetegség kezelése, megelőzése

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A kakaó-flavonoid lenne a 2-es típusú cukorbetegség ellenszere?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 10

Bizakodásra adhat okot egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány, melyben miden jel arra utal, hogy a kakaóban található antioxidáns vegyületek segíthetnek a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében, kezelésében.

Tények a cukorbetegségről

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk egyik legsúlyosabb népbetegsége, ami évről évre sajnos egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adati szerint 1980 és 2014 között, 108 millióról, 422 millióra nőtt a cukorbetegek száma világszerte. Különösen a szegényebb országokban szenvednek egyre többen ettől a betegségtől, Magyarországon például már több, mint 1 millióan érintettek. Nem is gondolnák, pedig legtöbbször bizony a cukorbetegség a fő okozója a kialakult vakságnak, a veseelégtelenségnek, a szívinfarktusnak, a stroke-nak és az alsó végtagok amputációjának is. A 2-es típusú cukorbetegség a leggyakoribb formája a cukorbetegségnek, és egyben ez a leggyakoribb krónikus betegség is.

Hogyan tegyünk ellene?

A hiperglikémia, vagyis a magas vércukorszint gyógyszeres kezelése hosszú távon nem megoldás a betegek számára, ezért a kutatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a különböző táplálkozásbeli megoldások keresésére is. Az évek során különösképpen azok a zöldségek és gyümölcsök kerültek előtérbe, melyek természetes és gazdag forrásai a flavonoidoknak. A flavonoidok bizonyítottan olyan vegyületek, melyek képesek diabétesz-ellenes szerként működni. A leghatásosabbnak a kakaó-flavonoidok bizonyultak a 2-es típusú cukorbetegséget illetően, amit az elmúlt évtizedben végzett sejttenyészet vizsgálatok, állatmodelles és emberi kísérletek is egyaránt megerősítettek.

Az összefoglaló tanulmány szerinti legfőbb megállapítások:

A kakaó-flavonoidok fokozzák az inzulinszekréciót, javítják a perifériás szövetek inzulinérzékenységét, lipidcsökkentő hatás kifejtésével és a betegséghez kapcsolódó oxidatív és gyulladásos károsodások megakadályozásával lépnek fel a 2-es típusú cukorbetegség ellen.

Konklúzió

Az eredményeket figyelembe véve, a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében segítséget nyújthat a rendszeres kakaóbab, kakaóbab töret, kakaópor és sötét csokoládé fogyasztás, azonban fontos leszögezni, hogy ez az ajánlás kizárólag a nyers és az ipari feldolgozás alól mentes kakaótermékekre korlátozódik. A boltok polcain sorakozó káros adalékanyagokkal és ízfokozókkal teli kakaótermékeket érdemes messziről elkerülni!

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

A teljes tanulmányt itt érheted el angol nyelven: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5745494/

 

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Győző! Köszönjük a megrendelést. Email-ben felvettünk Önnel a kapcsolatot a rendelést illetően.

Fábián Győző
Fábián Győző

Szeretnék rendelni 1 csomag kakaóbabot utánvétes fizetéssel.Cím : 8360 Keszthely,Bástya u.5.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Melinda!

Kérdésére válaszolva, a 2-es típusú cukorbetegség esetén 5-7 szem nyers egész kakaóbab fogyasztását javasoljuk naponta.

. Melinda Jámborné paál
. Melinda Jámborné paál

Szép napot! Én 2 típusok cukorbeteg vagyok és napi kétszer szirom magam és kétszer szedem a Meforal500
Sajnos így is magas a cukrot és a vérnyomásom is magas
Szeretném a tanácsokat kérni
Üdv jàmborné paàl Melinda

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Dömök Jánosné! Kakaóbabos termékeinket megrendelheti a weboldalunkon keresztül, telefonon, illetve email-ben is.

dömök jánosné
dömök jánosné

hogy lehet a terméket megvásárolni inzulinos cukorbeteg vagyok

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Csajka Lajosné! Természetesen mindenkinél szóba jöhet a kakaóbab fogyasztása, hiszen egy természetes vitamin és tápanyag “bombáról” van szó, melynek számtalan pozitív élettani hatásáról tudunk. Hogy konkrétan az egyes típusú cukorbetegségre milyen hatással van, ezt pontosan sajnos nem tudjuk megmondani, még nem került a látókörünkbe ezzel kapcsolatos tudományos anyag, azonban ennek ellenére érdemes lehet megpróbálni.

Csajka Lajosné.
Csajka Lajosné.

Üdvözlöm. Szeretném megkérdezni hogy az eggyes-tipusuaknál szóba jöhet-e a kakaóbab használata Köszönöm.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Gyula! Webáruházként működünk, így a termékeink megrendelésére az oldalunkon keresztül, telefonon, illetve email-ben van lehetőség.

Szilágyi Gyula
Szilágyi Gyula

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék hogy hol lehet kapni ezt a terméket köszönettel: Szilágyi Gyula.

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel