A kakaóbab elhízás elleni hatása

Hatékony és természetes fogyasztószer

Hatékony és természetes fogyasztószer

A szerző Sambirano Gold 0

A nyers kakaóbab hatása az elhízásra

Az elhízás egyre nagyobb gondot jelent a világ minden táján! Ez egy olyan kórállapot, amelynek során a túlzott zsírraktározás oly mértékűvé válhat, hogy az bizony káros lehet az egészségre, és a várható élettartam csökkenéséhez, illetve számos egészségügyi problémához vezethet. Az elhízás következtében számos betegség, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések, a 2-es típusú cukorbetegség, az obstruktív alvási apnoe, egyes rákbetegségek, a csont és ízületi gyulladás, magas vérnyomás, valamint az asztma kialakulásának valószínűsége is megnő.

A nyers kakaóbab segíthet a magas zsírtartalmú étrend okozta elhízás szabályozásában, az oxidatív stressz csökkentésében, és mindemellett megoldást jelenthet az elhízásból eredő problémák kezelésében is. A zsiradékokból származó energia a szervezetnek szükséges teljes energiamennyiség legfeljebb a 30%-át teheti ki, a magyar fogyasztás azonban megközelíti a 40%-ot is. Magyarország, Európa legtöbb zsírt fogyasztó országainak sorába tartozik. A zsírok többsége lerakódik a szervezetben és csak akkor hasznosul, ha a test energiaszintje alacsony. Ilyenkor ezek az eltárolt zsírok oxidálódnak, hogy energiát biztosítsanak, viszont az elhízott emberek esetében ez nem történik meg. Náluk a zsírok általában csak felhalmozódnak és sajnos károsan hatnak a szervezetre. Egy 2005-ben végzett tudományos vizsgálat megpróbálta elemezni a kakaóbab hatását olyan betegeknél, akik kóros elhízásban szenvednek. A tanulmány kimutatta, hogy a kakaóbabok fogyasztása magas zsírtartalmú étrenddel együtt megakadályozta a táplálkozásból adódó súlynövekedést. A kakaó elhízás elleni hatása genetikai szinten működik. Nagyon egyszerű értelemben kikapcsolja a zsírsavak szintéziséért felelős géneket, így a zsírok nem halmozódnak fel a szervezetben, így megakadályozható a súlygyarapodás.

 

A kakaóbab oxidatív stresszt csökkentő hatása

Az oxidatív stressz a legerőteljesebb degeneratív folyamat az élő sejtekben. Az oxidatív stressz felelős az öregedésért, a rosszindulatú daganatok kialakulásáért, az idegrendszeri károsodásokért, az ízületi megbetegedésekért, a gyulladásokért, egyszóval az összes elváltozásos degeneratív betegségért, melyek nem mellesleg a felnőttkori egészségügyi kihívások csaknem 95%-kát teszik ki. Normális körülmények között a szervezet antioxidáns vegyületeket termel, amelyek képesek az oxidatív stressz okozta szabad gyökök megsemmisítésére, viszont az elhízott emberek szervezete kevésbé képes az antioxidánsok termelésére, ami károsodott és toxikus szabad gyök felhalmozódásához, illetve gyulladásokhoz vezet. A nyers kakaóbabnak kiemelkedően magas az antioxidáns hatású flavonoid tartalma, ami teljes súlyának 12-18%-át teszi ki. Magas flavonoid tartalma miatt a nyers kakaóbab egy igencsak hatásos antioxidáns forrás, melynek rendszeres fogyasztásával hatékonyan csökkenthetjük a szervezetben kialakuló oxidatív stresszt. A nyers kakaóbabhoz hasonlóan, szintén magas antioxidáns tartalommal rendelkezik a nyers kakaópor, a kakaóbab töret, és a 100% kakaótartalmú csokoládé is.

Sambirano Gold nyers kakaóbab

 

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

Sambirano Gold nyers kakaóbab

 

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

 

 

A teljes tanulmányokat itt érheted el angol nyelven:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15850966

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580715/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel