Nyers kakaóbab fogyasztási javaslatok

Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot?

Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot?

A szerző Sambirano Gold

Fogyaszd nyersen!

Amennyiben szeretnéd a kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, hogy a Sambirano Gold nyers, EGÉSZ napon szárított kakaóbabból 5-7 szemet, vagy a Sambirano Gold nyers, napon szárított kakaóbab TÖRETBŐL (héj nélküli) 1-2 evőkanállal fogyassz el minden nap. (Az egész kakaóbab szemeket elfogyaszthatod héjastól, vagy igény szerint meg is pucolhatod őket.) Mára már több tudományos tanulmány is napvilágot látott, amelyek a kakaóbab flavonoidjainak hatásait vizsgálták. E vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm kakaó flavonoidot fogyasztottak naponta, és kiváló eredmények születtek például a természetes vérnyomáscsökkentést, a cukorbetegség, illetve a demencia megelőzését illetően is.

A nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Meg is pörkölheted.

Ha egy lépéssel tovább mennél, akkor a nyers héjazatlan kakaóbab szemeket meg is pörkölheted. A pörkölést követően a kakaóbab még ízletesebbé válik, a csokoládés ízvilág ezután válik igazán érezhetővé. Habár ezáltal némi hőhatásnak vannak kitéve a kakaóbab szemek, még mindig gazdag vitamin és tápanyagforrást jelentenek. A pörkölés menetéről itt írunk bővebben!

Készíts belőle csokoládét és egyéb finomságokat!

Ha eljutottál odáig, hogy a nyers kakaóbab szemeket megpörkölted és megpucoltad, akkor már igazán nem tart semeddig valami egészséges, tápanyagokban és vitaminokban gazdag finomságot készíteni belőle. Így készíthetsz például nagyon finom csokoládét házilag, illetve a receptek menüpontban további ötleteket is találsz a Sambirano Gold kakaóbab felhasználásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!