Nyers kakaóbab fogyasztási javaslatok

Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot?

Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

Fogyaszd nyersen!

Amennyiben szeretnéd a kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, hogy a Sambirano Gold kakaóbabból nyersen, pörköletlenül fogyassz el 5-7 szemet minden nap. A pörköletlen kakaóbab szemeket elfogyaszthatod héjastól, vagy igény szerint meg is pucolhatod őket. Mára már több tudományos tanulmány is napvilágot látott, amelyek a kakaóbab flavonoidjainak hatásait vizsgálták. E vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm kakaó flavonoidot fogyasztottak naponta, és kiváló eredmények születtek például a természetes vérnyomáscsökkentést, a cukorbetegség, illetve a demencia megelőzését illetően is.

A nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok. Napi 900 milligramm flavonoid beviteléhez 6 gramm kakaóbabot (megközelítőleg 6 szemet) kell elfogyasztanunk naponta. Havonta ez 180 gramm kakaóbab elfogyasztását jelenti egy személy számára.

 

Pörköld!

Ha egy lépéssel tovább mennél, akkor a nyers héjazatlan kakaóbab szemeket meg is pörkölheted. A pörkölést követően a kakaóbab még ízletesebbé válik, a csokoládés ízvilág ezután válik igazán érezhetővé. Habár ezáltal némi hőhatásnak vannak kitéve a kakaóbab szemek, még mindig gazdag vitamin és tápanyagforrást jelentenek. A pörkölés menetéről itt írunk bővebben!

 

Készíts belőle csokoládét és egyéb finomságokat!

Ha eljutottál odáig, hogy a nyers kakaóbab szemeket megpörkölted és megpucoltad, akkor már igazán nem tart semeddig valami egészséges, tápanyagokban és vitaminokban gazdag finomságot készíteni belőle. Így készíthetsz például nagyon finom csokoládét házilag, illetve a receptek menüpontban további ötleteket is találsz a Sambirano Gold kakaóbab felhasználásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel