Csokoládé készítése házilag

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

Ilyen csokoládét a boltban biztosan nem kapsz! Mindenmentes, nagyon finom, és mindössze három összetevőből áll! A végeredmény le fog nyűgözni, és meglepődsz majd, hogy mennyire könnyen elkészíthető ez az isteni finom kókuszos csoki.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

A kakaóbabot serpenyőbe tesszük, majd gyenge láng (kb. 120 °C) fölött, folyamatos kevergetés mellet addig pörköljük (7-10 perc), amíg a  babszemek elkezdenek pattogni és isteni csoki illat járja át a levegőt. Ügyeljünk rá, hogy a kakaóbab szemek ne égjenek meg! (A pörkölés folyamata nagyon fontos része a csokoládékészítésnek, mert a pörkölés milyensége jelentősen meghatározza a kakaó egyedi aromáját. Ha a babokat túl sokáig pörkölik könnyen égett ízűvé válnak, de ha túl alacsony hőfokon végzik a pörkölést, akkor pedig keserű vagy savanykás lehet a végeredmény. A megfelelően pörkölt kakaóbab nagyon finom ízű, érdemes megkóstolni!
Kakaóbab recept
A sikeres pörkölést követően tegyük át a kakaóbabokat egy tálba, majd hagyjuk kihűlni.
Pörkölt kakaóbab
Amint érezzük a kezünkkel, hogy kihűltek a szemek, kezdjük el eltávolítani a kakaóbab vékony héját. (A sikeres pörkölés egyik jele, hogy a kakaóbab héja nagyon könnyen eltávolítható.)
Héjazott-pörkölt kakaóbab
A lehéjazott kakaóbabokat konyhai robotgéppel vagy kávédarálóval olyan apróra őröljük, amennyire csak lehet.

Kakaóbab ledarálása
Miután egyszer ledaráltuk a kakaóbabot az alábbiakhoz hasonló eredményt kapunk.
kakaopor1A csokoládékészítésnél a végeredmény annál jobb lesz, minél finomabbra tudjuk őrölni a kakaóbab szemeket. Ha otthoni viszonylatban szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, akkor miután robotgéppel, vagy kávédarálóval finomra őröltük a kakaóbabot, jó szolgálatot tehet a nagymama jó öreg mákdarálója.
Mákdaráló
A finom kakaóbab őrleményt keverjük össze a cukorral és a kókuszreszelékkel, majd a mixet küldjük át a mákdarálón kétszer. A második alkalommal már szinte folyóssá válik az őrlemény, csokoládé készítésénél ezt az állagot keressük.
Kókuszos csoki recept
Ha sikerült elérnünk a megfelelő állagot, a masszát tetszés szerinti formába tesszük, majd hűtőbe rakjuk és hagyjuk megdermedni.

 

Tipp: Mielőtt a masszát formába tesszük, érdemes frissen tartó fóliát (folpack) használni alá, hogy ezzel meggátoljuk a leragadást. Ha a későbbiekben szeretnénk majd a csokinkat kockákra törni, akkor mielőtt még hűtőbe tesszük a finomságot, egy vízbe mártott késsel érdemes bejelölni a későbbi törésvonalakat.

 

A végeredmény egy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes 100%-kos csokoládé, ami nem csak finom, de nagyon egészséges is!

Kakaóbab rendelés

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel