Csokoládé készítése házilag

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ilyen csokoládét a boltban biztosan nem kapsz! Mindenmentes, nagyon finom, és mindössze négy összetevőből áll! A végeredmény le fog nyűgözni, és meglepődsz majd, hogy mennyire könnyen elkészíthető ez az isteni finom kókuszos csoki.

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

Fogjuk a Sambirano Gold pörkölt kakaóbab töretünket
és őröljük finomra!

Kakaóbab töret

Ehhez mi egy egyszerű kávédarálót használunk, de bármilyen más darálásra alkalmas eszköz is megteszi.
Sambirano Gold kakaóbab töret
Ha sikeresen megőröltük a kakaóbab töretünket, akkor az alábbihoz hasonló eredményre számíthatunk.
Kakaópor

Fogjuk a kakaóbab őrleményt, a kókuszolajat, a kókuszreszeléket, valamint a választott édesítőt, és egy tálba kezdjük el összegyúrni.

Csokoládé alapanyagok

A csokoládékészítésnél a végeredmény annál jobb lesz, minél finomabbra tudjuk őrölni az összetevőinket. Ha otthoni viszonylatban szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, akkor miután kézzel sikeresen összekevertük a hozzávalókat, jó szolgálatot tehet a nagymama jó öreg mákdarálója.

Mákdaráló
Fogjuk a kézzel összekevert mixet és küldjük át a mákdarálón. A csokoládé massza szinte úgy fog kifolyni, a csokoládé készítésénél ezt az állagot keressük.
Kókuszos csoki recept
Ha sikerült elérnünk ezt a folyós állagot, a masszát tetszés szerinti formába tesszük, majd hűtőbe rakjuk és hagyjuk megdermedni. (Ha nincsen kéznél mákdaráló, vagy egyszerűen csak kiakarjuk hagyni ezt a lépést, akkor a formálható ragacsos állagot egyszerűen a hozzávalók összegyúrásával is eltudjuk érni. Néhány perc gyúrás után a kakaóvaj elkezd kicsapódni, és a masszánk ragacsos formálható állagúvá válik. Íz tekintetében a végeredmény ugyanolyan, maximum csak kevésbé lesz finomszemcsés a csokoládénk.)

 

Tipp: Mielőtt a masszát formába tesszük, érdemes frissen tartó fóliát (folpack) használni alá, hogy ezzel meggátoljuk a leragadást. Ha a későbbiekben szeretnénk majd a csokinkat kockákra törni, akkor mielőtt még hűtőbe tesszük a finomságot, egy vízbe mártott késsel érdemes bejelölni a későbbi törésvonalakat.

 

A végeredmény egy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes 100%-kos csokoládé, ami nem csak finom, de nagyon egészséges is!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel