Csokoládé készítése házilag

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

Házi, kókuszos csokoládé Sambirano Gold kakaóbabból

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ilyen csokoládét a boltban biztosan nem kapsz! Nagyon finom és mindössze négy összetevőből áll! Igaz kicsit kell dolgozni vele, de a végeredmény egy igazi, kakaóbabból készült házi csokoládé lesz, ami az ízével biztosan lefog nyűgözni!

Hozzávalók:

  • 100g Sambirano Gold egész kakaóbab (megpörkölve, megpucolva) vagy pörkölt kakaóbab töret (bármelyiket választjuk, kávédarálóval őröljük finomra)
  • 45 g barna cukor (vagy ezzel arányos egyéb édesítő szer)
  • 30 g kókuszolaj
  • 35 g kókuszreszelék

 

Elkészítés:

Mi pörkölt kakaóbab töretet választottunk a csokoládé elkészítéséhez, amit első lépésként finomra őröltünk.

Kakaóbab töret

Ehhez mi egy egyszerű kávédarálót használtunk, de bármilyen más erre a célra megfelelő eszköz is megteszi.

Sambirano Gold kakaóbab töret

Ha sikeresen megőröltük a kakaóbab töretünket, akkor az alábbihoz hasonló eredményre számíthatunk.

Kakaópor

Fogjuk a kakaóbab őrleményt, a kókuszolajat, a kókuszreszeléket, valamint a választott édesítőt, és egy tálba kezdjük el összegyúrni.Csokoládé alapanyagok

A csokoládé készítésnél a végeredmény annál jobb lesz, minél finomabbra tudjuk őrölni az összetevőinket. Ha otthoni viszonylatban szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, akkor miután kézzel sikeresen összekevertük a hozzávalókat, jó szolgálatot tehet a nagymama jó öreg mákdarálója.

Mákdaráló

Fogjuk a kézzel összekevert mixet és küldjük át a mákdarálón. A csokoládé massza szinte úgy fog kifolyni, a csokoládé készítésénél ezt az állagot keressük.

Kókuszos csoki recept

Ha sikerült elérnünk ezt a folyós állagot, a masszát tetszés szerinti formába tesszük, majd hűtőbe rakjuk és hagyjuk megdermedni. (Ha nincsen kéznél mákdaráló, vagy egyszerűen csak kiakarjuk hagyni ezt a lépést, akkor a formálható ragacsos állagot egyszerűen a hozzávalók összegyúrásával is eltudjuk érni. Néhány perc gyúrás után a kakaóvaj elkezd kicsapódni, és a masszánk ragacsos formálható állagúvá válik. Íz tekintetében a végeredmény ugyanolyan, maximum csak kevésbé lesz finomszemcsés a csokoládénk.)

Tipp: Mielőtt a masszát formába tesszük, érdemes frissen tartó fóliát (folpack) használni alá, hogy ezzel meggátoljuk a leragadást. Ha a későbbiekben szeretnénk majd a csokinkat kockákra törni, akkor mielőtt még hűtőbe tesszük a finomságot, egy vízbe mártott késsel érdemes bejelölni a későbbi törésvonalakat.

 

A végeredmény egy vitaminokban és tápanyagokban gazdag, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes 100%-os csokoládé, ami nem csak finom, de nagyon egészséges is!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel