5 perces csoki recept

5 perc alatt elkészíthető, 100% kakaótartalmú házi csokoládé!

5 perc alatt elkészíthető, 100% kakaótartalmú házi csokoládé!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Azokon a napokon, amikor nincs kedvünk túlságosan sok időt tölteni a konyhában egy kis édességért, na akkor szokott előkerülni nálunk a joker, vagyis ez az 5 perces 100% kakaótartalmú csokoládé receptünk. Tény, hogy pofon egyszerű az elkészítése, de a fenomenális csokoládés ízvilág, illetve a gazdag antioxidáns és vitamin tartalom is vonzóvá teszi ezt a választást, ha éppen minőségi édességre vágyunk.

Tudományosan is bizonyítást nyert, hogy a minőségi étcsokoládé rendkívül egészséges! Többek között felpörgeti az anyagcserét, jó hatással van rád mentálisan, a szíved is szereti, és az artériákat is boldoggá teszi! Viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Íme a recept...

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

30g-ot a csokoládé pasztillából és a 20g kakaóvajat tegyük egy kis tálba, majd rakjuk a hűtőbe, amíg a maradék csokipasztillánkat felolvasztjuk. Tulajdonképpen ezekkel a kissé lehűlt pasztillákkal fogjuk majd temperálni (beoltás) a csokinkat, hogy szép sima és roppanós legyen.

Most vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a csokoládé pasztillát a porított édesítőt.

Csokimassza készítése

Addig kevergessük és olvasszuk a pasztillát, amíg szépen el nem keveredik benne az édesítő. Néhány perc után a hő és a folyamatos kevergetés hatására kezd massza szerűvé válni, de még azért nem teljesen folyós az állaga. Most vegyük le a tálat a fazékról, és vegyük ki a hűtőből a kakaóvajat és a csokipasztillát, majd adjuk hozzá a felhevült masszánkhoz és keverjük jól el. A massza elég meleg ahhoz, hogy elolvassza a hűtőből kivett vajat és csokit, így folyamatosan kevergetve most már egy sima, folyós állagot kell kapnunk. Mivel a massza kissé visszahűlt, a hűtött pasztilláknak köszönhetően, tegyük vissza a tálat a fazékra és folyamatos kevergetés mellett újra melegítsük 1-2 percig. (A temperálás menetéről itt írunk bővebben.) Ezt követően vegyük le a tűzről és öntsük a folyékony masszát egy csokoládéformába, vagy egy sima tálca is megteszi. Tegyük ki, vagy a hűtőbe dermedni és már fogyasztható is, a házilag készült prémium minőségű csokoládénk!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!