Vegán csokis pohárdesszert

Mindenmentes pohárdesszert: brownie, csokoládé mousse, kókusztejszín, kesudió, gyümölcsök

Mindenmentes pohárdesszert: brownie, csokoládé mousse, kókusztejszín, kesudió, gyümölcsök

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Brownie, csokimousse, kókusztejszín, finom gyümölcsök, na és egy kis kesudió...az összetevők önmagukban is kielégítik az édesség iránti vágyunkat, azonban ha halmoznánk az élvezeteket, egyszerűen csak tegyük mindet egy pohárba és máris egy ellenállhatatlan minden allergén anyagtól mentes poharas desszerttel kényeztethetjük magunkat. :)

Így készült...

Brownie:

Hozzávalók:

  • 14 dkg rizsliszt
  • 4 evőkanál lenmag őrlemény + 12 evőkanál víz
  • 24 dkg kókuszvirág cukor vagy barna cukor vagy 30 dkg eritrit vagy ízlés szerint bármilyen édesítő
  • 150 ml szőlőmag olaj
  • 9 dkg Sambirano Gold nyers teljes értékű kakaópor
  • 180 ml víz
  • 2 evőkanál Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  •  

    csokispohardesszert

    Elkészítés:

    Készítsük el a tojás helyettesítőt, a lenmag őrleményt és a 12 evőkanál vizet keverjük össze és hagyjuk állni 10 percet. Az olajat öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a beáztatott lenmag őrleményt, a 190 ml vizet és jól keverjük el. Következő lépésben szitáljuk tálba a lisztet és a kakaóport, majd keverjük el, továbbá adjunk hozzá 2 evőkanál csoki pasztillát is. Az összekevert masszát öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőbe  170-180 fokon süssük 20-25 percig. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 15 percet a tepsibe, majd vegyük ki a formából és pihentessük további 15 percig mielőtt felvágnánk. A felvágáshoz használjunk egy meleg vízzel lemosott kést.

    brownie

    Csokoládé Mousse:

    Hozzávalók:

     

    Elkészítés:

    Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt a vaníliát és a csipet sót.

    Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel. (Ne ijedjünk meg, ha az édesítő hozzáadásával először összeáll a massza, tovább hevítés után újra folyós lesz.) Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.

    Amíg a csokimassza hűl, addig verjük habbá a kókuszkrémet. Óvatosan adagoljuk a csokimasszánkhoz és keverjük el. A kész krémet tegyük hűtőbe dermedni.


    kokusztejszin

    Kókusztejszín:

    Hozzávalók:

    • 1 konzerv jó minőségű kókusztej


    Elkészítés:

    A tejszín elkészítéséhez az egész doboz kókusztejet tegyük a hűtőbe legalább 8 órára. A felnyitás után válasszuk ketté a tejszínt a kókuszvíztől, most csak a tejszínnel fogunk dolgozni. Egy tálban, elektromos kézi habverővel verjük fel, ugyanúgy, mint a tejszínhabot.

    desszert

     

    Pohárdesszert:

    Hozzávalók:

    • Brownie
    • Csokoládé mousse
    • Kókusztejszínhab
    • Pirított natúr kesudió
    • Gyümölcsök


    Elkészítés:

    A poharak aljára rakjunk egy réteget a brownie-ból, utána következik egy réteg csokoládé mousse és ezt szórjuk meg pirított kesudióval. Ismételjük meg brownie, csoki mousse, kesudió. Tetejére jöhet a kókusztejszínhab, amit megszórhatunk brownie morzsával és végül rakjuk rá a gyümölcsöket.

     

    Tovább a termékrendeléshez >>>

    Sambirano Gold termékek

    Szólj hozzá


    A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

    (0) tétel
    tétel 0
    Részösszeg 0.00 Ft
    Vissza fel

    Hírlevél feliratkozás

    Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

    Sikeresen feliratkoztál!

    Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!