#sg_encsokim - Fehér csoki tavaszi színekben

Fehér csokoládé rececept egy kicsit másképp

Fehér csokoládé rececept egy kicsit másképp

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A hosszú, szürke tél után hamarosan itt a színekben pompázó tavasz, ezért úgy gondoltuk, hogy tavaszi színekbe öltöztetjük a mostani csokoládénkat. A felhasznált természetes színezők nem csak a csokoládé megjelenéséhez adtak hozzá, de az ízvilágot is segítettek különlegesebbé tenni.

A minőségi csokoládé egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

 

Hozzávalók:

  • 135 g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla
  • 4 teás kanál kókusztejpor
  • 80 g nyírfacukor, de használhatunk steviát, eritritet vagy ezek kombinációját, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 40 g  cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 1 mokkáskanál vanília
  • 2 mokkás kanál macha tea por a zöld színhez
  • 2 mokkás kanál kurkuma por a sárga színhez
  • 2 mokkás kanál bíbor kukorica por a lila színhez
  • 10 g Sambirano Gold ruby csokoládé pasztilla a rózsaszínhez
  • 10 g Sambirano Gold sötét csokoládé pasztilla a barna színhez
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a pasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a  pasztillából 70 grammot. Adjuk hozzá az édesítőt és a csipet sót. 

Kakaóvaj

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat 45 °C-ig. A hőmérsékletet konyhai maghőmérővel könnyedén ellenőrizhetjük. Amikor elérte a hőfokot, akkor, vegyük le a tűzről és apránként adjuk hozzá a maradék  pasztillát. Folyamatosan kevergetve hűtsük vissza 28-29 fokra. Ezt követően rakjuk vissza a masszánkat a vízgőz fölé és ismét melegítsük fel  31-32 fokig. Ezután kiveszünk a színező poroknak két evőkanál masszát színenként és belekeverjük a macha, kurkuma, bíbor kukorica porokat és a forma mélyedéseibe töltjük a beszínezett masszákat. A ruby és a sötét csokit már előzőleg szintén temperáltuk és úgy töltöttük a forma mélyedéseibe. Amint megdermedtek a színes hozzávalók a formában, az egész formát kitöltjük a fehér csokival. Ha nincs időnk és egyszerűbben szeretnénk elkészíteni a csokoládét, akkor kihagyhatjuk a temperálást, viszont ebben az esetben a csokoládét hűtőben kell tárolni. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.

Először hagyjuk a csokoládét szabad levegőn hűlni, majd tegyük be a hűtőbe dermedni néhány percre, és már fogyaszthatjuk is a saját készítésű, különleges fehér csokoládénkat.

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!