Kakaóbabbal a makula degeneráció ellen

Makuladegeneráció (sárgafolt-sorvadás) és amit tehetünk ellene

Makuladegeneráció (sárgafolt-sorvadás) és amit tehetünk ellene

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 2

Makula degeneráció

Az időskori makuladegeneráció (AMD - Age-Related Macula Degeneration) egy olyan betegségcsoport, ami a retina központi részének a makulának (sárgafolt) az elfajulását okozza. A sárgafolt az éleslátás helye, ami szükséges például az olvasáshoz és az autóvezetéshez. Az AMD első észlelhető tünete, hogy homályos rész jelenik meg a látómező közepén és torzul a látás. A betegség előre haladtával teljesen megszűnik a központi látómező, ami vakságot okoz. A világon összesen 161 millió embert érint a betegség, Magyarországon minden hetedik, 50 év feletti ember látása károsult a makula degeneráció miatt.

Van remény!

Jó hír, hogy bizonyos ételek csökkentik az időskori látásromlás kialakulásának kockázatát! Több tanulmány is napvilágot látott már az Egyesült Államokban, amelyek azt bizonyítják, hogy a helyes táplálkozás, a gondosan megválasztott, vitaminokban, tápanyagokban és különösen az antioxidánsokban gazdag ételek csökkentik a sárgafolt-elfajulásának kockázatát. Az antioxidánsokban gazdag ételek a szem egészségéért és egyben az általános egészség megőrzéséért is nagyon sokat tehetnek.

Mely természetes ételek tartalmaznak nagymértékben antioxidánsokat?

Az áfonyáról úgy tartják, hogy nagyon gazdag antioxidáns forrás, pedig a vadon termő áfonya mindössze 61 féle antioxidánst tartalmaz csak, a kakaóbabban található 621 féle antioxidánssal szemben! A nyers, egész kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki az antioxidáns hatású flavonoidok. A kakaóbab ORAC értéke 95.500/100g, vagyis az antioxidáns tartalmat illetően jóval megelőzi a goji bogyót is, így abszolút első a természetes antioxidánsok sorában.

(Sajnos a kakaóbab feldolgozásának folyamata, a fermentálás, a pörkölés és a lúgos feltárás csökkentik a kakaóbab összpolifenol-tartalmát, ezért az egészségre gyakorolt hatásait tekintve a legjobb, ha mindig nyers, egész kakaóbabot fogyasztunk.)

A legerősebb természetes antioxidánsok:

(Az ORAC egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére szolgál.)

  1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 /100g
  2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 /100g
  3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 /100g
  4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 /100g
  5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 /100g
  6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 /100g
  7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 /100g
  8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 /100g
  9. Mazsola ORAC érték: 2.830 /100g
  10. Áfonya ORAC érték: 2.400/ 100g

Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society *Brunswick Laboratories MA, USA

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Akakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű egyszeresen telítetlen Omega-6 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezetünk megfelelő működését, amihez megközelítőleg 6 gramm kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta.

 

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Olvasó! Sok minden van, amit a kakaóban élvezhetünk, a finom ízét, az élettani hatásait…igazából nehéz nem szeretni. :)

Olvasó
Olvasó

Azért jó, ha az ember kakaó és csokiszerető. Nálam este vacsora mellé egy pohár kakaó, napközben valami magas százalékos csoki..

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

15% tavaszi kedvezmény

Ajánlat vége: április 21.
tavasz15
Másol

Ezen a héten minden termékünket
15% kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!