Nyers, egész, napon szárított kakaóbab

Igazi vitamin és tápanyag bomba! 

A nyers kakaóbabot a természet egyik leghatékonyabb szuperételeként tartják számon! A nyers kakaóbab több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű egyszeresen telítetlen Omega-6 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is. Mindemellett a természet leggazdagabb antioxidáns forrása, amiért az antioxidánsok királyaként is sokszor emlegetik. A Sambirano Gold kakaóbabok különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, amit az átlagtól eltérő fermentációs és szárítási procedúra tesz lehetővé. A hagyományos 7-9 napig történő fermentáció helyett a Sambirano Gold kakaóbabokat mindössze 2 napig fermentálják csak! Az ezt követő szárítás szintén nem a megszokott módon zajlik, a szokásos 1-2 hét helyett, 3-4 hétig tart, mely során gondosan ügyelnek arra, hogy a kakaóbab szemek folyamatosan 40 °C alatt legyenek. A rövid ideig történő fermentálás és az alacsonyabb hőmérsékleten, hosszabb ideig történő szárításnak köszönhetően a Sambirano Gold kakaóbabok az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalommal rendelkeznek! A kakaóbab rendszeres fogyasztásával természetesen vitalizálhatjuk a szervezetünket, és a bőséges antioxidáns kapacitása által, hatékony védelmet nyújthatunk a sejtjeink számára is.

      
        

Hogyan fogyasszuk a kakaóbabot?

Fogyaszd nyersen!

A nyers kakaóbabokat a fekete csokoládéra hasonlító enyhén kesernyés, de egyben gyümölcsös és citrusos ízvilág jellemzi. Amennyiben szeretnéd a nyers kakaóbab egészségre gyakorolt hatásait maximálisan kihasználni, úgy azt javasoljuk, hogy nyersen, pörköletlenül fogyassz el 5-7 szem Sambirano Gold kakaóbabot naponta. A pörköletlen kakaóbab szemeket megeheted héjastól, de igény szerint meg is pucolhatod őket. Állagát illetően a megpucolt kakaóbab szemeket a földimogyoróhoz lehet hasonlítani, ha esetleg gondot okoz az elrágása, nyugodtan le is lehet darálni. A nyers kakaóbab szemeket egészben, vagy őrölve fogyaszthatjuk önmagában, de adhatjuk például joghurtokhoz, müzlikhez is.

Mára már több tudományos tanulmány is napvilágot látott, amelyek a kakaóbab flavonoidjainak hatásait vizsgálták. E vizsgálatokban résztvevők megközelítőleg 1000 milligramm dózisú kakaó flavonoidot fogyasztottak naponta, és kiváló eredmények születtek több egészségügyi problémát illetően is. Mivel a nyers, napon szárított kakaóbab teljes súlynak 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok, ekkora dózis beviteléhez 6 gramm kakaóbabot (megközelítőleg 6 szemet) kell elfogyasztanunk naponta.
  

Nagyon szeretjük a kakaóbabot, már az egész családot rászoktattam. Szinte minden benne van, amire az immunrendszernek szüksége van, és jó hogy közben teljesen természetes. -Orsi

      
        Nyers, egész kakaóbab      
        

Amennyiben kedvet kaptál, és készítenél valamit Sambirano Gold termékekből, arra buzdítunk, hogy fotózd le, amit készítettél és töltsd fel az Instagram-ra vagy a Facebook-ra és jelöld meg a #sambiranogold, illetve, ha csokit készítettél a #sg_encsokim hashtag-gel is. A jelölők között minden hónapban egy 10.000 Ft-os ajándékkártyát sorsolunk ki, ami a kakaobab.com webáruházunkban bármikor levásárolható. Kíváncsian várjuk, hogy mit készítettél!

      
        

A kakaóbab egészségügyi hatásai...

Tudományosan bizonyított, hogy a kakaóbab rendszeres fogyasztásával
különböző egészségügyi problémákat előzhetünk meg!

Tovább olvasom
      
(0) Tételek
Tételek 0
Részösszeg 0
Vissza fel