Teljesítményfokozás természetesen

Hogyan fokozzuk a teljesítményünket természetesen?

Hogyan fokozzuk a teljesítményünket természetesen?

A szerző Sambirano Gold

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a testedből és mindeközben egy kicsit kényeztetni is magad? A nyers kakaó termékek és a magas kakaótartalmú étcsokoládék bizony tökéletesek erre, ugyanis a tudomány szerint a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokiban lévő szénhidrátok és az antioxidánsok nagyon jól hatnak a teljesítményre!

Ezt vallja Natalie Rizzo, a The No-Brainer Nutrition Guide For Every Runner könyv írója is! A műben a szakember fontos dolgokat közöl a futáshoz szükséges táplálkozással kapcsolatban. A fehércsokiban, a tejcsokiban és az étcsokiban található szénhidrátok fontosak az edzéshez, viszont a hozzáadott cukorral is kalkulálni kell. Éppen ezért minél sötétebb a csoki, annál jobb választás, és a cukor is annál kevesebb benne! Például 50g mindenmentes Sambirano Gold 100% kakaótartalmú étcsokoládé pasztillában (ami körülbelül egy fél tábla csokinak felel meg) természetesen van jelen 299 kalória és 2,25 gramm szénhidrát, amelyből cukrok 0,15 gramm.

De lássuk, pontosan miért is érdemes, akár egy futónak is nyers kakaó termékeket és magas tartalmú étcsokoládét ennie!


Javítja az aerob állóképességet

Kutatások szerint a kakaó hatására javul a maximális oxigén felvétel (VO2max), ez azt jelenti, hogy javul az aerob állóképesség is. Ezt egy kísérlettel bizonyították a kutatók, ahol a résztvevőknek 3 hónapig naponta extra 20 gramm étcsokit adtak, ami 17%-kal növelte a maximális oxigénfelvételt. Az ok valószínűleg a kakaóban található flavonol és az epicatechin, ami hozzájárulhat a mitokondriumok és a sejtek hatékonyabb működéséhez.

Csökkenti a gyulladásokat

A kakaó antioxidáns tartalma miatt remek gyulladáscsökkentő. Ez pedig nagyon fontos, hiszen a futás gyulladásokat okozhat az izmokban, ízületekben, ám az edzés után elfogyasztott kakaó bármilyen formája segíti a gyorsabb regenerálódást. Emellett friss kutatások szerint a flavonoidok jótékony hatással vannak az agy és a szív egészségére is.

Helyreteszi a gondolataidat

Megfigyelted már, hogy csokievés után boldogabb vagy? Ez a kakaóban található szerotonin hormon miatt van, és minél sötétebb a csoki, annál több van ebből benne. Nemrég a Depression and Anxiety nevű folyóiratban közzétett tanulmány megállapította, hogy azok az emberek, akik a megfigyelés ideje alatt étcsokoládét fogyasztottak,, 70%-kal kevésbé mutatták a depresszió tüneteit, mint azok, akik nem etettek csokoládét.

Sőt, az edzés előtt pár kocka étcsoki pozitívabbá tesz, és a teljesítményt is fokozza.

Jobban bírod a terhelést

A kakaóban lévő koffein segít, hogy tovább bírd a futást. A Sports Medicine-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a koffein növeli az erőt és a kitartást. Ráadásul a koffein fogyasztása szénhidrátokkal is hozzájárulhat az izmok újjáépítéséhez egy kemény edzés után.

Tankolj fel belőle edzés előtt vagy után!

Jegyezd meg, hogy a csokinak viszonylag magas a zsírtartalma a többi szénhidráthoz képest, ennek a lebontásához a szervezetnek időre van szüksége. Ezért ha edzés előtt eszel kb. 25 grammot, azt lehetőleg 2 órával a mozgás előtt fogyaszd el.

Edzés után is jó választás az étcsoki! Pár kockát érdemes bekapnod, hogy helyreálljon a glikogénszint, és jó, ha mellé fehérjét is fogyasztasz, ez nagyon jó lesz az izmoknak.

 

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott! Kakaós és csokoládés receptjeinkhez, kattints ide.

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

 

Forrás: runnersworld.hu

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!