Házi szaloncukor válogatás

Különleges szaloncukor receptek

Különleges szaloncukor receptek

A szerző Sambirano Gold 0

Rendhagyó módon, idén is elkészültek a szaloncukraink, természetesen amolyan Sambirano Gold módra! :) A prémium minőségű összetevők és egy nagy adag lelkesedés meghozta az eredményét, bármelyik bolti szaloncukrot lecserélnénk erre, és egyébként is jó olyat tenni az asztalra, amiben a saját kezünk munkája is benne van. Idén készült zserbós, kókuszos-gyömbéres, sós-földimogyorós-papayás, marcipános-kesudiós, bevonatoknak pedig használtunk ruby, szőke, dél-afrikai és madagaszkári csokikat. A recept egyszerű! Darálod, formázod, mártod és kész is! ;)

szaloncukor

Marcipános, sós kesudiós, fahéjas karamellás (szőke) csokis szaloncukor (20-25 db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez nem lesz másra szükségünk, csak egy aprítógépre. Tegyük bele a kesudiót és őröljük finomra. Ha megvagyunk, akkor adjuk hozzá a lereszelt marcipánt, sót, fahéjat, juharszirupot és a mandulát és hagyjuk, hogy a gép összedolgozza az összes összetevőt. Ha a massza hozzáragad a tál falához, akkor készen vagyunk. Következő lépésben halmozzuk a masszát egy sütőpapírral letakart tálcára és formázzunk belőle kis szaloncukrokat, majd tegyük őket a hűtőbe dermedni. 

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a marcipánokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni. Ha megvagyunk díszíthetjük pörkölt kakaóbab törettel.

 szaloncukor

Kókuszos, gyömbéres Ruby csokis szaloncukor (20-25 db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez tegyük aprítógépbe a hozzávalókat, a Ruby csoki és a kakaóvaj pasztilla kivételével és dolgozzuk össze. Ha túl száraznak érezzük tehetünk bele egy evőkanál vizet. Ha összeállt minden, kezdjünk el a masszából szaloncukrokat formázni, és rakosgassuk sorba őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük a hűtőbe dermedni.

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a ruby csokoládé pasztillákat, és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a töltelékből formázott szaloncukrokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni. Ha szeretnénk díszíthetjük sötét csoki csíkokkal.

szaloncukor

Sós, földi mogyorós, papayás dél-afrikai csokis szaloncukor (20-25 db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben. Tegyünk az aprítógépbe minden összetevőt a csoki kivételével és dolgozzuk össze, ha úgy érezzük túl száraz a massza adhatunk hozzá pár evőkanál vizet. Ha összeállt minden, kezdjünk el a masszából szaloncukrokat formázni, és rakosgassuk sorba őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük a hűtőbe dermedni.

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat, és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a töltelékből formázott szaloncukrokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni. Ha szeretnénk díszíthetjük egy szem földi mogyoróval és csoki cseppel.

szaloncukor

Zserbó ízesítésű madagaszkári csokis szaloncukor (20-25 db)

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelék elkészítéséhez ugyanúgy járunk el, mint az előzőekben. Tegyünk az aprítógépbe minden összetevőt a csoki kivételével és dolgozzuk össze. Ha összeállt minden, kezdjünk el a masszából szaloncukrokat formázni, és rakosgassuk sorba őket egy sütőpapírral letakart tálcára, majd tegyük a hűtőbe dermedni.

A bevonat elkészítéséhez vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládé pasztillákat, és keverjük addig, amíg szép sima, homogén állagúvá nem válik. Ha szeretnénk temperálhatjuk is a csokoládét. A tempereálásról itt írunk bővebben. (A temperálásra azért van szükség, hogy ne olvadjon olyan gyorsan a csoki.) Ha kész vagyunk a bevonóval, akkor egyesével mártsuk bele a töltelékből formázott szaloncukrokat, majd tegyük vissza a sütőpapírra és hagyjuk dermedni. Díszíthetjük szőke csokoládé csíkokkal.

A végeredmény isteni finom, különleges ízesítésű házi szaloncukrok, melyek biztosan nagy kedvencek lesznek az ünnepi édességek között.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Címkék

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!