Miért jobb a nyers kakaópor?

Ezért válaszd inkább a nyers kakaóport az alkalizált helyett!

Ezért válaszd inkább a nyers kakaóport az alkalizált helyett!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 3

A nyers kakaópor lenyűgöző hatásai

A nyers kakaópor szenzációs egészségügyi előnyöket kínál az emberi test számára, azonban fontos megjegyezni, hogy ezen szuper hatások egyáltalán nem igazak a széles körben elterjedté vált alkalizált, vagy más néven holland kakaóporokra! Ugyanis az alkalizálás során, melyben a kakaóport kálium-karbonáttal kezelik, a kakaó hatóanyagainak 85%-ka sajnos bizonyítottan megsemmisül. A Hollandok az alkalizálást a kakaó pH értékének növelése érdekében fejlesztették ki, amitől habár a kakaópor sötétebb színűvé és vízben könnyebben oldódóvá válik, az elképesztő természetes élettani hatásait viszont szinte teljesen elveszíti!

A nyers kakaópor nem csak finomabb, de sokkal egészségesebb is, mint az alkalizált! Isteni finom, szívmelengető kakaó italt készíthetünk belőle, de felhasználhatjuk bármi máshoz is, amihez egyébként a bolti kakaóporokat használnánk.

Íme néhány a kedvező élettani hatásai közül, melyeket kár lenne figyelmen kívül hagyni.

 

Természetes energiafokozó és gazdag magnézium forrás

Az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag nyers kakaó az idegrendszer túlzott stimulálása nélkül képes energiát adni a testnek, így hihetetlenül hosszú távú energiához juthatunk általa! Fontos, hogy a nyers kakaóból nem csak jókora energiát, de magnéziumot is meríthetünk! A magnézium a természetes táplálékforrások közül az egyik legmagasabb koncentrációban a nyers kakaóban található. A magnézium védelmet nyújt a csontritkulás, a 2-es típusú cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen. Két evőkanál nyers kakaópor megközelítőleg 50 mg magnéziumot tartalmaz.

 

Boldogság a kakaóval! Ennyi is elég lehet a jó hangulathoz! :)

Azokon a napokon, amikor egy kis extra boldogságra, jókedvre van szükséged, a nyers kakaó az egyik legegészségesebb és leghatékonyabb dolog, amit választhatsz! A nyers kakaó többek között tartalmazza azt a hangulatjavítót vegyületet is, amit anandamidnak, vagy más néven boldogság molekulának hívnak. Ezeket a molekulákat a szervezetünk saját maga is előállítja, ennek köszönhetően vagyunk képesek az eufória érzésére. :)

A kakaóban található másik hangulatot fokozó vegyület a PEA, vagy más néven  a fenetil-amin, amely az endorfinok felszabadulását és a kellemes, ópiumszerű neurokémiai anyagok kiváltását idézi elő. Ezek az anyagok gyakran felszabadulnak a testben természetesen is, például amikor beleszeretünk valakibe, de akkor is, ha éppen szeretkezünk. (A PEA-t tartalmazó egyedüli másik étel a kék-zöld alga.) Mindezen túlmenően ezek a kémiai anyagok javítják a libidót is, nagy valószínűséggel ezért is olyan népszerű a csokoládé Valentin-napon!

 

Segít a hangulatingadozás kordában tartásával

A kakaó növeli a szerotonin szintet az agyban, ami nem más, mint a jó érzés vegyi anyaga. Például amikor a nők menstruálnak, a szerotonin szintjük gyorsan és drámaian csökken. A kakaó ilyenkor kifejezetten nagy segítséget nyújthat, ugyanis bizonyítottan növeli a nyugtató hormonok termelődését az agyban, melyek segítenek helyreállítani a jólét érzését.

 

Védelmet nyújt a szívbetegségekkel szemben

A nyers kakaóban található flavanoidok tulajdonképpen egy gyulladáscsökkentő és szívvédő hatású antioxidáns csoport. Tanulmányok azt mutatják, hogy ezek a vegyületek védelmet nyújtanak a szív- és érrendszeri betegségek ellen, csökkenthetik a stroke kockázatát, és javíthatják a vérkeringést is! A nyers kakaó több mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz, köztük a polifenolokként ismert komplex antioxidánsokat is, melyek segítenek pl. az LDL (rossz koleszterin) csökkentésében és az érfalon kialakuló plakkok megakadályozásában is.

 

Segít megelőzni a korai öregedési jeleket

A kakaóban található polifenol antioxidánsok ugyanazon antioxidáns csoportba tartoznak, mint a zöld tea és a vörösbor antioxidánsai. Ezek az antocianinok (a sötét színű gyümölcsökben megtalálhatók) és a katekinek (a zöld teában megtalálhatók) védik a sejteket a korai oxidációtól vagy a pusztulástól, ezáltal tovább megőrizve a fiatalságunkat. Tudtad, hogy a Nyers, egész, napon szárított kakaóbab a természetben előforduló egyik leggazdagabb antioxidáns forrás? Az ORAC értéke: 95.500 /100g

 

Táplálja a szépséget

Gazdag kénforrás! A kén jelentős szerepet játszik a kollagén és a kreatin termelődésében, ami nagyon fontos a szép bőrhöz, a fényes hajhoz és az erős körmökhöz is! Mindemellett a kén fontos szerepet játszik a tápanyagok sejtekbe történő be- és kijuttatásában, a vércukorszint szabályozásában, a szövetek helyreállításában és az immunrendszer működésében.

 

Javítja az anyagcserét

Ha az étrend nem tartalmaz kellő mennyiségű antioxidánst, annak hosszú távon veszélyes egészségügyi következményei lehetnek. Egy svájci tanulmány kimutatta, hogy a nyers kakaó fogyasztása alig két hét alatt csökkentette a szervezetben a kortizol stresszhormon szintet, javította az anyagcserét és a bél mikrobiológiai működését is.

 

Sambirano Gold nyers kakaóporok >>>

 

termékek

 

 

Szepesi Hajnal
Szepesi Hajnal

Szívesen vennék, először próbaként keveset

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Ildikó! Amelyik kakaóporra az van ráírva, hogy holland, az mind alkalizált. Natúr kakaóport kell keresni, viszont boltokban ilyennel sajnos még nemigen fog találkozni. Natúr kakaóport mi magunk is forgalmazunk ez a Sambirano Gold – Nyers, teljes értékű kakaópor, ami a kakaobab.com webáruházunkban, vagyis ezen az oldalon keresztül megvásárolható.

Vértes Ildikó
Vértes Ildikó

És melyek a nem alkalizált kakaóporok (terméknév jol kapható).

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!