Kakaóval az egészséges immunrendszerért

A kakaó az egyik legjobb természetes immunerősítő!

A kakaó az egyik legjobb természetes immunerősítő!

A szerző Sambirano Gold 0

Miért olyan fontos az immunitás?

Mert a hatékony, jól működő immunrendszer az egészséges élet záloga! Megvédi a testet a környezeti ártalmaktól, a sérülésektől, vírusoktól, fertőzésektől, egyszerűen nélkülözhetetlen a túléléshez! Az immunrendszer az egyik legbonyolultabb rendszer a testben, melynek működésében több különböző szerv, rengeteg sejt és fehérje vesz részt. Az egészséges immunrendszer fenntartása jó egészségi állapotot eredményez, amit néhány módon bizony mi magunk is támogathatunk. A stressz csökkentése és a nyugodt éjszakai alvás jó kiindulópont, de az intelligens étrendválasztás is kulcsfontosságú tényező! Ha szeretnél egy kicsit ráerősíteni, és csak egyetlen egy dologgal bővítenéd az étrendedet, akkor az mindenképpen a kakaó legyen, mert több különböző kutatás is alátámasztja, hogy a nyers kakaó fogyasztása az egyik leghatékonyabb módja az immunrendszer természetes támogatásának.

A nyers kakaó mentes az ipari feldolgozás alól, bővelkedik az olyan tápanyagokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, melyektől bizonyítottan erősödik az immunitás, vagyis ezzel az ízletes szuperétellel hatékonyan karban tarthatjuk egészségünket, amire különösen nagy szükség van az őszi és téli időszakban.

A nyers kakaó az egyik legerősebb természetes antioxidáns!

A kakaó nagyon gazdag flavonoidokban, (ORAC 95.500/100g) elsősorban ezért is gondolunk rá igencsak hatásos antioxidánsként. Míg a sokak által nagyon gazdag antioxidáns forrásnak tartott vadon termő áfonya 61 féle antioxidánst tartalmaz, a kakaóbabban 621 féle antioxidáns található! A nyers, egész kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki az antioxidáns hatású flavonoidok. Lenyűgöző antioxidáns kapacitása és persze számos más élettani hatása miatt, a rendszeres kakaófogyasztás rendkívül pozitívan hat a cukorbetegségre, a szív- és érrendszer egészségére, az agy működésére és a rák megelőzésére, valamint pozitívan befolyásolja az immunrendszert, különösen a veleszületett (örökölt) gyulladásos választ, de a bél adaptív (szerzett) immunválaszát illetően is.

Természetes magnézium bomba!

A magnézium az emberi szervezet számára egy nélkülözhetetlen nyomelem! Az enzimek működése magnézium nélkül teljesen lehetetlen, enzimek nélkül pedig nincs élet, nincs energia! Minden létfontosságú funkció, mint például az emésztés, beszéd, látás, az enzimek tevékenysége által valósul meg. Felmérések szerint minden harmadik ember magnéziumhiányban szenved, számos betegség e fontos nyomelem hiányára vezethető vissza. Egy 2001-ben készült tanulmány szerint a magnézium-oxid, egy viszonylag olcsó magnéziumvegyület, amely sok népszerű étrend-kiegészítő hatóanyaga, csak 4 %-ban szívódik fel, vagyis 96%-ka kárba vész! Magnéziumpótláshoz mindenképpen természetes magnéziumforrást keressünk! A nyers kakaó kiváló választás lehet, hiszen közel 500 mg természetes magnéziumot tartalmaz / 100g. Az ajánlott napi magnézium adagolásról itt írunk bővebben. 

Szuper, természetes cinkforrás

A cink egy nagyon fontos ásványi anyag, amelynek fontos és szerteágazó szerepe van a szervezetben, és a test minden szövetében megtalálható. Szükséges a normál növekedéshez és fejlődéshez, a kognitív funkciók működéséhez, a termékenység fenntartásához, a sebgyógyuláshoz, továbbá az immunrendszer megfelelő működéséhez is. Hozzájárul a csontok, a szem, a haj, a bőr és a körmök egészségének megőrzéséhez. Habár kis adagban is, (kb. napi 10mg) de javasolt a cink mindennapos fogyasztása. Lehetőség szerint, mint minden vitamin és tápanyag esetében, jobb, ha a cinket is természetes forrásból juttatjuk a szervezetbe! A nyers kakaó  7mg/100g mennyiségben tartalmazza ezt a létfontosságú ásványi mikroelemet.

NK sejtek, az immunrendszer természetes ölősejtjei

Az NK-sejtek fő feladata a vírusfertőzésekkel szembeni védekezés, a fertőzött sejtek eltávolítása és a tumorsejtek elpusztítása. Kiemelt jelentőségűek a metasztázis megelőzésében. A szervezetben járőröző NK-sejtek aktivitása tumorbetegségek esetén gyakran csökkent. Korlátozottságuk mértéke összefügg a tumor előrehaladottságával, illetve a metasztázismentes túlélési idővel. Az NK-sejtek csökkent aktivitása gyakran akut és krónikus vírusfertőzésekre utal, és jellemző a krónikusfáradtság-szindrómára, az erőteljes pszichés megterhelésre, a depressziókra és az autoimmun betegségek aktív fázisaira.

Mind a megelőzés, mind a betegségek kezelése szempontjából a legnagyobb jelentőségű az immunrendszer, főleg pedig az NK-sejtek stimulálása. Más szóval, az NK-sejtek aktivitásának mértéke a test természetes immunitásának egyértelmű mutatója.

Itt írunk bővebben azokról a vizsgálatokról, melyekben kimutatták, hogy a kakaófogyasztás növeli az NK sejtek számát a szervezetben.

A kakaóban található egyéb hatóanyagok:

A nyers kakaó több,mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!