Kakaóbab - A legjobb magnézium forrás

A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer

A kakaóbab extrém magas vitamin és ásványi anyag tartalmú szuperélelmiszer

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 6

A kakaóbabban rendkívül sok vitamint és olyan fontos ásványi anyagokat találhatunk, mint például a vas, a réz, a cink, a kálium, de nagy mennyiségben tartalmaz magnéziumot is.

A magnézium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, így a magnézium hiány sajnos súlyos betegségekhez is vezethet. Az alábbiakban a magnézium legfontosabb élettani hatásairól olvashatsz, illetve, hogy miért érdemes kiemelt figyelmet biztosítani e nélkülözhetetlen nyomelem mindennapi pótlására.

A magnézium hatásai

  • A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, segít megelőzni a fejfájás, a migrén és a stressz kialakulását.

  • A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához, fontos szerepe van a vízháztartás karbantartásában.

  • A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, számos enzim működésében játszik szerepet, és segíti az emésztést.

  • A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, segít a nagyobb koncentrációt igénylő helyzetekben.

  • A magnézium hozzájárul a normál izomműködéshez, segíti az izomsejtek ellazulását, valamint az izmok rugalmasságának megőrzését.

  • A magnézium szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben.

  • A magnézium hozzájárul ahhoz, hogy pszichésen is egészségesek legyünk

  • A magnéziumtól lesz erős a csontozat.

  • A magnézium hozzájárul az egészséges fogak fenntartásához

  • A magnézium szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul a sejtek élettani öregedésének lassításához, vagyis lassítja az öregedést.

A felmérések szerint minden harmadik ember magnéziumhiányban szenved! Mindennapi étrendünk általában, a javasolt magnézium tartalomnál 30%-kal kevesebb magnéziumot tartalmaz. Mivel az alkohol akadályozza a magnézium felszívódását, már a kis mennyiségben fogyasztott alkohol miatt is tanácsos növelni a magnézium beviteli mennyiségét.

Az ajánlott napi magnézium bevitel mennyisége

A magnézium ideális szintjének a fenntartásához, hozzávetőleg 375 milligrammnyi magnéziumot ajánlott fogyasztani naponta, amit természetesen bevihetünk élelmiszerekkel is. Az ajánlott napi magnéziumbevitel mennyisége életkortól függően változik.

  • A gyermekeknek 8-éves korukig 130 mg/nap
  • A gyermekeknek 13-éves korukig 240 mg/nap
  • Fiatalok 410 mg/ nap
  • Felnőtt nők 320 mg/nap
  • Várandós nők 400 mg/nap
  • Felnőtt férfiak 420 mg/nap
  • Aranykorúak, idősek 410 mg/nap

Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, még ennél is többre van szüksége!

Nincs egészség magnézium nélkül!

Az enzimek működése magnézium nélkül teljesen lehetetlen, enzimek nélkül nincs élet, nincs energia! Minden létfontosságú funkció, mint például az emésztés, beszéd, látás, az enzimek tevékenysége által valósul meg.

Ha például a HMG CoA Reduktáz enzim nem kap Magnéziumot, akkor az állandóan Koleszterint fog termelni. Ebben az esetben tulajdonképpen a saját szervezetünk által termelt koleszterin az, ami a problémát okozza, nem pedig a zsíros falatok. Magnézium hiány esetén fennáll a veszély, hogy a szervezet koleszterinszint szabályozása megszűnik.

Mit válasszunk MAGNÉZIUM PÓTLÁSHOZ?

A Magnézium pótláshoz mindig a természetes forrás a legjobb! Először is, ritkán veszik figyelembe a szájon át szedhető magnézium készítmények valós felszívódási rátáját. Ezért a kismértékben ionizált magnéziumformák alkalmazása elégtelen magnézium bevitelt eredményezhet. Egy 2001-ben készült tanulmány szerint a magnézium-oxid, egy viszonylag olcsó magnéziumvegyület, amely sok népszerű étrend-kiegészítő hatóanyaga, csak 4 %-ban szívódik fel, vagyis 96%-ka kárba vész!

Ha valaki ebben a rosszul felszívódó formában szedi be a felnőtteknek ajánlott napi magnézium-adagot (300-400 mg/nap), akkor valójában csak 12-16 mg hasznosítható magnéziumhoz jut hozzá, és ezt érdemes szem előtt tartani, tudván, hogy a magnéziumhiány számtalan egészségügyi probléma kialakulásának a forrása lehet.

A kakaóbab az egyik legjobb természetes magnézium forrás!

Egy tudományos vizsgálatban kimutatták, hogy a kakaóbab rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a magnéziumhiány okozta betegségek kialakulását.

(Jelentősebb vitaminok és ásványi anyagok a kakaóban: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán.)

Már mindössze napi 6-7 szem kakaóbabból jelentős mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal támogathatod a szervezeted egészségét!

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Attila! Naponta 5-7 szem kakaóbab elfogyasztását javasoljuk.

Attila Haracsi
Attila Haracsi

Tisztelt Sabriano!
Olvastam,hogy cukorbetegeknek is nagyon ajánlott a vércukorszint szinten tartásához.Tudna nekem ebben segíteni,mennyi a napi ajánlott kakaóbab szem felnőtt embernél?
Köszönöm válaszát.
Haracasi Attila

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Ágnes! 6-7 szem kakaóbab, nagyjából 70mg magnéziumot tartalmazhat.

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Csaba! A nyers kakaóbabnak magas a vas és az antioxidáns tartalma is, melyekre kifejezetten szükség van a terhesség során. Igazából nem látjuk akadályát napi néhány szem kakaóbab elfogyasztásának, azonban mielőtt elkezdik rendszeresen enni, mindenképpen egyeztessenek az orvosukkal.

Dr.Vittek Ágnes
Dr.Vittek Ágnes

Tisztelt Sambriano!
A magnézium pótlással kapcsolatosan szeretném kérdezni,hogy az önök által javasolt napi 6-7 db kakaóbab kb. mennyi magnéziumot tartalmaz?
Üdvözlettel: Vittek Ágnes

Nagy Csaba
Nagy Csaba

Terhes anya ehet kakaóbabot?

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!