Így is védekezhetsz az influenza vírus ellen

Vírusok és vírusfertőzések megelőzése természetesen!

Vírusok és vírusfertőzések megelőzése természetesen!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A magas kakaó tartalmú ételek rendszeres fogyasztása hatásos lehet az influenza és egyéb vírusfertőzések megelőzésében, kezelésében.

A természet sokszor rejtélyes módon működik! Az alábbi tanulmányból egyértelműen arra következtethetünk, hogy a téli hónapok idején talán okkal kívánjuk a szokásosnál is jobban a forró kakaót és a csokoládét. Az influenza szezonban, a kakaó iránti vágyunk valószínűleg nem más, mint a szervezetünk bölcsessége működés közben.

Egy japán tanulmány szerint az influenza-időszakban, éppen egy forró csésze kakaó az, amire szükségünk lehet az influenza elkerülése, és az egészségünk megőrzése érdekében. A japán kutatók ezt a megállapítást egy három részből álló csokoládé-tanulmány elkészítésével támasztották alá, amely magában foglalt sejtteszteket, illetve állatokon és embereken végzett vizsgálatokat is.

  1. A sejtvizsgálatok során arra figyeltek fel a kutatók, hogy a kakaókivonat gátolja az influenzát abban, hogy megtámadja az MDCK sejtvonalat (MDCK - Madin-Darby Canine Kidney cells). Ezeket a sejteket humán A (H1N1, H3N2) és B influenza vírusokkal, valamint madárinfluenza vírusokkal (H5N1, H5N9) fertőzték meg.

  2. Az állatokkal történő vizsgálatokban az egerek négy napon keresztül kaptak kakaókivonatot, mielőtt megkapták volna az influenza vírust. A kakaókivonat védő hatással bírt és jelentősen javította az egerek túlélési idejét. Az egerek napi kakaó adagja megegyező volt egy csésze forró csokoládéval, emberi mértékkel számolva.

  3. Ezután a kutatók embereken tesztelték az eredményeiket. 123 résztvevőt különítettek két csoportra, és mindkét csoportot beoltották az A-típusú influenza (H1N1) vírus ellen. A vakcinázás előtt és után három hétig az egyik csoport minden reggel egy csésze forró csokoládét fogyasztott. Az ital Japánban „Kakao 2 Bai” néven kereskedelmi forgalomban kapható, csészénként 360 mg kakaó-polifenolt tartalmaz. (10 g Sambirano Gold nyers kakaóbab töret elfogyasztásával ennek több mint a dupláját, megközelítőleg, 600-800 mg kakaó-polifenolt juttathatunk a szervezetbe.)

    A kontroll csoport nem ivott kakaót ebben az időszakban. Két hét után a vakcinával kiváltott A-vírus (H1N1) elleni antitestek nem különböztek szignifikánsan a két csoport között, azonban a kakaót ivók csoportjában jelentősen megnőtt az úgynevezett NK-sejtek (Natural Killer Cells -Természetes ölősejtek) aktivitása.
    Az NK-sejtek feladata, hogy képesek felismerni és megsemmisíteni az influenzavírussal fertőzött sejteket annak érdekében, hogy a vírus ne terjedjen tovább. Más szóval, az NK-sejtek aktivitásának mértéke a test természetes immunitásának egyértelmű mutatója. Ezzel szemben a vakcinával kiváltott ellenanyagok növelése a szervezetben nem feltétlenül jelentik a fertőzés elleni 100%-kos immunitást, mert az ellenanyagok által a hatékonyság csak közvetetten mérhető. Az a tény, hogy a kakaófogyasztás jelentősen megnövelte az NK-sejtek aktivitását a kontrollcsoporthoz képest, arra utal, hogy a kakaó fogyasztása gátolhatja az influenzavírus-fertőzést azáltal, hogy stimulálja a természetes immunitást, ezzel valós és gyors védelmet nyújtva az influenza kialakulása ellen. Mivel korábbi tanulmányok már bizonyították, hogy a csokoládé fokozza az NK-sejtek aktivitását a rákos sejtekkel szemben is, a japán kutatók úgy vélték, hogy az NK-sejt aktivitással kapcsolatos megállapításaik többek között arra is utalnak, hogy a kakaó-polifenolok és különösen a kakaóban található procianidinek hatékonyan alkalmazhatók az embereket érintő vastagbélrák és a hepatitis B vírusfertőzések esetén.

Konklúzió:

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a kakaó fogyasztása háromféle módon fejti ki a hatását.

  1. Először is, gátolja a vírus adszorpcióját (megkötődését) a célsejtekbe, amint azt a sejtvizsgálatok is kimutatták.

  2. Másodszor, a kakaó aktiválja a természetes immunitást. Az emberi vizsgálatok alátámasztották, hogy a kakaó fokozza az influenza elleni oltás immunválaszát. Ily módon az oltás erősebb védelmet nyújtott az influenzavírus-fertőzés és a betegség kialakulása ellen.

  3. Harmadszor pedig, a forró kakaó fogyasztása gyulladásgátló hatással is rendelkezik. A kutatók úgy vélik, hogy a kakaóval itatott egerek megnövekedett túlélési aránya annak köszönhető, hogy a vírussal fertőzött sejtek már a korai szakaszban eliminálódtak, vagyis kiiktatásra kerültek, ezzel teret engedve a gyulladásgátló hatásoknak az érintett területeken.

Ezen kívül van még egy a kakaót érintő érdekes megfigyelés az influenza elleni küzdelemben. A kutatók szerint közvetlenül a kakaó elfogyasztása után a kakaó gyógyító vegyületei a szájban, a garatban és az emésztőrendszerben is jelen vannak, méghozzá olyan koncentrációban, amely gátolja a fertőzést. Ezek a vegyületek azonnal, illetve egy ideig a kakaó elfogyasztása utáni is hatnak, és pontosan azokon a helyeken működnek, ahol a vírus valószínűleg jelen lenne. Ezek a vegyületek a kakaóban található polifenolok, melyek erős antioxidánsok és széles spektrumú antimikrobiális hatással rendelkeznek. Érdekes, hogy amikor a kutatók eltávolították a polifenolokat a kakaókivonatból, az extraktumban maradt vegyületek továbbra is hatásosak voltak.

A kakaóban található egyéb hatóanyagok:

A nyers kakaó több,mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25847473

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!