A cukormentes csokoládé fogyasztás előnyei

Ezért válasszuk inkább a cukormentes csokoládét!

Ezért válasszuk inkább a cukormentes csokoládét!

A szerző Sambirano Gold

Számos előnye lehet annak, ha olyan csokoládékat választunk, amelyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak!

Akár cukorbetegség miatt, akár egészségesebb életmódot szeretnénk folytatni, a cukormentes csokoládé választása nagyszerű módja annak, hogy elérjük a céljainkat anélkül, hogy kedvenc csemegénket mellőzni kellene az étrendünkből. 

Kevesebb kalóriabevitel

A napi cukorbevitel csökkentése vagy elhagyása segít kontrollálni a naponta bevitt kalóriák számát! Sokan a kellőnél sokkal több zsírt és cukrot fogyasztanak. Ha ezt a fajta étrendet mozgáshiánnyal párosítják – pl. az Egyesült Királyság lakossága 20%-kal kevésbé aktív, mint az 1960-as években volt –, az elhízás és a kapcsolódó egészségügyi problémák kockázata nő. Az NHS legfrissebb adatai azt mutatják, hogy az emberek több mint fele túlsúlyos vagy klinikailag elhízott. A férfiaknak körülbelül 2.500 kalóriára van szükségük naponta, a nőknek pedig nagyjából 2.000 kalória bevitelére kell törekedniük az egészséges testsúly fenntartásához. A kalória pontos száma egyénenként és életmódtól függően változhat, de ezek a számok hozzávetőleges iránymutatást adnak. Ha fogyni szeretnénk, a szokásos, cukorral teli csokoládék cukormentesre cserélése segíthet csökkenteni a napi kalóriabevitelt. Ez az egyetlen helyettesítés önmagában még nem biztos, hogy megoldja a felesleges kilók leadását, viszont a kalóriák számolásával, egy diéta részeként segíthet elérni a fogyást anélkül, hogy a csokoládét teljesen ki kellene vonni az étrendből.

Kisebb egészségügyi kockázat

A cukorbetegeknek vagy cukor-intoleranciában szenvedőknek csökkenteniük kell a cukorbevitelt, hogy elkerüljék cukorfogyasztás negatív hatásait. A cukorbetegek nem képesek hatékonyan feldolgozni a cukrot, ha túl sokat esznek belőle, felszökik a vércukorszintjük, ami kellemetlen tüneteket, például fáradtságot, ingerlékenységet, hányingert és gyomorfájdalmat is okozhat. A hosszú távú, túlzott cukorbevitel mindemellett fogszuvasodáshoz, hormonális változásokhoz és különféle krónikus betegségekhez is vezethet. Bármilyen egészségügyi problémával küzdő embereknek javasolni szokták a cukorbevitel csökkentését.

Egészségesebb fogak és íny

Mindannyian tudjuk, hogy a túlzott mennyiségben fogyasztott cukor tönkreteheti a fogainkat. A cukrot tartalmazó élelmiszerek a nyállal és a szánkban jelen lévő baktériumokkal kombinálva lepedéket képeznek. Ha a lepedéket érintetlenül hagyjuk a fogainkon, az feloldhatja a zománcbevonatot, ami fogszuvasodást eredményezhet! Természetesen rendszeres és hatékony fogmosással eltávolíthatjuk a lepedéket, és biztosíthatjuk fogaink egészségének megőrzését. A cukor ínybetegséget is okozhat, amely amellett, hogy fájdalmas és csúnya, ha nem kezelik súlyos egészségügyi problémákhoz is vezethet, mint például a fogágygyulladás –  súlyos fogínyfertőzés, amely további egészségügyi szövődményeket válthat ki. A cukormentes csokoládé kisebb kockázatot jelent a fogakra és az ínyre. Sőt a kakaóbabban található teobromin hatásosnak bizonyult a cavitásképződés, plakképződés és fogszuvasodás megelőzésében.

Lassabb öregedés

Kutatók szerint a nyers kakaó növeli a bőr véráramlását, javítja a sűrűségét, textúráját és a hidratáltságát is. Egy kollagénből és elasztinból álló fehérjeháló felelős azért, hogy a bőr feszes és fiatalos legyen. A magas cukorbevitel azonban növeli a glikáció mértékét, ami egy olyan folyamat, amikor a cukor a kollagénhez és az elasztinhoz kötődik, ezzel gyengítve a bőrt. A cukor gyorsan metabolizálódik a testben, ennek következménye a magas inzulinválasz, valamint a magas vércukorszint, ami szintén gyorsítja az öregedési folyamatokat a szervezetedben. Ráncokat és plusz kilókat eredményez, amitől szintén idősebbnek tűnhetünk. 

Cukorpótló szerek

A legtöbb cukormentes csokoládét szacharóz (normál cukor) helyett maltittal (cukoralkohollal) édesítik. A szervezet nem emészti fel teljesen a maltitot, ami lassabb vércukor- és inzulinszint-emelkedést eredményez, mint a szacharóz és a glükóz. Ellentétben a cukormentes csokoládéban olykor használt más cukorpótló anyagokkal, mint a szorbit és az aszpartám, a maltitnak nincsen keserű íze.  Bár a maltit fogyasztása normál adagokban nem okoz problémát, nagyobb mennyiségben gyomorfájdalmat, puffadást és hashajtó hatást fejthet kiA különböző édesítőszerek a cukor alternatívái lehetnek a diabéteszben érintett betegek számára, ám egyes kutatások tanúsága szerint sajnos akadnak köztük károsak is a bélrendszer egészségére nézve.

A legjobb, ha cukor és édesítőszer mentes is!

Nézd meg a cukor és édesítőszer mentes csokoládé kínálatunkat, melyben 100% kakaótartalmú csokoládékkal várunk. Fogyaszthatod önmagukban, de felolvasztva akár ízesítheted is őket, ezzel a saját ízlésedre szabva a csokoládé élményt. 

Cukormentes csokoládék

A nyers kakaó és csokoládé fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 Forrás: thepodchocolates.co.uk

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!