Kollagén löket a bőrnek

A nyers kakaó lelassítja a bőr öregedését

A nyers kakaó lelassítja a bőr öregedését

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Egy ideje már ismert, hogy a nyers kakaóbab a természetben előforduló leggazdagabb antioxidáns forrás, amelyről azt is tudjuk, hogy védelmet nyújthat számos betegséggel szemben. De vajon azt is tudjuk e, hogy az elképesztően sokoldalú élettani hatásokkal bíró kakaóbab öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik?

A Szöuli Nemzeti Egyetem kutatói Koreában bizony úgy vélik, hogy a kakaó antioxidánsai valóban, és jelentős mértékben segíthetnek a ráncok kialakulásának megelőzésében.

Kutatások megerősítik, hogy az UV fény csökkenti a prokollagén termelést és lebontja a kollagén rostokat a bőrben, ami sajnos ráncokat okoz. Azonban a koreai adatok, amelyeket a Journal of Investigative Dermatology-ban tettek közzé, azt mutatják, hogy a nyers kakaó vegyületei genetikai szinten szabályozzák a bőr egészségét, ezzel jelentősen csökkentve a napsugárzás okozta ráncok kialakulását.

Az emberi bőrsejteken végzett vizsgálatban, a nyers kakaó alkalmazása után 788 gén esetében volt megfigyelhető hatékonyabb működés az UV károsodással szembeni védekező mechanizmusban. A kutatók szerint a nyers kakaó növeli a bőr véráramlását, javítja a sűrűségét, textúráját és a hidratáltságát is.

 

Kollagén löket

További eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a nyers kakaó fogyasztása  kimutathatóan magasabb kollagén szintet eredményez. Ezek az adatok azt sugallják, hogy a nyers kakaó védő hatást fejt ki a bőr ráncai és sötét foltjai ellen, megállítja a bőr kollagén mátrixának lebomlását, ami a ráncképződés általános csökkenéséhez vezet.


A nyers kakaó antioxidánsai olyan anyagok, amelyek segíthetik a testet belsőleg, az olyan egészségügyi problémákkal szemben, mint például a szívbetegségek, a rák és más egyéb hosszú lefolyású betegségek, valamint segíthetik a testet külsőleg is a bőr egészséges állapotának megőrzésével.

Természetes úton a nyers kakaóbabból juthatunk a legtöbb kakaó-flavonoidhoz, illetve több mint 300 különböző olyan értékes vegyülethez, amelyek rendkívül pozitív élettani hatásokkal bírnak. A Sambirano Gold kakaóbabok további különlegessége az átlagon felüli vitamin és tápanyag tartalomban rejlik, ami az egyedülálló fermentációs és szárítási procedúrának köszönhető.

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg 6 gramm (5-7 szem) kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta.

 Natúr kakaótermékek webárhuháza >>>

Sambirano Gold termékek

Neked ajánljuk: A nyers kakaóbab további egészségügyi hatásai

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!