Bármit megadnál egy jó alvásért?

Csokoládéval az álmatlanság ellen!

Csokoládéval az álmatlanság ellen!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Egy kutatás szerint összefüggés mutatható ki az emberi test belső órájának működése és a magnézium fogyasztása között. Márpedig a fekete csokoládé és a magas kakaótartalmú ételek, italok igencsak gazdagok ebben az ásványi anyagban, ezért akár megoldást jelenthetnek álmatlanság esetén is.

Azt eddig is tudtuk, hogy a magnézium nagyon nagy szerepet tölt be az emberi test egészséges működésében, a hiánya pedig rengeteg egészségügyi probléma kiindulópontja lehet. Egy nemrég publikált kutatás most azt is bebizonyította, hogy a magnézium az úgynevezett biológiai vagy belső óránk szabályozásában is fontos szerepet játszik. 

A Nature magazinban publikált kutatás szerint a magnézium segít az emberi sejteknek alkalmazkodni a természetes környezet ciklusaihoz. A felfedezésnek nem csak az alvás szempontjából van jelentősége, a hormonrendszer működése, a testhőmérséklet és fontos funkciók is összefüggésben állnak az éjszaka és a nappal váltakozásával. Egy másik, korábbi kutatás szerint a magnézium a hasnyálmirigyrák megelőzésében is fontos szerepet játszik, úgyhogy mindenképpen jót teszünk magunknak, ha odafigyelünk a fogyasztására. 

 

 

Hogyan pótoljuk a magnéziumot?

Mesterséges magnéziumból jelentős választék áll rendelkezésre, de a kutatók szerint a természetes változat mindig jóval hatékonyabb. Először is, ritkán veszik figyelembe a szájon át szedhető magnézium készítmények valós felszívódási rátáját. Ezért a kismértékben ionizált magnéziumformák alkalmazása elégtelen magnézium bevitelt eredményezhet. Egy 2001-ben készült tanulmány szerint a magnézium-oxid, egy viszonylag olcsó magnéziumvegyület, amely sok népszerű étrend-kiegészítő hatóanyaga, csak 4 %-ban szívódik fel, vagyis 96%-ka kárba vész!

A csokoládé mellett a tökmag, a kesudió és a mandula is pompás magnézium forrásnak számít, ahogy a spenót vagy a makréla is, de valahogy az az érzésünk, a csokoládé lehet a legnépszerűbb.  :)

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

Forrás: PubMed

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!