Kakaó- Az egyik legjobb természetes fogyasztószer

Hogyan égethetünk kalóriákat, akár a kanapén ülve is?

Hogyan égethetünk kalóriákat, akár a kanapén ülve is?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

Újabb tanulmánnyal bővült azoknak a kutatásoknak a sora, amelyek a kakaóban található természetes vegyületeket hatásait vizsgálják, ezek közül is kiemelt figyelmet fordítva az Epicatechin (kakaóvitamin) néven ismert flavonoid vegyületre, amit a Harvard Orvostudományi Egyetem professzora Norman K. Hollenberg fedezett fel.

Az Epicatechinnek fontos szerepe van az izomszövet regenerálásban, de hozzájárul például a cukorbetegség, a szívbetegség, a rák és a stroke kockázatának csökkentéséhez is. A keserű íze miatt gyakran eltávolítják a kakaótermékekből, ezért ha csokoládét fogyasztunk és nem csak az ízét, de a kedvező élettani hatásait is szeretnénk kiélvezni, akkor mindig a lehető legtisztább, legmagasabb kakaó tartalmú csokoládékat válasszuk. Minél érintetlenebb, kevésbé feldolgozott egy kakaótermék, (pl. nyers, napon szárított kakaóbab, nyers kakaópor, 100% csokoládé) annál nagyobb az Epicatechin tartalma!

Az International Journal of Exercise Science, nemrég közzétett tanulmányában kis mennyiségű étcsokoládé hatását vizsgálták jó fizikumú sportoló nők pihenés és edzés közbeni energiafelhasználására (anyagcseréjére). Tizennyolc nőt soroltak véletlenszerűen két csoportba, az egyik csoport résztvevőinek 20 gramm étcsokoládét, a másiknak pedig ugyanolyan mennyiségű és megegyező kalória tartalmú, de fehér csokoládét kellett elfogyasztani egyénenként, minden nap a 28 napos vizsgálat során. Az alanyoknak nem árulták el, hogy melyik csokoládét tesztelik és melyik a placebo.

Mindkét csoport nyugalmi energiafelhasználását (REE) és edzésenergia kiadását (EEE) is rögzítették a csokoládé teszt megkezdése előtt, majd ismét a 28 nap letelte után. A vizsgálatok két, különböző intenzitású  állókerékpározást is magukba foglaltak.

Az eredmények azt mutatták, hogy a sötét csokoládét fogyasztó résztvevők nyugalmi anyagcseréje (REE) jelentősen, közel 10%-kal nőtt, ezzel szemben a fehércsokoládés csoport REE-je nem változott. A kerékpározás alatti energiafelhasználásra (EEE) nem volt számottevő hatással ez a mennyiségű csokoládé.

A kutatók arra következtetnek, hogy az étcsokoládéban található flavonoidok stimulálták az anyagcsere sebességének felgyorsulását, amit az "Archives of Internal Medicine" folyóiratban közzétett egy másik vizsgálat eredményei is megerősítenek.

A kakaóban található vegyületek határozottan felgyorsítják a szervezet anyagcsere folyamatait, ami igencsak előnyösnek tekinthető, ha éppen a testsúlyunk normalizálásán fáradozunk.

Újabb bizonyíték, hogy az emberi szervezet nagyon jól rezonál a kakaó hatóanyagaival, ezért érdemes lehet fontolóra venni a minőségi kakaótermékek rendszeres fogyasztását, különösképpen, ha ezek a kutatások azt sugallják, hogy kakaóval több kalóriát égethetünk, akár a kanapén ülve is. Félreértés ne essen, mindenkit mozgásgazdag életvitelre buzdítunk, de mindenesetre jó tudni, hogy egy finom pohár kakaónak, vagy néhány grammnyi minőségi étcsokoládénak ilyen hatásai is lehetnek.

Forrás: https://digitalcommons.wku.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2929&context=ijes

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 
(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

15% tavaszi kedvezmény

Ajánlat vége: április 21.
tavasz15
Másol

Ezen a héten minden termékünket
15% kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!