Csokival is tehetünk a jobb hallásért

A csokoládé segíthet megelőzni a hallásvesztést!

A csokoládé segíthet megelőzni a hallásvesztést!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 2

Életmódunk és táplálkozásunk jelentősen befolyásolhatja a halláscsökkenés kockázatát. A szakértők ezért régóta kutatják, melyek azok az élelmiszerek, melyek hallásvédő hatásúak, és csökkenthetik a hallásproblémák kialakulásának rizikóját. Jó hír a csokirajongóknak, hogy kedvenc csemegéjük is ezen élelmiszerek között található!

Biztató eredmények a hallásromlás megelőzéséről

Egy több évet átfogó országos vizsgálatban koreai kutatók, 3.575, 40 és 65 év közötti résztvevő egészségügyi adatainak megfigyelései alapján megállapították, hogy a halláskárosodás mértéke jelentősen kisebb arányban 26,78%-ban fordul elő azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak csokoládét, azokhoz képest, akik nem szeretik a csokit. A csokoládét nem kedvelő körében 35,97%-os volt ez az arány. A kutatók továbbá úgy találták, hogy fordított arányosság mutatható ki a halláskárosodás súlyossága és a csokifogyasztás gyakorisága között. Más szóval, minél gyakrabban eszik valaki csokit, annál nagyobb eséllyel kerüli el a hallásromlást. Természetesen, mint mindig, ha csokoládéval kapcsolatos tanulmányokról és megállapításokról van szó, akkor csakis magas kakaó tartalmú csokoládéról, vagy nyers kakaótermékekről beszélünk.

A megfigyelés

A tanulmány, a Koreai Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálati Felmérés (KNHANES) adatait használta, amelyek rögzítik a koreai emberek egészségügyi állapotát és táplálkozási szokásait. A résztvevők hallásküszöb-teszteket kaptak a hallásvesztés jelenlétének és mértékének meghatározására.

A halláskárosodáshoz esetlegesen hozzájáruló egyéb folyamatok ellenőrzése érdekében a kutatók szigorú fizikai vizsgálatokat is végeztek az alanyokon. Mindemellett a résztvevők részletes információkat közöltek a csokoládét és más ételeket érintő fogyasztási szokásaikról is, mely információkat képzett dietetikusok bevonásával elemeztek ki.

A kutatás nem azonosította pontosan, hogy a csokoládé hogyan és miért akadályozza meg a hallásvesztést, a kutatók azonban azt állították, hogy a minta nagysága és elemzésük szigorúsága biztosítja számukra, hogy határozott következtetésre jussanak, amelynek mindenütt ösztönöznie kell a csokoládéfogyasztókat.

Konklúzió

A kakaó közismerten egy nagyon gazdag antioxidáns forrás, amely számos pozitív élettani hatása mellett, segít megelőzni a szív- és érrendszeri gyulladásokat is. A kutatók feltételezik, hogy ugyanazok a hatások csökkenthetik a fül vaszkuláris hipertóniáját, ezt a halláskárosodáshoz társuló állapotot. Bár ez az okozati összefüggés nem volt egyértelmű, a kutatók megfigyelték a magas összefüggést a csokoládé fogyasztása és a csökkent érrendszeri hipertónia között.

Azoknál, akik nem fogyasztottak csokoládét, a magas vérnyomás és diszlipidémia kockázata magasabb volt, mint azoknál, akik csokoládét fogyasztottak. A csokoládé antioxidáns és gyulladásgátló hatást fejt ki, és kimutatták, hogy terápiás előnyökkel jár a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegek számára. Pontosabban, a kakaó, amely a csokoládé egyik fő alkotóeleme, csökkenti az érrendszeri kockázatokat azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást és javítja az endotéliumtól függő értágítást. Ennek megfelelően számos vizsgálat kimutatta az érrendszeri kockázati tényezők és a hallásvesztés közötti okozati összefüggést. Eredményeink tehát arra utalnak, hogy a csokoládé csökkenti a magas vérnyomás és a diszlipidémia arányát, ami lehetővé teszi a hallás megőrzését.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékekre essen a választásod! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6520725/

Sambirano Gold
Sambirano Gold

Kedves Melinda! Elsősorban a nyers egész kakaóbabot, vagy a nyers kakaóbab töretet ajánljuk.

Jàmborné paàl Melinda
Jàmborné paàl Melinda

Cukorral és magasvernyomàsra melyik jó
Köszönöm

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!