A szellemi leépülés és az Alzheimer-kór megelőzése!

A tudományos bizonyítékok meggyőzőek az Alzheimer-kór megelőzését illetően!

A tudományos bizonyítékok meggyőzőek az Alzheimer-kór megelőzését illetően!

A szerző Sambirano Gold

Az öregedés gyakran memóriaromláshoz, a kognitív képességek hanyatlásához és szélsőséges esetben a demencia, illetve Alzheimer-kór kialakulásához vezet. Ezek, az idősebb korosztályt jelentősebben érintő problémák számtalan a kakaó hatásaival kapcsolatos tudományos vizsgálatot eredményeztek, melyek arra világítanak rá, hogy a kakaó hatóanyagainak, legfőképpen a kakaó-flavonolok rendszeres bevitelével a szellemi leépülés megelőzhető. A folyamatosa bővülő tudományos bizonyítékok láttán egyre több orvos és táplálkozási szakember javasolja a kakaó-flavonolok, a kakaóban és az étcsokoládéban található antioxidáns vegyületek beillesztését a napi étrendbe.

A bizonyítékok meggyőzőek!

Csak, hogy néhányat említsünk a meglévő kutatásokból...

A kakaó-flavanolok hatásait olyan vezető akadémiai intézményekben is kutatták, mint például a Harvard és a Columbia egyetem. Ezekben a vizsgálatokban kimutatták, hogy a kakaó vegyületei javítják a kognitív képességeket, támogatják a szív egészségét, csökkentik a vércukorszintet és még a hangulatot is javítják. A legtöbb szakértő úgy véli, hogy a kakaó-flavanolok klinikai vizsgálatokban kimutatott pozitív hatásai mögött nagy valószínűséggel a jobb véráramlás áll.

A Birminghami Egyetem (Egyesült Királyság) tudósai által a közelmúltban közzétett tanulmány szerint a vizsgálatban résztvevő egészséges felnőttek 11%-kal gyorsabban hajtottak végre kognitív kihívást jelentő feladatokat, mint a placebocsoport, miután egyszeri alkalommal magas flavanoltartalmú kakaót fogyasztottak.

Egy Wall Street Journal cikk pedig, a The link Between Diet, Exercise and Alzheimer's, (Kapcsolat az étkezés a mozgás és az Alzheimer-kór között) rávilágított egy 18 hónapos tanulmány eredményeire, amelyet a Weill Cornell Medicine és a New York-Presbyterian Alzheimer Prevention Clinic végzett. A tanulmány megállapította, hogy az életmódbeli változtatások, beleértve a kakaópor kávéhoz, turmixokhoz vagy tejhez való hozzáadását, jelentősen javították az Alzheimer-kór kockázatának kitett emberek kognitív képességeit.

Egy másik, szintén nagy referenciákkal rendelkező tanulmányban azt is kimutatták, hogy azoknak a személyeknek, akiknek a vizsgálat elején átlagos, 60 év körüli embernek megfelelő memóriájuk volt, három hónap elteltével (900 mg kakaó-flavanol fogyasztás/nap után) az emlékező képességük az átlagos 30-40 év körüli emberek memóriájához hasonlóra javult -mondta, Dr. Scott Small, a Columbia Egyetem vezető kutatója.

És még sok minden csak ezután jön! Nemrégen fejeződött be a COSMOS, egy ötéves, placebo-kontrollos kakaó-flavanol vizsgálat, amit a Brigham and Women’s Hospital, a Harvard Medical School leányvállalata és a Fred Hutchinson Rákkutató Központ kezdeményezett. A vizsgálatban 22 000 résztvevő vett részt, a COSMOS célja, hogy felmérje a kakaó-flavanolok hosszú távú előnyeit a szív egészségére, a rákos megbetegedésekre és a kognitív képességekre nézve. Az eredményt még nem publikálták, természetesen azonnal közzétesszük, amint elérhetővé válik.

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

 

Forrás: https://thewomensalzheimersmovement.org/dark-chocolate-and-cocoa-benefits/

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!