A nyers kakaó energetizál és rezgést emel

Ha lent érezzük magunkat a kakaó segíthet feljönni! :)

Ha lent érezzük magunkat a kakaó segíthet feljönni! :)

A szerző Sambirano Gold

A tudomány fejlődése folyamatosan emlékeztet minket arra, amit őseink már nagyon jól tudtak: Az étel üzemanyag!

Egykoron az embereknek sokkal nagyobb kihívást jelentett az élelemszerzés. Legtöbbjüknek vadászniuk kellett, muszáj volt begyűjteni az ételhez valót, és persze arra korlátozódva, ami a közelben élt és megtermett. Manapság már nincs ilyen gondunk, a bőséges kínálatból kedvünkre válogathatunk a hipermarketekben. Talán túlzás és felesleges is ez a sok választási lehetőség, különösképpen, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon sok a feldolgozott élelmiszer és igencsak szűk skálán mozog az a kínálat, amelyből valóban értékes, tápláló, a rezgésünket is emelő élelemhez juthatunk.

Kissé elfelejtettük, hogy az étel többnyire a testünk táplálására szolgál és nem kizárólag az ízlelőbimbóink kényeztetésre létezik.

Magas rezgés (High Vibe)

Mi is az a magas rezgés és hogyan növelhető az ideális ételek megválasztásával? Ebben a pillanatban is, amikor ezeket a sorokat olvasod, energiát hordozol egy bizonyos rezgés szinten, frekvencián. Valójában minden élőlény rendelkezik rezgéssel. Amikor a rezgéseink magasabb szinten vannak, több az energiánk, nyitottabbak, boldogabbak vagyunk, megemelkedik bennünk az egészség fenntartására való képességünk. A rezgés emelésének egyik legfőbb módja, ha körültekintőbben választjuk meg az ételt!

Mi történik fizikailag, ha magas rezgésű ételeket eszünk?

Ha tudatosan fogyasztjuk a magas rezgésű ételeket, az energiaeltolódást eredményez a sejtek szintjén! Testünk fizikailag pozitívan reagál a magasabb frekvenciájú rezgésekre, így a stressz feloldódik. A rezgés emelése számos más szervezeti funkciót javíthat, például a keringést, az idegrendszeri aktivitást, az emésztést és az alvás minőségét is. Ha a fizikai szinten jól érezzük magunkat, az segít elérni a magasabb rezgési frekvenciát, az általános egészséget és a hosszan létezést. A magas rezgésű ételek tudatos fogyasztása elősegíti a pozitív élmények vonzását, a pozitív emberekhez való igazodást, a legmélyebb intuíciónkhoz való hozzáférést és a szellemünkkel való kapcsolatot.

A feldolgozás alól mentes, nyers, tiszta, ásványi anyagokkal és enzimekkel teli ételek a magas rezgésű ételek. Ilyenek a leveles zöldségek, a fiatal csírák, hajtások, magvak, hüvelyeseket és a teljes kiőrlésű gabona, valamint az erjesztett (fermentált) ételek, mint például a kimchi, a cukrozatlan joghurt, a kombucha és a kefir is szintén e lista szereplői.

Ellenpélda a finomított cukor, a mesterséges édesítőszerek, az üdítőitalok, a feldolgozott élelmiszerek és a legtöbb hús is. Ezek az élelmiszerek alacsony rezgést közvetítenek, ami megzavarhatja és negatívan befolyásolhatja a saját energiarezgésünket. Az alacsony rezgésű ételeket nehezebben dolgozza fel a szervezet, ezért az elfogyasztásuk után az energiaszint zuhan.

Növeljük az energiánkat és a rezgésünket gazdagabb, táplálóbb ételek elfogyasztásával!

Kakaó - Finom, a hatása pedig fenomenális

A nyers kakaó több, mint 300 különböző értékes vegyületet tartalmaz! Többek között jelentős mennyiségű Omega-6 és Omega-3 zsírsavat, ásványi anyagokat és vitaminokat, gazdagon megtalálható benne például a foszfor, a vas, a magnézium, a réz, a kálium, a kalcium, a szelén és a cink, valamint a béta-karotin, az A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D és az E vitamin is.

A kakaó aktív összetevői fokozzák a véráramlást, ami segít megnyitni a szívcsakrát, hogy megszabadulhassunk az aggodalomtól és a félelemtől. Táplálja a testet, ellazítja az ereket, csökkenti a vérnyomást és optimalizálja a keringést. Optimálisabbá teszi a szív működését, és kevésbé terheli.

NYERS kakaó és csokoládé eltér a kereskedelmi forgalomban kapható termékektől! Azért hívjuk nyersnek, mert teljesen natúr, nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, tejet, cukrot. Tartalmazza még az egészséges természetes zsírokat, vitaminokat, és számos erős antioxidáns is található benne, melyeknek jelentős része elveszne a feldolgozás folyamatában.

A kakaó fizikai előnyei a neurotranszmitter-moduláló szerekben találhatók, amelyek természetes antidepresszánsként működnek. Magas valeriánsav-tartalma blokkolja a stresszhormonokat, miközben beindítja a dopamin, az anandamid és az endorfin-fenil-etil-amin felszabadulását, amelyek mindegyike „boldogságmolekulaként” ismert, és pozitív, felemelő és boldog érzést kelt.

A kakaó emellett esszenciális aminosavat, triptofánt is tartalmaz, amely fokozza a szerotonin termelődését, amely egy fontos agyi vegyi anyag, amely segít ellazultnak, békésnek és nyugodtnak érezni magunkat. Ezek a neurotranszmitterek a kakaó elfogyasztása után is tovább maradnak a véráramban, természetes antidepresszánsként hatnak, míg a teobromin tartalma növeli az energiaszintet és enyhíti a fáradtságot.

A kakaó érzelmileg egy erős növényi „gyógyszer”, amely segít begyógyítani a szív körüli érzelmi elzáródásokat és sebeket, segít megbocsátást találni önmagunkban és másokban, megmutatja a továbbhaladást, ha elakadunk, vagy esetleg félünk a szükséges változásoktól. Lehetővé teszi számunkra, hogy elengedjük azokat a feltételeket, viselkedési mintákat és függőségeket, amelyek már nem szolgálnak bennünket.

A kakaót történelmileg mindig is nagyon erős afrodiziákumnak, egzotikus ételnek, és ami a legfontosabb, gyógyszernek tartották a mezoamerikai és dél-amerikai kultúrák, például a maják, aztékok és a spanyol hódítók. Theobroma Cacao görög neve szó szerint azt jelenti: „Az istenek tápláléka, Thea (isten), Broma (étel).

A nyers kakaó és csokoládé fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Termékkínálatunkban megtalálod a kakaó legtisztább és legegészségesebb verzióit!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

(forrás: ritualcacao.co.uk, vosgeschocolate.com)

 

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!