A félelem természetes gyógyszere

Kakaó - A természet hatékony gyógyszere testnek és léleknek.

Kakaó - A természet hatékony gyógyszere testnek és léleknek.

A szerző Sambirano Gold 0

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy egy jó pohár kakaó gyógyító hatással van a testünkre, az elménkre és a szellemünkre, méghozzá úgy, hogy közben a félelmeinktől is megszabadít.

Ez bizony mind igaz, azonban nem mindegy, hogy milyen kakaóporból készül az a kakaó! A boltokban kapható alkalizált (holland) kakaóporok szép sötét barnák és jól oldódnak, viszont hatásukat tekintve messze elmaradnak a nyers kakaóportól. Ennek két oka van! Az egyik a pörkölés, a másik pedig az alkalizálás. Szóval, a hatóanyagok ellen dolgozik a pörkölés, mely során a hő hatására a vitamin és tápanyag tartalom egy része sajnos megsemmisül, továbbá az alkalizálás is ront a helyzeten, mert ilyenkor kálium-karbonáttal kezelik a kakaóport, amitől a kakaó teljes hatóanyag tartalmának 85%-ka bizonyítottan kárba vész.

Ezért, ha egy igazán gyógyító pohár kakaóra vágysz, soha ne alkalizált kakaóporból készítsd! Az a pohár kakaó, ami képes hatni testre és lélekre egyaránt, nyers kakaóporból készül! És nem csak hatásos, de nagyon finom is!

A félelem természetes gyógyszere!

Szinte mindenkinek vannak félelmei. (A félelem definíciója: „A félelem egy lehangoló érzés, amit egy általunk észlelt fenyegetés kelt bennünk. Egy alapvető mechanizmus, válasz egy bizonyos ingerre, mint például a fájdalom vagy veszély.”) Félelmet akkor is érezhetünk, amikor valami új dologgal kell szembenéznünk, amikor valami új dolog kerül az életünkbe. A kakaó ilyenkor segíthet a kiegyensúlyozottság megteremtésében, abban, hogy biztonságban és támogatva érezzük magunkat, hogy az életünkben rejlő új kihívásokat könnyedebben kezeljük.

A kakaót a maja kultúrában például az istenek szent ételének nevezték. Ünnepségeken és esküvőkön itták, mert általa a viszonylag nagyobb súlyú és nehezebb beszélgetések, megbeszélések is könnyedebbé váltak. A kakaó ugyanis a szív szent gyógyszere - segít abban, hogy megnyissuk a szívünket, felfedezhessük belső világainkat, és megoszthassuk valódi lényegünket a világgal.

A kakaó magas magnéziumtartalma miatt fizikai szinten is táplál és gyógyít minket. Sokan magnéziumhiányban szenvedünk, ilyenkor a kakaó segíthet egyensúlyba hozni minket. Amikor kakaót iszol, lazább és könnyedebb leszel. Ez a megfelelő állapot ahhoz, hogy belemerüljünk a szívünkbe, és elfogadjuk önmagunkat. A szív megnyitásával lehetőségünk nyílik szembenézni a félelmeinkkel és elengedni azokat. Mindannyian nagyon sok negatív sugallatot kapunk nap mint nap, de ez természetes és önmagában véve nem is veszélyes. A problémát az okozza, ha az ilyen gondolatokat fenntartjuk és figyelmünk energiájával töltjük fel őket. Ekkor már teremtünk velük. Ha tehát olyan gondolataink vannak, melyeket a félelem, vagy a düh, a szégyen, az irigység stb. szül, akkor azokat engedjük el azonnal. Nem baj, hogy jöttek, de menjenek is a maguk útján. Ne ragadjuk meg, ne tartsuk fenn őket! A szorongásos és hangulatzavarokban szenvedő ember problémáit éppen az okozza, hogy a figyelmét nekik áldozza, így aztán ezek határozzák meg szubjektív valóságát. A tolakodó negatív gondolattal nem megküzdeni kell, nem legyőzni kell, mert az ilyen törekvéssel energiát adsz neki. Egyszerűen lazán el kell engedni – vedd tudomásul, hogy jött, majd bocsásd útjára.

A kakaó egy olyan magas rezgésű étel, amely segít emelni a saját rezgésünket is. Segít elmélyülni a meditációban, megérteni a saját világunkat, elfogadni önmagunkat. A természet hatékony gyógyszere testnek és léleknek.

 

A csokoládé és a kakaó fogyasztás pozitív hatással lehet az alábbi esetekben is:

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott! Kakaós és csokoládés receptjeinkhez, kattints ide.

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

Tudtad, hogy a nyers kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, ehhez megközelítőleg (5-7 szem) nyers kakaóbabot, vagy 1-2 evőkanál nyers kakaóbab töretet kell elfogyasztanunk naponta.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

 

 

Forrás: dailylife.com

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!