A napkitörések hatásai

A napkitörések hatásai az életünkre

A napkitörések hatásai az életünkre

A szerző Sambirano Gold

Rengeteg napkitörésre számíthatunk 2024 elején

Indiai kutatók szerint a jelenleg zajló, 25. napciklus 2024 elején érheti el a csúcsát, ennek hatását pedig a földi kommunikációs rendszerek felhasználói is megérezhetik majd – írja az Interesting Engineering.

Mint ismert, a Nap tevékenysége ciklusokra osztható fel. A megfigyelések kezdete óta központi csillagunk a 25. ilyen fázisánál jár, ami 2019 decemberében kezdődött. Egy-egy ilyen időszak 11 évig tart, a szakemberek pedig úgy vélik, hogy a mostani tetőzése 2024 elejére várható. A napciklusokat a napfoltok és a napkitörések száma és intenzitása határozza meg. Minél több a napfolt, annál aktívabb a csillag, és annál több napkitörésre lehet számítani. Az elektromos részecskék másodpercenként 400 kilométeres sebességgel haladnak a Föld felé, de egy nagyon erős koronakidobódás esetén a 2-3 ezer kilométer/másodperces sebességet is elérhetik. Ha egy ilyen napvihar közvetlenül eléri a Földet, az zavart okozhat a kommunikációs és navigációs eszközök működésében vagy tönkre is teheti azokat.

Ha ez az energia képes a földi kütyüinket tönkretenni, akkor mit tehet az emberi szervezettel?

Amit általában tapasztalni lehet a mágneses viharok idején: rossz közérzet, fokozott érzékenység, gyengeség, ingerlékenység, fokozott fáradtság. A mágneses viharoknak kihatásuk van a vérnyomásra, mely megemelkedik és befolyásolja a vér viszkozitását. Ilyenkor gyakori fejfájásra is panaszkodhatnak az emberek, s az erős mágneses viharok migrénes rohamokat is előidézhetnek az erre érzékenyeknél. Továbbá nagymértékben kihatnak a vegetatív idegrendszer működésére, a vegetatív idegrendszeri betegségekben szenvedő páciensek esetében megnő a feszültségérzés, az agresszivitási készség, s álmatlanságot is okozhatnak a mágneses viharok. Míg a mozgásszervi megbetegedésekkel küszködő embertársaink esetében alacsonyabbá válik a fájdalomküszöb szintje, erősebbeknek érzik az ízületi, illetve a gerincfájdalmakat, s általában minden krónikus betegség szenvedő alanyait érinti a negatív hatás. Sőt még az emberek libidója (szerelmi vágya) is átmenetileg csökkenhet, ezért ilyenkor nem kell erőltetni a „dolgot”.

Hogyan védhetjük meg egészségünket mágneses viharok idején?

Szabaduljunk meg a rossz szokásoktól.

Még az átlagos napokon is az alkohol és a nikotin hátrányosan befolyásolhatja az egészségünket, - mágneses viharok idején, megéri, ha még inkább odafigyelünk testünkre. Az alkohol fogyasztása súlyos fejfájást okozhat, a nikotin pedig gyengíti az immunrendszert.

Megfelelő alvás. 

A mágneses vihar idején az elegendő és egészséges alvás több energiát fog adni, így a mágneses erőtér változásának hatása csökken, nem befolyásolja az egészségünket. Ahhoz, hogy nyugodtabban aludjunk, fogyaszthatunk citromfűből készült teát, de valeriánát is, amely nyugtat és segít a pihentetőbb alvásban. Egy kutatás szerint összefüggés mutatható ki az emberi test belső órájának működése és a magnézium fogyasztása között. A fekete csokoládé és a magas kakaó tartalmú ételek, italok igencsak gazdagok ebben az ásványi anyagban, ezért hatékony kiegészítést jelenthetnek álmatlanság esetén is.

Igyunk több folyadékot.

A mágneses viharok hatása szintén befolyásolja a vér viszkozitását, ami nagyon negatív hatással lehet az emberi egészségre, ez akár légszomjat is okozhat. Ezért legalább 1,5 liter vizet fogyasszunk minden nap a negatív hatás csökkentése érdekében. Fogyasszunk természetes vérhígítókat, ilyen az omega 3 zsírsav, gyömbér vagy a kakaó. A kakaó gátló hatással bír a vérlemezkék aktivitására, ami segít a vér hígításában, ezáltal a vérrögképződés és a trombózis megelőzésében is. 

Kerüljük a stresszt. 

A konfliktushelyzet, túlzás nélkül - negatív hatással van az idegrendszerre. Ezért igyekezzünk kerülni a stresszes helyzeteket, próbáljunk nem reagálni a provokációkra, és törekedjünk arra, hogy ne agyaljunk a problémákon. Az egyedüllét, a szabadtéri séták megnyugtatnak, segítenek kikapcsolódni.  Egy pohár meleg kakaó, vagy egy finom magas kakaótartalmú csokoládé nem csak pillanatnyi stresszűzőként szolgálhatnak, komolyabb hatásokat is tulajdoníthatunk nekik.

Helyes táplálkozás. 

Vitaminokban gazdag élelmiszereket fogyasszunk! Ezek segítenek erősíteni az immunrendszert és biztosítani a belső szervek megfelelő működését. Hagyjuk a zsíros ételeket az étrendből, mivel ezek a termékek emésztése nagy mennyiségű belső energiát fogyaszt. Ehelyett együnk alacsony zsírtartalmú halat, húst, zöldséget, gabonaféléket - ezek a termékek könnyen emészthetők és hasznosak a szervezet számára.

A fokozott fizikai aktivitás kizárása. 

A sport kiváló módja az egészség megőrzésének és tökéletes testsúly megtartásának. Azonban a mágneses viharok ideje alatt ne költsünk el túl sok energiát, ezért ne végezzünk nehéz fizikai gyakorlatokat. A könnyű atlétikai terhelés az egészség megőrzéséhez hozzájárul, és a hangulatunkra is pozitív hatással van. De a nehéz edzéseket ilyenkor váltsuk ki sétával.

Pozitív hozzáállás. 

A Földön a mágneses viharok hatására bekövetkező napsugárzás nemcsak a fizikai, de az érzelmi állapotot is befolyásolja. Ahhoz, hogy az érzelmi testünk is rendben legyen, igyekezzünk kikapcsolódni: beszélgessünk a barátainkkal, sétáljunk, szervezzünk programot, olvassunk, igyekezzünk pozitív gondolatokra összpontosítani, jó élményeket gyűjteni.

Utazás. 

Ha teheted, mágneses viharok idején ne repülj. Ha lehetséges, rakd át a foglalásod egy későbbi időpontra. A tengerszint felett nagyobb magasságban a mágneses viharok hatása az emberekre intenzívebben hatnak. A szív- és a magas vérnyomásos betegségben szenvedők tartózkodjanak a metróval való utazástól is, mivel a vonatok fékezésénél a mágneses mezők hatását erősebbé teszik.

A napkitörések spirituális hatásairól ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Forrás: 

Rengeteg napkitörésre számíthatunk 2024 elején | 24.hu

A mágneses viharok kihatásai az egészségre | Kárpátalja (karpataljalap.net)

Napkitörés - így védd magad és az egészséged - Lótusz (blog.hu)

 

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!