Az étcsokoládé hatásai

Miért válasszunk 100% kakaótartalmú csokoládét?

Miért válasszunk 100% kakaótartalmú csokoládét?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Biztosan te is hallottál már az étcsokoládé jótékony hatásairól...minél magasabb egy csokoládé kakaótartalma, annál nagyobb mennyiségben tartalmaz értékes összetevőket, vagyis annál hatékonyabban képes segíteni minket az egészségünk megőrzésében. Ha szeretnénk maximálisan kihasználni a csokoládéban rejlő szuper előnyöket, akkor a Sambirano Gold 100 % kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla az egyik legjobb választás lehet! Összeszedtünk néhány bizonyított érvet, hogy miért is érdemes kényeztetni magunkat ezzel a finomsággal akár még gyakrabban, mint eddig tettük.

Jót tesz az agynak

A közelmúltban egyértelműen kimutatták, hogy a flavonoidokban gazdag nyers kakaóbab és a magas kakaótartalommal rendelkező termékek, mint pl. a nyers kakaópor vagy a magas kakaó tartalmú csokoládék szív- és érrendszert védő hatásokkal bírnak. Azonban újabb kutatásokban már neuromodulációs és neuroprotektív hatásokat is megfigyeltek, melyek az idegsejtek közötti kapcsolatok hatékonyságát, és az idegsejteket védelmező funkciókat érintik. Ezek nagyon fontos és biztató eredmények, a végrehajtó funkciókat, a figyelmet és a memóriát illetően, ugyanis ezen képességek hanyatlása közvetlenül kapcsolható a Demenciához, a Parkinson- és az Alzheimer kórhoz is. Továbbá MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.

Egészségesebb bőr

A magas kakaó tartalmú étcsokoládéban rengeteg az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát. Ráadásul valamelyest még az UV-sugárzás ellen is védelmet nyújt, és egyben segít javítani a felső hámréteg mikrokeringését is. További eredmények pedig azt bizonyítják, hogy a nyers kakaó fogyasztása kimutathatóan magasabb kollagén szintet eredményez.

Jót tesz a fogaknak

A magas kakaó tartalmú cukormentes csokoládé védi a fogakat, mivel olyan antibakteriális hatású anyagokat tartalmaz, amelyek gátolják a káros hatású lerakódások kialakulását a fogak felszínén. A kakaóbabban található teobromin hatásosnak bizonyult a cavitásképződés, a plakképződés és fogszuvasodás megelőzésében is.

Segíthet a fogyásban

Egy kutatás szerint az étcsokoládéban található flavonoidok stimulálják az anyagcsere sebességének felgyorsulását, amit az "Archives of Internal Medicine" folyóiratban közzétett egy másik vizsgálat eredményei is megerősítenek. A kakaóban található vegyületek határozottan felgyorsítják a szervezet anyagcsere folyamatait, ami igencsak előnyösnek tekinthető, ha éppen a testsúlyunk normalizálásán fáradozunk. Ráadásul egy holland kutatás szerint a csokiban lévő kakaó illata segít elnyomni az étvágyat, illetve csökkenti az éhségérzetért felelős ghrelin hormon termelődését.

Csökkentheti a szorongást

Egy 2009-ben készült kutatás bebizonyította, hogy ha két héten át minden nap megeszünk 40 gramm étcsokoládét, akkor az csökkenti a szervezetben a kortizol nevű stresszhormon szintjét. Kevésbé leszünk stresszesek és feszültek, jobb lesz a hangulatunk. A jó minőségű csokoládé fogyasztása emeli az endorfin-szintet, és serkenti a szerotonin termelődését. Az általános rosszkedvűzőnek számító csoki esetében szerepet játszik a béta-feniletilamin (röviden PEA) is. Ez az anyag nem csak a szerotonint aktiválja, hanem más ingerületvivő anyagokat is, mint például a dopamint és a noradrenalint, amelyeknek szintén hangulatjavító hatásuk van.

Hatékonyabb lesz tőle az edzés

Az étcsokiban lévő katekinek és epikatekinek hatására nő az izmok tápanyagfelvevő képessége, így sportolás alatt nagyobb energiával dolgoznak, valamint gyorsabban is regenerálódnak. Így több kalóriát égetünk, egyúttal izomlázunk sem lesz olyan erős.

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: házipatika

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

15% tavaszi kedvezmény

Ajánlat vége: április 21.
tavasz15
Másol

Ezen a héten minden termékünket
15% kedvezménnyel vásárolhatod meg!

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!