sg_encsokim - Vanilla Kiss

Mindenmentes fehércsoki, liofilizált málnával

Mindenmentes fehércsoki, liofilizált málnával

A szerző Vilmos Szabó 0

Mindenmentes fehércsoki? Igen, létezik ilyen. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el a fehércsokoládé egészséges verzióját otthon, mindenféle bonyodalom nélkül, nagyjából 5 perc alatt.

A minőségi csokoládé egészséges, viszont a boltok polcai már az agyonkezelt, sokszor inkább káros, mint egészséges csokoládékkal vannak tele. Ahhoz, hogy olyan csokoládét fogyasszunk, amiről biztosan tudjuk, hogy mi van benne, a legjobb, ha mi magunk készítjük el. Ezáltal kizárhatunk minden allergén anyagot, tartósítószert és nem utolsó sorban a saját ízlésünkre szabhatjuk a csokit.

Most következő receptünkben, egy igazán egészséges csokit fogunk elkészíteni, mindössze néhány perc alatt.

 

Hozzávalók:

  • 50 g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla
  • 25g kókusztejpor
  • 25g nyírfacukor, de használhatunk steviát, eritritet vagy ezek kombinációját, illetve mézet is. Aki a cukrot preferálja, 20g barna cukor. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 1 mokkáskanál vanília
  • Díszítéshez liofilizált málna

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a kakaóvaj pasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a kakaóvaj pasztillát. Amíg olvad a pasztilla, addig egy másik tálba keverjük jól össze az édesítőt, kókusztejport és a vaníliát.

Kakaóvaj

Ha ezzel megvagyunk, akkor adjuk hozzá az olvadásban lévő kakaóvaj pasztillához, majd jól keverjük el. Amikor a folyamatos kevergetés után már teljesen homogén állagúvá vált kakaóvaj, vegyük le a tűzről és öntsük csokoládéformába, de akár egy sima tálca is megteszi.

(Ha szeretnénk, és van rá időnk, temperálhatjuk is a csokoládét, hogy még fényesebb és roppanósabb legyen. A tempereálás menetéről itt írunk bővebben.)

Végül a formába kiöntött kakaóvajat szórjuk meg a liofilizált málnával. Először hagyjuk a szabad levegőn kicsit hűlni, majd tegyük be a hűtőbe vagy a fagyasztóba megdermedni. Így készíthetsz mindössze néhány perc alatt, isteni finom egészséges fehér csokoládét magadnak. Vigyázz gyorsan fogy! ;)

Sambirano Gold kakaóbabos termékek >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

ANYÁK NAPI 15% KEDVEZMÉNY

Boldog Anyák napját kívánunk! :)
anyaknapja24
Másol

Ajánlat vége: május 5.

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!