Rizses csoki desszert

Sütés nékül elkészíthető rizses csokoládé recept

Sütés nékül elkészíthető rizses csokoládé recept

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 1

Rizses csoki recept

Elkészítési idő  Elkészítési idő: 15 perc (+30 perc hűtő)

Nehézségi fok  Nehézségi fok: Könnyű

A rizses csoki az egyik legkedveltebb csokoládék közé tartozik, ami a megfelelő összetevőkkel elkészítve nem csak nagyon finom, de akár diétákba is könnyen beilleszthető. A puffasztott rizsnek alacsony a kalória tartalma, ezért, ha a Sambirano Gold 100% kakaótartalmú csokoládéjával párosítjuk, úgy kényeztethetjük magunkat akár egy fogyókúra közben is, hogy mindemellett az egészségünkre is jó hatással leszünk. A magas kakaótartalmú csokoládéban található vegyületek bizonyítottan felgyorsítják a szervezet anyagcsere folyamatait, ami igencsak előnyösnek tekinthető, ha éppen a testsúlyunk normalizálásán fáradozunk. ;)

Ha szeretnél még több recept videót látni tőlünk, arra kérünk, hogy ide kattintva látogasd meg a Sambirano Gold Youtube csatornáját és iratkozz fel rá. Köszönjük!

 

Hozzávalók:

  • 200g Sambirano Gold 100% kakaótartalmú belga csokoládé pasztilla
  • 40g Sambirano Gold 100% tisztaságú belga kakaóvaj pasztilla
  • 60g kókuszvirág cukor, vagy tetszőleges édesítő. (Fontos, hogy a kristályos szerkezetű édesítőket őröljük porrá, mielőtt a csokoládémasszához keverjük. Mivel nem minden édesítő ugyanúgy édesít, bátran kóstolgassuk a csokimasszánkat, hogy biztosan a kívánt eredményt kapjuk.)
  • 210g puffasztott rizs (Mi édesített puffasztott rizst használtunk, ha natúrral dolgozol, akkor lehet, hogy több édesítő kell a csokoládéhoz.)
  • Díszítés: Tetszőleges gyümölcsök

Elkészítés:

Vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük takarékra a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, majd szórjuk bele a csokoládé pasztillát és a kakaóvajat. Adjuk hozzá az édesítőt.

Folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a pasztillákat és jól keverjük el az édesítővel. Amikor teljesen homogén állagúvá vált a masszánk, vegyük le a tűzről és egy tálba öntsük rá a puffasztott rizsre, majd keverjük el. Egy muffin formát kenjünk ki zsiradékkal és kanalazzuk bele a csokis rizs masszát. Egy kanál segítségével egyengessük bele a formába, úgy hogy kis gödröcskék alakuljanak ki a tetején, erre fogjuk ráhelyezni a gyümölcsöket.  Ha megvagyunk mehet be a hűtőbe 30 percre. Az idő leteltével egy kés segítségével vegyük ki a formából a csokit és díszítsük gyümölcsökkel. A végeredmény egy isteni finom ropogós desszert. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Vágó Jutka Margit
Vágó Jutka Margit

nagyon köszönöm a “tippket” és a puffasztott rizs"ötletét" lehetne ugynevezett "zizibúl " is ksziteni?

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!