Nyers kakaóval a szép bőrért hajért és körmökért

A nyers kakaó a szépségápolás csodafegyvere

A nyers kakaó a szépségápolás csodafegyvere

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Nyers kakaó – A szépség igazi szuperétele

Edd magad szépre! :)

Hírleveleinket olvasva ez idáig is sok mindent megtudhattál már a nyers kakaóról, a csokoládé legfőbb alapanyagáról, aminek többek között olyan szuper egészségügyi előnyöket is köszönhetünk, mint például a hangulat és az energia szint szabályozása, a szív és érrendszer egészséges működése, de említhetnénk akár az emlékező képesség javítását is.

Ha esetleg további okokra lenne szükség, hogy a kedvenc kakaó termékeiddel kényeztethesd magad, akkor a bőr, a haj és a körmök egészségének javítása elegendő indok lenne?

A nyers kakaó rendszeres fogyasztása négy különböző módon képes segíteni, hogy gyönyörűvé válj.

Bőrvédő antioxidánsok, vagyis a kakaó öregedésgátló hatásai

A nyers kakaó köztudottan tele van antioxidánsokkal, beleértve az E- és C-vitamint is, amelyek megvédenek az UV-károsodással szemben és harcolnak az öregedés tünetei ellen.

A nyers kakaó rendszeres fogyasztásával, és külső alkalmazásával csökkenthető a pigmentáció és a ráncok kialakulása. A polifenol antioxidánsok megvédik a bőrt a környezeti károktól és az oxidációtól.

A kakaóban található polifenolok ugyanabba a családba tartoznak, mint a vörösborban és a zöld teában találhatók. A kakaó kb. 40-szer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a fekete áfonya. A C-vitamin fényesíti és kiegyenlíti a bőrt, míg az E-vitamin javítja a hegesedést.

Ne feledd, ha szeretnéd a kakaó antioxidáns hatásait maximálisan kihasználni, akkor mindig nyers kakaó terméket válassz! A hagyományos csokoládé elkészítésénél alkalmazott pörkölési folyamat (bármennyire is sötét a csokoládé) csökkenti a kakaó antioxidáns tartalmát!

Recept:

Öregedésgátló hidratáló maszk
1 teáskanál nyers kakaópor
10 csepp jojobaolaj
2 csepp rózsa vagy geránium-muskátli illóolaj
Keverjük össze az összetevőket, és vigyük fel a bőrre, elkerülve a szem környékét. Hagyjuk hatni 15-20 percig, majd meleg (nem forró) vízzel öblítsük le.

Ásványi anyagok hajra és körömre

A nyers kakaó nagy mennyiségű szelént, vasat és cinket tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak az egészséges haj és köröm megőrzéséhez. Előfordult már, hogy a hajad egyszerűen nem nőtt egy meghatározott hosszúságnál tovább? Az lehet az oka, hogy a szervezetednek extra vasra és szelénre van szüksége. A vas- vagy cinkhiány hajhullást is okozhat. Ha megnézzük a hajnövekedéshez szükséges táplálék kiegészítők összetevőit, akkor ezek vasat, szelént és cinket tartalmaznak.

A kakaóvaj mélyen hidratáló hatású, segít a fejbőr táplálásában, alkalmazása sima és fényes hajat eredményez. Továbbá segít a vashiány okozta száraz és törékeny körmök helyreállításában is.

Azok a nők, akiknek erős havi ciklusaik vannak, vashiánnyal küzdenek. A vashiány fáradtságot, légszomjat és sápadtságot okozhat. Hajhullás is jelentkezhet és a körmök is rossz állapotban lehetnek, könnyen törnek és egyáltalán nem akarnak hosszúra nőni.   

Magnézium az egészséges bőrért

Noha a magnézium nem az első tápanyag, amelyre gondolunk a szépség ápolás szempontjából, viszont ha az étrendünkbe kellő mennyiségben szerepel, akkor a bőrünket tisztán és fiatalon tartja.

A magnézium szerepet játszik a nemi hormonok - az ösztrogén és a tesztoszteron - kiegyensúlyozásában, ami segíthet megakadályozni a hormonális zavarokat.  Ha a bőr pattanásosodásra hajlamos a nyers kakaó segíthet csökkenteni a bőrpírt és a duzzanatot. Ha hormonális pattanások keletkeznek, akkor valószínűleg a szervezetünknek extra magnéziumra van szüksége. A nyers kakaó nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaz, amely elősegíti az ösztrogén egyensúlyának a megteremtését a nőkben (a periódus körül) és a tesztoszteron szintet a férfiakban, és segít megelőzni a hormonális pattanások kialakulását. Elősegíti a pattanások miatti gyulladás utáni pigmentáció csökkentését is.

A magnézium segítségünkre van a stressz kezelésében és az alvás támogatásában is. A stresszes állapot vagy az alváshiány (amik gyakran együtt fordulnak elő!) tompa, fáradt bőrt eredményezhet. A nyers kakaó stimuláló hatása révén az arra érzékenyeknek a nap elejére kell beiktatni a fogyasztását, mert előfordulhat, hogy befolyásolja az alvást.

A magnézium megvédi a bőr sejtjeit a szabad gyökök hatásaitól. Ezenkívül elősegíti a bőr rugalmasságának javítását és a nedvesség egyensúlyának megőrzését. A magnézium csökkenti a gyulladást, amely segít gyógyítani a bőr öregedését és a pigmentáció jeleit.

Réz, a bőr és a haj színének fenntartására

A kakaó egyben réz forrása is, ami segít a melanin termelésében, amely felelős a bőrünk és a haj színét fenntartó pigmentekért. Segít abban, hogy barnuljunk, és megakadályozzuk a haj őszülését.

A bőrvédő antioxidánsoktól kezdve az ásványi anyag tartalmáig a nyers kakaó lehet az új szépségápolási superfood!

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:


Sambirano Gold nyers kakaóbab

A kakaóbab teljes súlyának 12-18%-kát teszik ki a flavonoidok! Napi 900 milligramm kakaó-flavonoid bevitelével már jelentős mértékben támogathatjuk a szervezet megfelelő működését, amihez megközelítőleg 6 gramm (5-7 szem) kakaóbabot kell elfogyasztanunk naponta.


Önmagában, és így is fogyasztható a nyers kakaóbab:

 

Hivatkozások:

  1. Heinrich U et al. Long-term ingestion of high flavanol cocoa provides photoprotection against UV-induced erythema and improves skin condition in women. J Nutr. 2006 Jun;136(6):1565-9.
  2. Cinquanta L et al. Mineral essential elements for nutrition in different chocolate products. Int J Food Sci Nutr. 2016 Nov;67(7):773-8.
  3. Nutritiondata.self.com. Cocoa, dry powder, unsweetened Nutrition Facts & Calories. [online] Available at: http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5471/2 [Accessed 17 Nov. 2017].

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!