Ekcémára bőrbarát kakaóvaj

Így előzd meg az ekcémás fellángolásokat!

Így előzd meg az ekcémás fellángolásokat!

A szerző Sambirano Gold

Bőrgyulladás (ekcéma)

Az ekcéma, vagy más néven „atópiás dermatitis” egy olyan nem fertőző, gyulladásos bőrbetegség, amelyet bőr szárazság, erős viszketés, bőrpír, akut stádiumban nedvedzés és hámló kiütések jellemeznek. A világ népességének több, mint 10%-a szenved az ekcéma valamilyen fajtájában, jó hír számukra, hogy a legtöbb esetben a tünetmentesség elérhető.

Fontos tudni, hogy az atópiás bőrgyulladást és az ekcémás fellángolásokat sok különböző dolog súlyosbíthatja. Beleértve az allergéneket, például a háziállatok szőrét vagy a poratkákat, de az egyéb gyakori kiváltó okok közé tartoznak a kozmetikumok, szappanok, mosószerek és erős illatú testápolók is. A parfümök és tisztítószerek is irritálhatják az ekcémát, de egyeseknél például az időjárás változásai is, (különösen a száraz téli levegő) vagy éppen az olyan betegségek, mint a megfázás és a stressz. Ha már tisztában vagyunk a kiváltó okokkal, az már fél sikernek tekinthető!

Az ekcéma kezelése

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, melynek különösképpen fontos az egészsége! A felnőtt ember bőrének felülete átlagosan 1,5 - 1,8 m², tömege kb. 10 kg. (a testtömeg 10-12%-a) A bőr nagyon jó mutatója az általános egészségi állapotunknak, ha valaki beteg azt gyakran a bőre visszatükrözi.

Az ekcémával diagnosztizált gyermekek és felnőttek allergológus irányításával kezelhetik az állapotot. Az ekcéma kezelése sokrétű és egyéni, amit az ekcéma típusa, az állapot súlyossága, a tünetek jellege és az érintett személy jellemzői alapján határoznak meg.

Az ekcémás fellángolás megelőzésének alapjai

Az allergének és az irritációt kiváltó tényezők felkutatása és kiiktatása.

A bőr hidratálása, kezelése.

Általában az első pont a változó az egyének esetében, azonban a szárazság leküzdésére, a bőr hidratálására egységesen mindenkinek szüksége van. A száraz bőr érzékenyebb, sérülékenyebb, kevésbé ellenálló, ezért nagyon fontos a megfelelő hidratálása.

A bőr hidratálásában szupersztár a kakaóvaj

Habár sokféle megoldás létezik, talán a legtermészetesebb mind közül a nyers kakaóvaj. Nem véletlenül a kakaóvaj a testápolók, krémek és ajakbalzsamok egyik leggyakori hatóanyaga.

A nyers kakaóbabot, a nyers csokoládét és a nyers kakaóport fogyasztva szuper élettani hatásokkal számolhatunk, a kakaóvaj pedig a külsőleges alkalmazásával kínál értékes előnyöket az ekcémára hajlamos bőr javításában. Hidratáló tulajdonságai védőréteget képeznek, amely segít megtartani a nedvességet, csökkenti a szárazságot és az ekcéma okozta viszketést. A kakaóvaj bőrpuhító jellege segít puhítani és megnyugtatni a bőrt, enyhíti az irritációt és a kellemetlen érzést.

Ezenkívül a kakaóvaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai segíthetnek csillapítani az ekcéma által érintett területeken gyakran előforduló bőrpírt és gyulladást. Azáltal, hogy elősegíti a bőr egészségét és támogatja a bőr természetes helyreállítási folyamatait, a kakaóvaj elősegíti az egészségesebb bőrgát (a bőr legkülső összetett rétege) fenntartását, így ellenállóbbá teszi a környezeti tényezőkkel szemben, amelyek súlyosbíthatják az ekcéma tüneteit.

Míg a kakaóvaj értékes kiegészítője lehet az ekcéma kezelésének, fontos szem előtt tartani, hogy a bőrápoló termékekre adott egyéni reakciók eltérőek lehetnek. Egyes ekcémás emberek a kakaóvajat rendkívül hatékonynak találhatják a bőr állapotának megnyugtatásában és javításában, míg másoknak más megközelítésre lehet szükségük. Amennyiben először használunk kakaóvajat az ekcémás bőr hidratálására, fontos, hogy kezdésnek mindig csak egy kisebb bőrfelületen teszteljük. Amint úgy érezzük, hogy a hatás kellemes és nincsen irritáció, hidratálhatjuk kakaóvajjal az egész testet.

A kakaóvaj beépítése a bőrápolási rutinba kellemes és tápláló élmény lehet, ami potenciálisan hozzájárulhat az ekcémás bőr általános egészségi állapotának és megjelenésének javításához. Ne feledje azonban, hogy az ekcéma kezelése sokrétű, és az optimális eredmény elérése érdekében elengedhetetlen egy átfogó megközelítés elfogadása megfelelő orvosi útmutatás mellett.

Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!