A Schisandra gyümölcs (Életbogyó) hatása a szervezetünkre

Miért jó a Schisandra gyümölcs (Kúszómagnólia, Életbogyó) rendszeres fogyasztása?

Miért jó a Schisandra gyümölcs (Kúszómagnólia, Életbogyó) rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A kúszómagnólia (Schisandra chinensis) Kínában már ősidők óta gyógyító növényként funkcionál, de a konyhában fűszerként is előszeretettel használják. Ez az erdei kúszónövény megtalálható még Oroszországban, Koreában és Japánban is. Magassága gyakran eléri a 8-9 métert is. A virágai és a csészelevelei rózsaszínűek, gyümölcsei gömbölyűek, pirosak, fürtökben érnek, leginkább a ribizlihez hasonlatosak. Ötízű növényként is emlegetik, ennek oka az, hogy tojásdad formájú leveleinek sós, a gyümölcsnek édes és savanyú, míg a magjainak kesernyés, erős ízvilága van. A napfényt szereti, viszont a túl nagy szárazságot és a nedvességet nem tűri.

Gyümölcssavakat, vitaminokat, fitoösztrogéneket, antioxidánsokat és illóolajokat tartalmaz. A legújabb kutatások antibakteriális és antidepresszív hatásait is kimutatták. Fogyasztásával legyőzhetjük a szervezetünkben kialakuló gyulladásokat, fertőzéseket, de még a stresszhatásokat is képes hatékonyan csökkenteni. Ismeretes méregtelenítő hatásáról is, illetve mérsékli a menstruációs ciklus előtti tüneteket, a klimaxszal járó panaszokat. Védi a májat és az epét, erősíti az immunrendszert, serkentő és méregtelenítő hatással bír, csökkenti a koleszterinszintet. Elősegíti, hogy a sejtek, szövetek több oxigént legyenek képesek felvenni, így emelve meg azok energiaszintjét.

A schisandra mindezek mellett enyhíti a magas vérnyomást, javítja a látást, illetve rendszeres használata nőknél és férfiaknál is éberen tartja a szexuális vágyat. A kínai gyógyászat ezeken kívül a következő betegségekre használja: szív- és érrendszeri megbetegedések, prosztatadaganat, légzőszervi problémák, alvászavarok, köhögés, fizikai és szellemi kimerültség, mentális betegségek. A vérkeringés helyreállításában oly módon nyújt segítséget, hogy az erek falán csökkenti a mész -és a zsírlerakódásokat.

Kínában a nők is használják ezt a csodanövényt, mégpedig azért, mert hisznek fiatalító erejében, és ettől a gyümölcstől várják testi és szellemi megtisztulásukat. A kúszómagnólia bőrproblémák esetén is használható, illetve nagyszerűen tonizálja az arcbőrt.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: gyógyszernélkül magazin

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!