A gyógygombák élettani hatásai

Hogyan hatnak a szervezetünkre a gyógygombák?

Hogyan hatnak a szervezetünkre a gyógygombák?

A szerző Sambirano Gold

Az úgynevezett gyógygombák gyógyhatása nyilvánvalóan a természetes életfeltételeikben rejlik. Életterük sötét és nedves, így gyakran megtámadhatják őket kórokozók. Ezért csak azok a gombafajok maradhattak fenn, amelyek sikeresen tudtak védekezni a támadók ellen. Úgy tűnik, ezeknek a gombáknak a hatóanyagai az emberen is segíthetnek. Tudtad például, hogy az első antibiotikum, a penicillin nem más, mint egy gomba?

A tradicionális kínai gyógyászatban a gyógygombákat évezredek óta alkalmazzák betegségek megelőzésére és az immunrendszer erősítésére. Időközben tudományosan is alátámasztották, hogy ezek a gombák immunstimuláló és részben csíraölő hatással is rendelkeznek. A gyógygombák ugyanis bizonyos cukorvegyületeket (béta-glükánokat) tartalmaznak, amelyek képesek a szervezet védekező rendszerét aktiválni és erősíteni.

Ezen kívül a gyógygombák további bioaktív anyagokat tartalmaznak, pl. triterpéneket, fehérjevegyületeket és szteroidokat. Ezeknek az anyagoknak a gombafajok szerinti különböző kombinációja speciális gyógyhatásokhoz vezet. A gyógygombák fő hatásai:

  • gyulladásgátló,
  • antibakteriális,
  • antivirális,
  • antifungális,
  • tumornövekedést gátló,
  • antioxidatív az agresszív oxigéngyökök ellen.

Ugyanakkor egyes gombafajok triterpénjei gátolják a hisztamintermelést, és ezzel az allergiák ellen hatékonyak. Éppígy a szervezet saját koleszterinképzését is gátolják.

Hogyan használhatjuk fel a gyógygombákat?

Korábban a hagyományos ázsiai és a nyugati természetgyógyászatnak is meg kellett szárítania és porrá őrölnie a gombákat, hogy profitáljon a gyógyhatásokból. Ma már a modern mikoterápiának extrém magas – a gombaporoknál akár 30-szor is magasabb – béta-glükán-koncentrációval rendelkező kivonatok állnak rendelkezésére. A 90-es évek óta a gyógygombák természetes körülmények között termeszthetők és késztermékekké feldolgozhatók.

A gyógygombakivonatokból előállított készítmények nálunk nem gyógyszerek, hanem étrend-kiegészítők. Célzott kezelésekre többféle gombafaj kivonatát alkalmazhatjuk, melyeket kész keverékekben is megvásárolhatunk. Ezzel a módszerrel az összetevők kiegészítik egymást, és egy optimális egészségjavító hatást érhetünk el.

Így például a reishi és a shiitake kombinációja alkalmas az általános vitalizálásra és az időskori problémák – pl. érelmeszesedés, szívgyengeség – megelőzésére. A maitake gombával kombinálva a shiitake ellensúlyozhatja az úgynevezett metabolikus szindróma problémáit (túl magas vércukor- és vérzsírértékek). A reishi és a hericium együtt képesek erősíteni az egészséges bélflórát, és így stabilizálni az immunrendszert.

Superfood porkeverékek, 7 féle gyógygombával

A Sambirano Gold Mushroom Mix és a Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ezek a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverékek olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálják, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: gyogyszernelkul.com

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!