A Reishi Ganoderma gomba hatása a szervezetünkre

Miért jó a Ganoderma gomba rendszeres fogyasztása?

Miért jó a Ganoderma gomba rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A pecsétviaszgomba – Ganoderma lucidum –, más néven reishi vagy ling zhi keserű íze miatt nyersen nem fogyasztható, főzete és kivonata azonban számos betegség gyógyítására, illetve megelőzésére alkalmas. Erős antioxidánsként hatékony segítség a rák és az autoimmun zavarok gyógyításában, míg vér- és májtisztító hatásának köszönhetően kiváló méregtelenítő.

A Távol-Keleten, valamint Európában is őshonos a pecsétviaszgomba, mellyel főként a lombhullató erdőkben a fák törzsén találkozhatunk. Jellegzetes legyező alakú kalapjáról könnyű felismerni. Sárga, vörös, fehér, zöldeskék és bíbor színű lehet – a leghatékonyabb ezek között a vörös és a fekete – érdekesség, hogy a színek utalnak a pecsétviaszgomba gyógyhatására. Mivel húsa kemény és magas triterpén tartalma miatt nagyon keserű, elsősorban a belőle készített kivonatot, illetve főzetét fogyaszthatjuk. Rendkívül erős gyógyító hatásokkal rendelkezik, Kínában ezért életelixírnek és a halhatatanság gombájának is nevezik. Kitüntetett szerepet kap a keleti orvoslásban, amely a pecsétviaszgombát az egyik legfontosabb, szinte bármely betegség kezelésére alkalmas gyógyszernek tekinti és több mint 4000 éve használja. A pecsétviaszgomba megfelelő szinten tartja az immunrendszer működését, nem véletlen, hogy az USA-ban a legnépszerűbb gyógygombaként tartják számon.

Méregtelenítő és vértisztító

Szerves germánium tartalmának köszönhetően a pecsétviaszgomba akár másfélszeresére növelheti a vér oxigénfelvevő képességét, ami hozzájárul a méregtelenítés hatékonyságának növeléséhez. Szintén az oxigén felhasználás javításában, illetve a máj működésének erősítésében kapnak szerepet a benne található triterpének (ganoderic savak). Hatóanyagai segítik a véráramlást – még a hajszálerek szintjén is –, valamint megelőzik a vérlemezkék összetapadását, ezért a pecsétviaszgomba a trombózisos megbetegedések megelőzésére is használható. Antioxidáns hatású poliszacharid összetevői erősítik az immunrendszert, elpusztítják a vírusokat, csökkentik a hangulatingadozást és a stressz miatt jelentkező tüneteket. A pecsétviaszgomba adenozint is tartalmaz, ennek köszönhetően felhígítja a vérben és a plazmában található zsírokat, ami a méregtelenítés során tesz jó szolgálatot. Ennek a következménye az is, hogy tisztítja a vénákat és artériákat, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, jelentősen megnöveli a szív kapacitását. Az adenozin ezen kívül egyensúlyban tartja a hormonszintet, szabályozza az emésztési funkciókat, valamint a vér pH-szintjét. Tudományosan igazolt, hogy a pecsétviaszgomba triterpenoid-tartalma csökkenti a koleszterin mennyiségét, enyhíti az antigének okozta allergiás tüneteket, míg az inzulinmennyiség növelésével szabályozza  a vércukorszintet, ezzel  kordában tartja a cukorbetegséget.

Megfázásra is jó a pecsétviaszgomba

Immunrendszer modulátorként a pecsétviaszgomba eredményesen alkalmazható megfázás, influenza, asztma és hörgőgyulladás esetén, megszünteti a fáradságot és levertséget, stabilizálja a szervezet energiaszintjét. Kezelhető vele a hepatitisz, stimulálja az idegrendszert is, a pecsétviaszgomba csökkenti az Alzheimer-kor megjelenésének valószínűségét. A hidrokortizonnal egyenértékű összetevői révén erős gyulladáscsökkentő, használatával elkerülhetjük a szteroidok által okozott mellékhatásokat. A pecsétviaszgomba ecsetelve a kisebb bőrsérülések, rovarok okozta csípések kezelésére, illetve a vérzések elállítására is használható.

Hatékony fegyver a rák ellen

Mivel a pecsétviaszgomba beállítja és erősíti az immunrendszert, valamint összetevői között nagy mennyiségben találhatók a szabad gyököket megkötő antioxidánsok, ezért sikeresen használható a rák kezelésére, illetve megelőzésére. Mindemellett a pecsétviaszgomba segít a szervezet metabolizmusának egyensúlyban tartásában és fokozza a proteinek nukleinsav szintézisét, ezek a tulajdonságai szintén nagymértékben hozzájárulnak a rák legyőzéséhez, valamint a daganatok kialakulásának elkerüléséhez. Ázsiában szinte minden típusú rák esetében alkalmazzák, míg a nyugati orvoslás elsősorban a prosztatarák alternatív megoldásában szán szerepet a pecsétviaszgomba fogyasztásának. A még jobb eredmény elérése érdekében ajánlott C-vitaminnal együtt fogyasztani.

Nincsen mellékhatása

A pecsétviaszgomba hosszú távon alkalmazható, nincsenek bizonyítottan káros mellékhatásai. Ritka esetben – a kúra első időszakában – enyhe szédülést, emésztési panaszokat, csontfájdalmakat okozhat. Ezek a kellemetlen tünetek rövid ideig állnak fenn, a C-vitamin pótlásával pedig teljesen megszűnnek.

Superfood porkeverékek, Ganoderma gombával

A Sambirano Gold Super Boost, és Mushroom Mix, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ezek a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverékek olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálják, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.


Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: vitalitás magazin

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel