A béta-glükánok hatása a szervezetünkre

Ilyen hatással vannak ránk a béta-glükánok!

Ilyen hatással vannak ránk a béta-glükánok!

A szerző Sambirano Gold 0

Bár a gyógyszergyárak és a védőoltásokat gyártó cégek nem egészen így gondolják, mégis sok kísérlet és a tapasztalat azt támasztja alá, hogy a természetes immunitás nagyon hatékonyan, majdnem 100%-osan képes megvédeni a betegségektől. Ha ez a védelmi rendszer sérül, akkor a szerzett immunitás nem feltétlenül jelent védelmet a kórokozókkal szemben. Ezért elsődleges fontosságú, hogy a természetes védekező rendszerünket támogassuk és védjük, hisz ez az egészségünk alapja.

A helyes táplálkozás, a bélrendszer egészségi állapotát megőrző ételek alapvető fontosságúak az immunrendszer optimális működéséhez. Az életmódunkon kívül támogathathatjuk az immunrendszert olyan táplálékkiegészítőkkel is, amelyek természetes módon képesek nagymértékben stimulálni a védelmi rendszerünket. Ebben hatékony segítőtárs lehet a béta-glükán.

A béta-glükánok bizonyos növényekben, gombákban és baktériumokban előforduló glükóz-polimerek. Egészségvédelem szempontjából a leghatékonyabbak azok az úgynevezett hosszú láncú, 1-3/1-6 típúsú béta-glükánok, melyek az egyszerű élesztő sejtfalában találhatók meg nagy mennyiségben. A zabban és árpában is található béta-glükán, de ezekben 1-3 és 1-4 kötésű szénhidrátláncok vannak jelen. A különbségek a biológiai aktivitás szempontjából igen fontosak, vagyis az élesztő vízben oldhatatlan poliszacharidjai sokkal hatásosabbnak bizonyultak a gyógyítás terén. A daganatterápiában és az immunerősítésben ezt a típúsú táplálékkiegészítőt használják.

Mire használható a béta-glükán?

Legnagyobb erénye az immunrendszer védelmében és aktiválásában mutatkozott meg, e téren kimagasló eredményeket értek el alkalmazásával. Hasznosulásának folyamatában az ember természetes védelmi rendszerének apró szereplői, a makrofágok és a neutrofil granulociták vesznek részt aktívan. A makrofágok “megemésztik” a béta-glükánt, majd a kibocsájtott aktív fragmentumok hozzákapcsolódnak a neutrofil granulociták úgynevezett komplement receptoraihoz. Ezáltal aktiválják a kórokozókat elpusztító mechanizmust. A tumorsejtek esetében is hasonlóan zajlik a folyamat, ebben az esetben a béta-glükán adagolása beindítja azokat a természetes immunsejteket, amelyeknek egyébként nem szerepük a rákos sejtek felismerése. Az ő feladatuk csak a betolakodók elleni küzdelem, a daganatos sejteket sajátjukként ismerik fel. A béta-glükán aktiválja a neutrofil granulociták komplement receptorát, így azok képesek lesznek felismerni és elpusztítani a daganatos sejteket is.

Mivel a béta-glükán az egyik legjobb immunstimuláló, így alkalmazásával látványosan javulhat az allergiával és egyéb légúti betegségekkel küzdők állapota. A megfelelő 1-3/1-6 típusú béta-glükánból a napi adag 150-400 mg attól függően, hogy megelőzésre, vagy enyhébb-súlyosabb betegségre használjuk. Ettől nagyobb mennyiséget nem érdemes szedni, mert nem hasznosul – nagyobb dózis csak akkor ajánlott, ha komoly betegség áll fenn (daganat). Célszerű éhgyomorra bevenni, továbbá fél óráig ne együnk a bevétel után, így a táplálék nem zavarja meg a hasznosulási folyamatot.


Superfood porkeverékek, béta-glükánokkal

A Sambirano Gold Super Boost, Sambirano Gold Harmony Latte és Sambirano Gold Mushroom Mix superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyek természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését. Ezek a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverékek olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálják, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.


Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: gyogyszernelkul.com

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel