Kakaóbab - A természetes antioxidánsok királya

Kakaóbab - Az egyik legjobb természetes immunerősítő!

Kakaóbab - Az egyik legjobb természetes immunerősítő!

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház

Immunerősítés természetesen!

A szervezetünknek folyamatosan meg kell birkóznia az olyan organizmusokkal, melyeket belélegzünk, lenyelünk vagy éppen a bőrünkön, illetve a nyálkahártyáinkon élnek. Hogy ezek az organizmusok végül betegséghez vezetnek-e, testünk védelmi mechanizmusai, vagyis az immunrendszerünk hatékonysága határozza meg. Amikor az immunrendszerünk megfelelően működik, arról tudomást sem vesszük, azonban ha az egyensúly felborul és a védelmi rendszerünk elkezd alul vagy éppen túl működni, akkor már nagyobb a kockázata a fertőzések és az egyéb egészségügyi problémák kialakulásának.

Ha immunerősítésről van szó, akkor a legtöbbünknek a komplex tablettás multivitaminok jutnak az eszébe, azonban érdemes körülnézni a természetben is!

 

Fogyasszunk szuperételeket! (Superfood)

A szuperételek olyan természetes ételek, melyek az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és más egészségjavító, illetve öregedésgátló összetevőket. Habár sok olyan szuperételről tudunk, melyek gazdag vitamin és tápanyagforrást jelentenek, (pl. brokkoli, áfonya) most a talán kevésbé ismert, azonban a szuperélelmiszerek között is kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező kakaóbabot szeretnénk kiemelni!

A kakaóbabot az elmúlt évek során számtalan tudományos vizsgálatnak vetették alá, melyek mindegyike megerősítette, hogy a kakaófa gyümölcse igencsak jelentős tulajdonságokkal rendelkezik az emberi egészséget illetően. A kakaóbab egészségügyi hatásairól itt olvashatsz bővebben!


"Sehol másutt a természetben nincs annyi értékes tápanyag olyan kis helyen felhalmozva, mint a kakaóbab szemekben."

- Alexander von Humboldt (Természettudós)

Kakaóbab influenza ellen

A kakaóbab a kakaófa gyümölcse, belőle készül a kakaóvaj, a kakaópor és a sokak által imádott csokoládé.

 

A kakaóbab a legszuperebb szuperétel!

  Nyers, egész kakaóbab -vagyis a természetes antioxidánsok királya!

   Az antioxidánsok meghatározó részét képezik az immunrendszernek, és létfontosságú szerepet töltenek be az egészség fenntartásában. Az antioxidánsok növelik az immunrendszer ellenálló képességét, megkötik a szabad gyököket, védik a sejteket az oxidációtól, hozzájárulnak a sejtmegújuláshoz, a sejtregenerációhoz. Csökkentik a daganatos betegségek kialakulásának előfordulását, valamint lassítják az öregedést és javítják a látást is.

   A kakaóbabban 40x több az antioxidáns, mint például az áfonyában! A kakaóbab ORAC értéke 95.500/100g, míg az áfonyának mindössze 2.400/100g. Az ORAC érték egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer mely az élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére szolgál.

   A TOP 10 természetes antioxidáns étel

   1. Nyers, egész, szárított kakaóbab ORAC érték: 95.500 /100g

   2. Nyers, szárított kakaóbab töret ORAC érték: 62.100 /100g

   3. Pörkölt kakaópor ORAC érték: 26.000 /100g

   4. Goji bogyó ORAC érték: 25.300 /100g

   5. Acai bogyó ORAC érték: 18.500 /100g

   6. Fekete csokoládé ORAC érték: 13.120 /100g

   7. Tejcsokoládé ORAC érték: 6.740 /100g

   8. Aszalt szilva ORAC érték: 5.770 /100g

   9. Mazsola ORAC érték: 2.830 /100g

   10. Áfonya ORAC érték: 2.400/ 100g

   Forrás: US department of Agriculture/Journal of American Chemical Society *Brunswick Laboratories MA, USA

   Tovább a termékrendeléshez >>>

   Sambirano Gold termékek


   Kiváló növényi alapú vasforrás!

    A kakaóbab az ember által ismert legnagyobb tartalommal rendelkező növényi eredetű vasforrás, ami nagymértékben (7.3 mg /100g) tartalmaz vasat. Ha összehasonlítjuk a marhahús 2.5 mg /100g, és a spenót 3.6 mg/100g vastartalmával, akkor máris láthatjuk, hogy tényleg jelentős természetes vas forrásról beszélünk.

     Tele van magnéziummal, ami nélkülözhetetlen az egészséges szív és agyműködéshez

      Egy tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a kakaóbab rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni a magnéziumhiány okozta betegségek kialakulását. A nyers kakaóbab az egyik legmagasabb növényi alapú magnéziumforrás, amely a nyugati világból az egyik leginkább hiányzó ásvány. A magnézium nagyon fontos az egészséges szívhez, segít a glükóz energiává alakításában és lehetővé teszi az agy egészséges működését is. A kakaóbab egy igazi magnézium bomba, erről itt olvashatsz bővebben!

       Több kalcium van benne, mint a tejben

        A nyers kakaóban több a kalcium, mint a tehéntejben! 100g kakaóbabban 160mg, míg 100ml tejben 125mg kalcium található. Ha hadilábon állsz a tejtermékekkel, akkor a kakaóbab tökéletes megoldást jelenthet számodra a kalciumforrást illetően is.

         Természetes hangulatjavító és antidepresszáns

          Tudományosan igazolt, hogy a kakaóbabban megtalálható a  - szerotonin, dopamin, anandamid és feniletilamin. Ezek a neurotranszmitterek felelősek a jó közérzet és a boldogság érzésének megteremtéséhez, illetve enyhíthetik a depressziót is. Természetes, egészséges, ízletes (és legális) módja annak, hogy felpörögj és boldog légy!

          Összefoglalva

          A kakaóbab olcsó, természetes, nagyszerű egészségügyi hatásokkal rendelkező szuperétel, amit sokféleképpen felhasználhatsz.

          (0) tétel
          tétel 0
          Részösszeg 0.00 Ft
          Vissza fel