Kakaó ceremónia

A kakaó története és 7 spirituális előnye

A kakaó története és 7 spirituális előnye

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A spiritualitás alapvetően egy olyan szemléleti forma, világnézet, amely felfogás szerint a világnak van egy láthatatlan, az érzékszervi megismerések felett álló rejtett aspektusa is, amely ugyanolyan erős hatással van az életünkre, mint maga a látható része. Úgy gondoltuk, hogy érdekes lehet ebből az aspektusból, vagyis a maják nézőpontjából is megismerni a kakaót, aminek ez az ősi civilizáció már jóval időszámításunk előtt is nagy jelentőséget tulajdonított.

A kakaót már sokkal azelőtt használták szertartásaikban az ősi amerikai törzsek, mielőtt megtanultuk, hogyan lehet csokoládét készíteni belőle. Ők már akkor tudták, hogy a kakaó rendkívül jól táplálja a fizikai és az energetikai testünket, azonban tapasztalásaikat akkoriban még csak spirituálisan tudták magyarázni, kifejezni. Ma már azonban a tudomány is alátámasztja azt a számos pozitív élettani hatást, amiben a kakaó ereje igazán megmutatkozik. Az ősi maják nyomán (i. e. 10000 – i. e. 1250) napjaink nyers kakaó fogyasztói még csak most kezdik újra felfedezni, e szenzációs növény hatásait, a benne rejlő potenciált. Íme egy kis kakaó történelem, és 7 varázslatos spirituális hatás, amit a kakaónak köszönhetünk.

A kakaó története

A kakaó (Cacao) Dél- és Közép-Amerikából származik, ahol az ősi maja civilizáció elfoglalta az Andok-hegység nyugati földjét. A kakaó aromája és mágikus hatásai keltették fel a maja törzs figyelmét! Az ősi belizei maják „Isten ételeként” („Theobroma cacao”) hívták és így is tisztelték a kakaót. A lélekre és a testre gyakorolt előnyei miatt előszeretettel fogyasztották az őslakosok, italt készítettek belőle, hogy gyógyító szertartásaik során, felébresszék az ember belső énjét és kreativitását.

Maja kakaó
(Maja úr ül egy pohár habosított kakaó mellett.)

Az őslakosok után a spanyolok is felfedezték a kakaó növény varázslatos előnyeit és hihetetlen ízét, Amerika ezen részén levő gyarmatosításaik során. Ők kezdték el innoválni a kakaó használatát cukor és fűszerek hozzáadásával, hogy kiegyenlítsék annak jellegzetes keserűségét. A következő lépés pedig már maga a csokoládé volt, ami azóta az egész bolygót meghódította. Ma már rengeteg kakaó alapú finomsággal találkozhatunk, és talán ez miatt is merültek feledésbe a kakaó igazi értékei. Addig variáltuk, csűrtük csavartuk, míg elsiklottunk a lényeg felett. A természet e nagy kincsét, ma a legtöbben sajnos olyannyira eltorzult formában fogyasztják csak, aminek hatásai inkább negatívnak mondhatók. Nagyon sok cukor, tartósító szerek állagjavítók, ízfokozók…a túlzott feldolgozás és a felesleges adalékanyagok megsemmisítik mindazt, ami jó a kakaóban. Ha nem csak az ízét, de élettani hatásait is szeretnénk kiélvezni, térjünk vissza az ősi fogyasztási szokásokhoz és fogyasszuk mi is nyersen, napon szárítva, vitamin és tápanyag dúsan.

Kakaó ceremónia

A maják és az aztékok több száz évig szervezetek kakaó ünnepségeket. Manapság, miután a tudatos közösségek is megismerték ezt a spirituális rituálét, egyre több helyen vezetnek kakaó-szertartásokat világszerte. Az ünnepség elismeréssel fejezi ki a kakaó potenciálját, és mint egy kaput nyit a lelkünk mélységeinek felfedezéséhez és megérintéséhez. A lélek ezen mélységeinek megérintése egyfajta útmutatót a kifinomultabb gyógyító képesség és emlékezet megteremtéséhez.

Kakaó ceremónia
(Kakaó ceremónia Thaiföld.)

A kakaó ceremónia során a gyakorlók körben ülnek, nyers kakaóporból készült kakaót isznak, és megismerik a gyógyítás, a kapcsolatok, valamint az inspiráció képességét. Biztonságos helyen vannak, ahol imádkoznak és énekelnek, miközben lélekgyógyító és melengető alap zene szól. Táncolnak is, ami élénk légkört teremt mindenki számára. Mindenki kapcsolatban áll a másikkal. A kakaó szertartás a házigazdától vagy a szervezőtől függően természetesen változhat, ám ezek az alapvető értékek és rituálék változatlanok.

A kakaó ünnepségen való részvétel lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak a kakaó világát fedezd fel, hanem önmagad is.

A kakaó hét legfontosabb spirituális előnye

A kakaó kinyitja a szíved

Ez a gyümölcs nagyszerű módszer arra, hogy a szív megnyitásával segítsen mélyebben kapcsolatba lépni belső éneddel és másokkal is. A szorongással és félelemmel élő emberek több örömet és szeretetet találnak, ha gyakrabban fogyasztanak kakaót.

A kakaó fokozza a meditációs képességet

A kakaó megnyitja a szíved, ami kaput nyit a belső éned és bölcsességed megtalálásához, ezáltal magasabb spirituális szinten tapasztalhatod meg a meditáció világát. Ha a kakaóval való együttélést választod az azt jelenti, hogy minden nap békét hozol elmédbe és a lelkedbe.

A kakaó fejleszti kreativitását

Könnyedén áramlanak az új inspirációk és ötletek! Az alkotóiparban dolgozóknak ezért szokása a kakaó rendszeres használata. Ideje elfelejteni azokat a láthatatlan akadályokat, amelyek gátolják valódi éned érvényesülését. Váljon új szokásoddá a kakaóivás, és meg fogsz lepődni, hogy mennyire kreatív vagy.

A kakaó fokozza az energiát

A kakaó nagyon gazdag tápanyagokban, ami kétségkívül egy energialöket a testnek. Kinek van szüksége kávéra, ha már itt a kakaó? Képes megadni azt az energiát, amire szükséged van a napjaidban és egész életedben.

A kakaó kitisztítja az elmét

A kakaó segít az éleslátásban, felébreszti az összes olyan készségünket, szenvedélyünket és törekvésünket, amelyeket már lehet, hogy régóta elfelejtettünk.

A kakaó békét hoz

A kakaó segít megszabadulni azoktól az érzésektől, amik teherré váltak. Arra ösztönöz, hogy térj vissza éned pozitív oldalához, amelyet talán kissé elfelejtettél.

A kakaó a test és a lélek gyógyítója

A kakaóval közelebb kerülhetsz a kívánt, igazán boldog élethez. Világosan láthatod a céljaid és a szenvedélyeid. Enyhülnek a terhek a válladon, közelebb kerülhetsz az álmaidhoz. Nem csak a test de a szellem gyógyszere is.

Milyen kakaót és csokoládét fogyasszunk?

Mindig, magas kakaó tartalmú, lehetőleg nyers, feldolgozatlan termékeket válassz! Ne csak a kakaó ceremóniához, de a mindennapok részeként is! Minél jobban feldolgozzák a kakaóbabot, annál több hasznos vegyületet elpusztítanak belőle. Használjuk ki, amit a természet olyan jól megalkotott!

Ajánlataink:

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!