Egyszerű kakaós-csokoládés keksz

Nyers kakaóporos egyszerű keksz recept, belga étcsokoládé cseppekkel.

Nyers kakaóporos egyszerű keksz recept, belga étcsokoládé cseppekkel.

A szerző Sambirano Gold

Elkészítési idő Elkészítési idő: 20 perc + sütés

Nehézségi fok: Nagyon könnyű

Egyszerűen elkészíthető keksz recepttel indítottuk az őszi szezont, az aprósütemény nálunk elengedhetetlen a kakaó, kávé vagy éppen a tea mellé. Teljesértékű nyers kakaópor és belga étcsokoládé cseppek felhasználásával készült ez az egyszerű finomság, és szuper lett! :)

 

Csokoládés kesz

Hozzávalók 18 db-hoz:

 

Elkészítés:

A puha margarint robotgéppel habosra keverjük az édesítőszerrel, majd beledolgozzuk a tojást és a vaníliát. A kétféle lisztet elvegyítjük a kakaóporral és a sütőporral, majd a margarinos masszához adjuk, és jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a csokoládécseppet is. Diónyi golyókat formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól néhány cm távolságra rakosgatjuk, majd egy pohár aljával - amit eritritbe nyomunk-, lelapítjuk őket. 175 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük. Néhány percig pihentetjük, majd óvatosan fémrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Fémdobozban tároljuk.

 

Kakaós keksz 


 

Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!