Diós-csokoládés kenyér

Diós-csokoládés kenyér, perui nyers csokoládéval.

Diós-csokoládés kenyér, perui nyers csokoládéval.

A szerző Sambirano Gold

Elkészítési idő Elkészítési idő: 20 perc + sütés

Nehézségi fok: Könnyű

A csokoládés kenyér egy nagyon egyszerű finomság, amit viszonylag sokszor készítünk, mert gyors receptnek számít és könnyen variálható. Ha valami csokival készül, akkor a perui nyers mindig jó választás, de került a kenyérbe nagyon finom alma és dió is, amik szintén hozzáadtak a végeredményhez. Az édesség iránti vágyunkat abszolút kielégítő könnyű recept, amit szívesen ajánlunk kipróbálásra. :)

Csokoládés kenyér

Hozzávalók:

A tésztához:

 

Diós-csokoládés kenyér

 

A csokoládékrémhez:

 

A tetejére:

 

Elkészítés:

A csokoládét késes aprítóban durvára daraboljuk. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a vajjal és az édesítőszerrel, hozzáadjuk az őrölt fahéjat, a darált diót, a durvára tört csokoládét, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot és végül a kockázott almát.

A masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A süteményt néhány percig a formában pihentetjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez a tejszínt felmelegítjük, ráöntjük a durvára aprított csokoládéra, majd az édesítőszerrel együtt addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A sütemény tetejére öntjük, és megszórjuk kakaóbabtörettel. Szeletekre vágva tálaljuk.

 

Sambirano Gold - Perui nyers csokoládé tömb >>>

Perui nyers csokoládé tömb

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!