Csokival a köhögés ellen!

Kutatások bizonyítják a csokoládé köhögéscsillapító hatásait

Kutatások bizonyítják a csokoládé köhögéscsillapító hatásait

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Talán nem is gondolnád, hogy egy megfázás közepette az egyik leghatékonyabb természetes köhögéscsillapító amihez nyúlhatsz az a csokoládé. Pedig bizony így van, és az állítás tudományos alapokon nyugszik.

A köhögés tulajdonképpen egy természetes reflex, rendszerint akkor köhögünk, ha valami irritáció éri a torkot. Problémát akkor okoz, ha valamilyen környezeti hatás, vagy például egy betegség következtében nagyon intenzívvé válik a köhögés.

A köhögés csillapítására számos gyógymód létezik már, a gyógyszertárak polcai csak úgy roskadoznak a különböző köhögés elleni tabletták, és szirupok alatt. A Torontói Természetgyógyászati Központ kutatói kimutatták, hogy a köhögés elleni szirupok főleg a gyerekekre potenciálisan károsak, ezért talán jobb, ha először természetes összetevőkkel próbálkozunk a szintetikus hatóanyagok helyett.

Csokoládéval a köhögés ellen!

Alyn Morice, a brit Hull University kutatója éveket töltött el a szív és érrendszeri megbetegedések, valamint a légzés tanulmányozásával. A kutatások során arra a következtetésre jutott, hogy a kakaót tartalmazó köhögés elleni szerek már két napon belül nagyon sokat javítanak a köhögő betegek állapotán. A 163 beteget vizsgáló kutatás egyébként nem az első volt a témában: a londoni Imperial College kutatói már korábban is megállapították, hogy a kakaóban található teobromin nevű alkaloida jobb köhögéscsillapító, mint a korábban erre használt hatóanyagok.

A jelenlegi kutatás szerint a kakaó tartalmú köhögéscsillapító rendkívül hatékonyan csökkenti a köhögés gyakoriságát, és nyugodtabb alvást is biztosít. A sűrű, viszkózus állagú kakaó tartalmú szer bevonatot képez a torokban, ezzel védve a köhögési ingert kiváltó idegvégződéseket.

Habár a sima kakaóivásnak is megvannak a saját jótékony hatásai, sajnos nem jár különösebb köhögéscsillapító hatással, mert a kakaó egyszerűen csak túl rövid ideig érintkezik a torokkal ahhoz, hogy kifejtse a megfelelő hatást. Azonban egy jó minőségű étcsokoládé elszopogatása után már élvezhetjük a köhögéscsillapító előnyöket. A csokoládé jóval hosszabb ideig a torokban marad, mint a kakaó, így jóval hatékonyabban képes védeni a köhögési ingert kiváltó idegvégződéseket.

A csokoládé többek között tartalmaz xantint és teofillint is, amelyek segítenek megnyitni az összehúzódott bronchiális csöveket. Ez megkönnyíti a levegő áramlását, ami nagy segítséget nyújthat az asztma és a légszomj javításában is.

 

Ha minőségi csokoládét keresel, a Sambirano Gold 100% kakaótartalmú mentes csokoládé pasztilla és a 100% kakaótartalmú perui nyers csokoládé tömb kiváló választás.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: chocolatefountainwarehouse.co.uk

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

ANYÁK NAPI 15% KEDVEZMÉNY

Boldog Anyák napját kívánunk! :)
anyaknapja24
Másol

Ajánlat vége: május 5.

Beváltom

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!