Bounty pohárkrém

Vegán bounty pohárkrém - @sissi.hero

Vegán bounty pohárkrém - @sissi.hero

A szerző Sambirano Gold 0

Ez a Bounty pohárkrém igazából teljesen véletlenül született meg. Árválkodott a hűtőben egy adag (kókusztej készítésből visszamaradt) kókuszreszelék. Önmagában kicsit száraz volt, de valamit mindenképpen kezdeni akartam vele. Persze rögtön a Bounty receptem ugrott be, de ahhoz túl apróra volt már nyüstölve a kókusz, így egy kis agyalás után megszületett az alábbi Bounty pohárkrém. Tűpontos grammra kimért hozzávalólistám nincs sajnos, de a leírás alapján szerintem bárki el fogja tudni készíteni így is.

Hozzávalók:

Kókuszos réteg:

  • kókusztej készítésből visszamaradt kókuszreszelék (ha nincs ilyened, akkor lejjebb mondom, hogy hogyan készült*
  • 200 ml kókuszkrém
  • pár kanál juharszirup
  • csipet só

Csokipuding réteg:

Csokiöntet:


          Elkészítés:

          *Szóval ha nem azért vagy itt, mert nem tudod, hogy mit kezdj a kókusztej készítésből visszamaradt kókuszreszelékkel, hanem mert mondjuk felkeltette az érdeklődésed a desszert, akkor is van egy jó hírem, gyorsan el tudod készíteni ezt az összetevőt. Áztass be pár órára forró vízbe körülbelül 50 gramm kókuszreszeléket, szűrd le, majd tedd egy erős turmixba 500 ml friss vízzel együtt, majd aprítsd/mixeld össze. A mixet szűrd le egy zsák, anyag segítségével, és meg is van a kókuszreszelék masszád. (Illetve a leszűrt levet tudod egy csipet sóval, juharsziruppal ízesíteni, és kész a kókusztejed is.)

          Bounty pohárkrém:

          Miután elkészült ez a nedves kókuszreszelék, akkor jöhet rá a kókuszkrém, a csipet só, és ízlés szerinti juharszirup. Keverd jól össze villával, és tedd félre kicsit.

          A csokis réteg hozzávalóit egy erős turmixgépbe, konyhai robotgépbe tesszük és selymes, pudingos krémmé mixeljük. Itt használhatod akár az előbb elkészült kókusztejedet is. Ha szükséges, lehet még hozzá adni joghurtot vagy növényi tejet, hogy könnyebben vigye a gép.

          Végül a csokiöntethez olvasszuk fel a kedvenc étcsokinkat. Végül a csokiöntethez olvasszuk fel a kedvenc étcsokinkat. Én Sambirano Gold étcsoki cseppeket és kakaóvaj pasztillát olvasztottam, illetve juharsziruppal édesítettem.

           

          Recept és fotó: Herold Szimonetta @sissi.hero ⁣

           

          Tovább a termékrendeléshez >>>

          termékek

          Szólj hozzá


          A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

          (0) tétel
          tétel 0
          Részösszeg 0.00 Ft
          Vissza fel