Baracklekváros Sacher-kocka

Az egyik kedvenc csokoládés desszertünk a Sacher-kocka.

Az egyik kedvenc csokoládés desszertünk a Sacher-kocka.

A szerző Sambirano Gold

Elkészítési idő Elkészítési idő: 30 perc + sütés

Nehézségi fok: Közepes

A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legnépszerűbb desszertje, finom bársonyos tésztával, baracklekvárral és étcsokoládéval. A torta mellett a Sacher-kocka is jól ismert forma, mi most ez utóbbit készítettük el, de akár muffin formában is az asztalra kerülhet csokis kedvencünk. Az alap receptet variálhatjuk kedvünk szerint, például barack lekvár helyett más ízeket is kipróbálhatunk és habár az eredeti receptben étcsokoládéval készül, tejcsokoládéval is működik ez a finomság.

 

Sacher kocka

Hozzávalók:

A tésztához:

 

A töltelékhez:

  • kis üveg sárgabaracklekvár

 

A mázhoz:

 

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A vajat a porrá őrölt édesítőszer felével kihabosítjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét a maradék porrá őrölt édesítőszerrel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajas krémhez keverjük, majd az olvasztott csokoládét is hozzádolgozzuk. Több részletben beleforgatjuk a fehérjehabot, majd beleszitáljuk a sütőporral, a sóval és a kakaóporral elvegyített kétféle lisztet, óvatosan összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral bélelt kb. 20 x 20 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágjuk, mindkét lapot megkenjük baracklekvárral, amit előtte kicsit felforrósítottunk, majd egymásra borítjuk és kívülről is vékonyan lekenjük. Száradni hagyjuk.

A mázhoz a csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a tejszínnel, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Bevonjuk a sütemény tetejét, majd villa segítségével csíkokat húzunk bele, amitől rusztikus lesz. Miután megdermedt, a süteményt kockára vágva tálaljuk.

 

Sacher kocka

 


 

Vissza fel

Kakaós teakülönlegességek

Fekete - Zöld - Gyümölcs - Chai

Kóstolj bel kakaós teakülönlegességeinkbe is! :)

Megnézem
Sambirano Gold logo

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben! Egyszerre csak egy kupon alkalmazható!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!