A szeder hatása a szervezetünkre

Miért jó a szeder rendszeres fogyasztása?

Miért jó a szeder rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold

A szeder növények egyetlen faja és része sem mérgező, gyümölcsüket fogyasztva pedig nagyon kellemes, kiváló antioxidáns források. Levele gyógynövény alapanyag.

A gyümölcs, gazdag ásványi anyagokban, sok káliumot, kalciumot, foszfort, magnéziumot, valamint A-, C- és B- vitamint tartalmaz. Gyógynövényként is ismert, különféle csersavakat, gyümölcssavakat tartalmaz.

A fekete szeder levelének csersavtartalmát bőrfeldolgozásra alkalmazták. Szárított leveleiből és fiatal hajtásaiból barna színek előállítására szolgáló festékanyagot nyertek.

Ez a kicsiny bogyó rostjai segítik az emésztést, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét, salaktalanít, és még torokfájás kezelésére is alkalmas. Gyümölcssavai és ásványi sói a vírusok és baktériumok leküzdésében segítenek. Magas pektintartalma csökkenti a koleszterinszintet és az érelmeszesedést. A szederből főzött lekvár hashajtó hatása ismert, ezen kívül jó gyomor-, vese- és hólyagpanaszokra. Magas antioxidáns tartalma miatt nagyon hatékony a szabad gyökök elleni védekezésben. Így jelentős rákmegelőző és gyógyító hatása. Fáradékonyság ellen is kiváló hatású. E vitaminja erős antioxidáns, mely segít a bőr egészségét fenntartani.

A fekete szeder természetes módon gátolja a vastagbélpolipok kialakulását. A kutatók ezért kijelentették, hogy ennek a gyümölcsnek újfajta "daganatgátló szerepe van..."

Ausztráliai kutatások során kimutatták, hogy bizonyos bogyós termésűek, így a szeder préselt levéből készült italok hatékonyan gátolják káros baktériumok és gombák szaporodását és növekedését.

Gazdag beltartalmának köszönhetően a szeder igen jó öregedésgátló hatású. Így csökkenti a káros napsugarak bőröregítő hatását, valamint késlelteti az időkori szellemi leépülés kialakulását. Emellett egy forradalmian új felfedezés szerint őszülés-késleltető hatása is van. A sejtek helyes anyagcseréjét elősegítve a szeder hatóanyagai a hajhagymák egészségét biztosítják.

Természetes fitoösztrogén-tartalmának köszönhetően női betegségeket megelőző és gyógyító hatását is bizonyították. Baktériumölő tulajdonsága lehetővé teszi, hogy bármilyen súlyos a húgyutak betegsége, hosszabb, rövidebb idő alatt sikerül meggyógyulnia a betegnek. Megakadályozza a testben a húgykősav lerakódását és gyógyítja a köszvényt.

A szervezetünkben naponta keletkező rákkeltő szabad gyököket a fekete színanyag, a fenolos vegyületek, a flavonoidok és az antocianidok képesek megkötni, ezáltal védő hatást gyakorolnak szervezetünkre. Sokan a C-vitamin tartalma miatt fogyasztják a téli időszakban az almát, a citrusgyümölcsöket. De a szeder antioxidáns tartalma még ezeket is túlszárnyalja!

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Forrás: egeszsegter.hu
(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel