Vegán fehérje

Növényi superfood fehérje porkeverék

Növényi superfood fehérje porkeverék

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A Sambirano Gold növényi fehérjepor különlegessége, hogy 100%-ban organikus, kizárólag bio összetevőket tartalmaz, ami magas szintű hasznosulást biztosít a szervezet számára. Az 59%-os fehérje tartalmat teljesen glutén, tej, E-szám, színezék, adalékanyag és vegyszermentes összetevők biztosítják. Ettől válik igazán hatékonnyá és egyedivé a Sambirano Gold vegán fehérjéje, ami kiváló, minőségi fehérjepótlást biztosít, akár a vegán étrendet követők számára is.

Összetevői: Nyers kakaó, borsófehérje, rizsfehérje, kenderfehérje, tökfehérje, lenmag rostliszt, fahéj, lucuma, kókuszvirág cukor

Miért van szükségünk fehérjére?

A fehérje az emberi test egyik alap építőanyaga, minden egyes izomsejt fő alkotó eleme! Alapvetően fontos a test megfelelő működéséhez, hiszen minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz. Mindenkinek szüksége van a megfelelő fehérje bevitelre, azonban sportolóknál, állandó fizikai munkát végzőknél, azoknál az embereknél, akiknek az átlagosnál nagyobb terhelésnek van kitéve a testük, a fehérjepótlásra különösen nagy figyelmet kell fordítani. Nagyobb terhelés mellett, több fehérjére van szüksége a szervezetnek az izmok felépítéséhez, fenntartásához.

Mikor érdemes növelni a fehérjebevitelt?

A célzott izomépítés során a szervezet általában lényegesen több fehérjét igényel, mint a normál, mindennapi életben. Míg egy átlagos felnőtt napi fehérjeszükséglete 0,8 – 1,1 g / ttkg (testtömegkilogramm) körül mozog, addig egy sportolónak 1,2 – 1,8 g / ttkg mennyiségű fehérjére van szüksége naponta. Tulajdonképpen ez az oka annak, hogy különösen az erősportokban, nagyon sok sportoló használ proteint (fehérjét) tartalmazó étrend-kiegészítőket, ezáltal kielégítve a szervezet megnövekedett fehérje igényét. A megfelelő mennyiségű fehérje bevitel akkor szokott nehézséget okozni, ha például vegán, vagy vegetáriánus étrendet követünk, ha nincs elegendő idő a fehérjében gazdag ételek fogyasztására, vagy éppen bizonyos tápanyagokat, például a zsírt vagy szénhidrátokat teljes mértékben kerülni szeretnénk. Ilyen és ehhez hasonló esetekben a Sambirano Gold növényi fehérjepor keveréke, nagyon jó alternatíva a minőségi fehérje pótlásra.  

Az összetevőkről bővebben:

Borsófehérje - az izmok javításához és regenerálásához. Nagyon nagy mennyiségű aminosavat szolgáltat, amelyek különösen fontosak az izomépítéshez. Ezeket az aminosavakat BCAA-nak nevezzük, ami az elágazó láncú aminosavak angol rövidítése. Ide tartoznak a leucin, izoleucin és valin aminosavak is. A borsófehérje egy allergénekben szegény, tisztán növényi és ráadásul vasban gazdag aminosavforrás nemcsak sportolók és vegetáriánusok számára, hanem azoknak az idősebb embereknek is, akik szeretnék megakadályozni az izomleépülést. A borsóprotein aminosavjai úgy egészítenek ki más növényi proteineket, hogy egy állati proteinnek megfelelő biológiai értékű fehérje keletkezik. Az erősportolók számára a borsófehérje a megfelelő edzés értékes kiegészítője, a fogyni vágyók pedig a súlycsökkentés gyorsítására használják a borsóproteint.

Nyers kakaó - vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok, rost és telítetlen zsírsavak sokaságát tartalmazza. A kakaóbab növeli az energiát és fokozza a koncentrációt, valamint javítja a hangulatot, és ugyanakkor védi a szív és érrendszert is. A nyers kakaó kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt, a világon az egyik leggazdagabb növényi magnéziumforrásának tekinthető. Képes növelni az agyi teljesítményt, segít szabályozni az anyagcserét, biztosítja az izmok számára a szükséges energiát, és nélkülözhetetlen az erős csontok felépítéséhez is.

Kókuszvirág cukor - a kókuszcukor, más néven kókuszvirág cukor a kókuszpálma virágzó rügyeiből van előállítva. Ízre szinte teljesen megegyezik a hagyományos fehér kristálycukoréval, de élettani hatásai jóval kedvezőbbek. A kókuszvirág cukor rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas a kálium-, magnézium-, cink- és vas-tartalma és a B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminok is megtalálhatóak benne. Ha ez nem lenne elég 16 különböző aminosavat is tartalmaz. Lassan belépve a vérbe biztosítja a vércukorszint folyamatos emelkedését. Rostinulint tartalmaz, amely lassítja a glükóz felszívódását, nagyon alacsony glikémiás mutatóval rendelkezik a normál cukorhoz képest! További pozitív hatása, hogy hosszú ideig egyenletesen biztosítja az energiát.

Lenmag rostlisztaz egyik legértékesebb étel a sportolók számára. Magas rosttartalmú, nagyon gazdag egészséges zsírokban, különösen az omega-3 zsírsavakban (ezek rendkívül fontosak a sportolók számára: elősegítik a növekedést és a szövetek regenerálódását, gyulladásgátló hatással rendelkeznek, megvédik a bőrt a külső sérülésektől). A lenmag kedvez a jókedvnek, elősegíti a pozitív hangulatot, lelkiállapotot, amit a benne található nagy mennyiségű dokozahexaénsavnak (DHA) és az eikozapentaénsavnak (EPA) köszönhetünk.

Rizsfehérje - a rizsfehérje por kiválóan alkalmas az izomépítésre. Jó ízt, és rengeteg létfontosságú anyagot is biztosít. A rizsfehérje szinte tökéletes aminosavprofillal rendelkezik. A három elágazó láncú aminosav értéke, amely annyira fontos az izomépítéshez, rendkívül magas. A rizsfehérje természetes béta-karotint, B1-vitamint (tiamin), B2-vitamint (riboflavin), B3-vitamint (niacin), B5-vitamint (pantoténsav), B6-vitamint (piridoxin), C-vitamint (aszkorbinsav), D-vitamint, E-vitamint, folsavat, biotint, kolint és inozitol tartalmaz. Mindezek mellett még természetes kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, mangánt, rezet, jódot és egyéb nyomelemeket is.

Tökfehérje - elismert gyógyszer. Nem csak jó ízű, hanem nagyon egészséges is, és különleges ízvilágot ad a keveréknek. Pozitív hatás: A benne található vitaminok és enzimek pozitív hatást gyakorolnak, különösen az irritábilis hólyagra és a prosztatára.

Kenderfehérje - nagyon értékes, tiszta növényi fehérjeforrás. Allergénmentes, omega-3 zsírsavakat, B2-vitamint (az izomépítés szempontjából fontos) tartalmaz, valamint mind a 10 esszenciális aminosav is megtalálható benne. Nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik, teljes aminosavprofillal, de magnéziumot, vasat és E-vitamint is tartalmaz, valamint szaridonsavat és gammalinolsavat is, melyek támogatják az Omega-3 és  Omega-6 zsírsav-átalakulás.

Lucumaa cukor egészséges alternatívája! Nagy mennyiségű A-vitamint, (béta-karotint) B3-vitamint, vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz. Pozitív hatás: Az összetevők kiváló gyulladásgátló hatást mutatnak.

Fahéj - hatékony természetes gyógyhatás! A fahéj csökkenti a vércukor és a koleszterin szintjét. Melegítő fűszerként serkenti az anyagcserét, és a fitokémiai anyagok révén felhasználható a rák megelőzésére is.

Felhasználási javaslat: 2 evőkanállal (25 g = 1 adag) tegyünk 3 dl vízhez, vagy növényi tejhez. Jól keverjük el, ha tehetjük, használjunk shaker-t az optimális elkeveredés érdekében. Aktivitási szinttől függően 1-3 adagot javasolunk elfogyasztani naponta.

Tovább a termékrendeléshez >>>

termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!