A lucuma hatása a szervezetünkre

Milyen hatásokkal jár a lucuma rendszeres fogyasztása?

Milyen hatásokkal jár a lucuma rendszeres fogyasztása?

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0
A lucumát, ezt a kívül zöld, belül aranysárga gyümölcsöt, az inkák gyümölcseként is sokszor emlegetik. Természetesen édes ízéért és jótékony hatásaiért már évszázadok óta fogyasztják. Nézzük, miért érdemes neked is megismerkedned vele!

A lucuma egészségessé teszi a bőrt

A lucuma gyulladáscsökkentő tulajdonságú, ami leginkább a bőrre kifejtett hatásaiban érzékelhető. Minden bőrhibát, sebet, aknét, pattanást eltüntet, és hozzájárul a természetes regenerációhoz. Ha valaki remek öregedésgátlót keres, akkor fogyasszon minden nap lucumát!

Rengeteg antioxidánst tartalmaz

A lucuma az egyik legjobb forrása az antioxidánsoknak. Az antioxidánsok elsősorban a szervezetben felhalmozódott káros szabadgyökök elpusztításáért felelősek. Ez a mechanizmus segít megakadályozni a degeneratív betegségek kialakulását. Az antioxidánsok a gyümölcs gyulladáscsökkentő hatását is felerősítik. Szakértők szerint ez a tulajdonság akkor jön ki igazán, ha lé formájában fogyasztjuk a lucumát.

Babáknak is tökéletes

A lucumát kellemesen édes íze miatt, valamint azért, mert könnyű lenyelni és beleharapni, a babák is nyugodtan fogyaszthatják. Főleg azoknak a kicsiknek ajánlják, akiknek gond van az emésztésükkel; a lucuma révén csillapodik a fájdalom, a kicsik gyomra egyszerűen fel tudja dolgozni, és egyúttal ráadásul valami természetes és egészséges is bejut a szervezetükbe.

Tele van rosttal

Több forrás is kiemeli, hogy a lucuma tele van rosttal, ami elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. A rostok hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést, az emésztést, ezenkívül felszívják az epesav sóit és a koleszterint, megkötik az emésztéskor termelődő gázok egy részét. Érdemes tehát rostban gazdag táplálékot fogyasztani, mert a rosthiányos táplálkozás rövidtávon székrekedést, hosszútávon elhízást, cukorbetegséget vagy akár vastagbélrákot is okozhat.

Vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag

Kalcium, magnézium, foszfor, valamint cink, vas, jód, kálium és nátrium is rejlik a gyümölcsben; mindegyiknek nagy szerepe van abban, hogy a test felvértezhesse magát a betegségekkel szemben.

Természetes édesítő, alacsony glikémiás indexel

A lucumát alacsony glikémiás indexe alkalmassá teszi arra, hogy cukorbetegek is fogyasszák. Természetesen édes íze miatt remekül csökkenti a cukor iránti vágyat, a belőle készült porral pedig bármilyen ételt lehet ízesíteni. A mesterséges édesítőkkel ellentétben nem hizlal, vagyis a diétázóknak sem kell elkerülniük.

23 összetevős superfood porkeverék, lucumával

A Sambirano Gold Super Boost, superfood-ok gondosan válogatott porkeveréke, melyeket természetesen, de mégis a lehető leghatékonyabban támogatják az immunrendszer megfelelő működését és a szervezet energizálását. Ez a komplex, teljesen nyers, bio és vegán superfood keverék olyan széles körben kedvelt, egészséges ételek tápanyag és vitamin tartalmát kínálja, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak az általános egészség javításához, fenntartásához.

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Forrás: femcafe

Címkék

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

HÚSVÉTI AJÁNLATUNK

Extra 15% húsvéti kedvezmény minden termékünkre!
husvet24
Másol

Az ajánlat vége: 2024.03.31.

Beváltom a kupont

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!