Ünnepi csoki fudge recept

Sambirano Gold kakaóbabos, kesudiós Csoki Fudge

Sambirano Gold kakaóbabos, kesudiós Csoki Fudge

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

Ez az 5 csillagos csoki fudge tipikusan az a desszert, amivel nem tudsz leállni! Nem ez lesz a legolcsóbb édesség, amit valaha elkészítettél, de garantáltan minden forintot megér! Cukor hozzáadása nélkül készítjük, az édesítést természetesen, datolyával és juharsziruppal oldjuk meg. Majd meglátod, annyira finom, hogy nem lesz elég bármennyit is készítesz belőle. :) Na, de ne is húzzuk tovább az időt, nézzük, hogyan készül az isteni finom Sambirano Gold kakaóbabos ünnepi csoki fudge:

Hozzávalók:

Csoki fudge hozzávalók

Alap:

Második réteg:

 • 50 g Sambirano Gold egész kakaóbab (megpörkölve, megpucolva) vagy pörkölt kakaóbab töret (bármelyiket választjuk, kávédarálóval őröljük finomra)
 • 60 g Kókuszolaj
 • 120 ml Juharszirup
 • 15 g Sambirano Gold pörkölt, pucolt, aprított kakaóbab a díszítéshez

  Elkészítés:

  Alap:

   Az elkészítéshez nem lesz másra szükségünk, csak egy aprítógépre. Tegyük bele a kesudiót és őröljük finomra, de vigyázzunk ne őröljük addig, hogy vaj legyen belőle!

   Ha finomra őröltük a kesudiót, akkor adjuk hozzá a kókuszreszeléket is és hagyjuk, hogy a gép összekeverje a két összetevőt.
   Csoki fudge készítése
   Következő lépésben adjuk hozzá a kimagozott datolyákat és a darált kakaóbabot is. Keverjük tovább a géppel az összetevőket egészen addig, míg lágy, tésztaszerű állagot nem kapunk.

    

   Végül adjuk hozzá a juharszirupot, illetve a csipet sót, és keverjük tovább a masszát. Ha a tészta hozzáragad a tál falához, akkor készen vagyunk. A masszát tegyük bele egy fóliával kibélelt formába és egyengessük el.
   Csokirecept

   Tegyük hűtőbe, míg készítjük a második réteget


    

   Második réteg:

    Az aprító gépbe keverjük össze a kókuszzsírt, a juharszirupot, a kakaóbabot és a csipet sót.

    Amikor elértük a megfelelő, szinte folyósan krémes állagot, akkor vegyük ki a hűtőből az alapot és szépen oszlassuk el rajta a krémünket, majd a tetejét szórjuk meg aprított kakaóbabbal.
    Csokikrém

    Amint megvagyunk, tegyük hűtőbe 1 órára. A végeredményt vágjuk kis kockákra vagy tetszés szerinti formákra és indulhat a lakoma! Vigyázz!!! Gyorsan fogy! :)
    Csoki Fudge

    Tovább a termékrendeléshez >>>

    Sambirano Gold termékek

    Szólj hozzá


    A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

    (0) tétel
    tétel 0
    Részösszeg 0.00 Ft
    Vissza fel