Karamell gold csokoládé

5 perces karamellás táblacsokoládé brazil dióval és földi cseresznyével

5 perces karamellás táblacsokoládé brazil dióval és földi cseresznyével

A szerző Sambirano Gold Kakaóbab webáruház 0

A Sambirano Gold szőke csokoládé pasztilla önmagában is egy isteni finom csokikülönlegesség, melyet most brazil dióval és egy kis aszalt inka bogyóval, (földicseresznyével) fokoztunk tovább. Néhány perc alatt elkészíthető, mutatjuk hogyan...

Hozzávalók:


Elkészítés:

20g-ot a csokoládé pasztillából és a 10g kakaóvajat tegyük egy kis tálba, majd rakjuk a hűtőbe, amíg a maradék 60g csokipasztillánkat felolvasztjuk. Tulajdonképpen ezekkel a kissé lehűlt pasztillákkal fogjuk majd temperálni (beoltás) a csokinkat, hogy szép sima és roppanós legyen.

Most vegyünk elő egy fazekat és egy fém- vagy üvegtálat, ami ráillik a fazékra. Tegyünk annyi vizet a fazékba, hogy ha ráhelyezzük a tálat, a víz ne érje el az alját, mert a csokoládépasztilla felolvasztáshoz csak a vízgőzre lesz szükségünk. Forraljuk fel a vizet, majd vegyük lejjebb a lángot. Ha már gőzölög a víz, tegyük rá a tálat, és szórjuk bele a 60g csokoládé pasztillát.

Addig kevergessük és olvasszuk a pasztillát, amíg teljesen folyós állagúvá válik. Most vegyük le a tálat a fazékról, és vegyük ki a hűtőből a kakaóvajat és a csokipasztillát, majd adjuk hozzá a felhevült masszánkhoz és keverjük jól el. A massza elég meleg ahhoz, hogy elolvassza a hűtőből kivett vajat és csokit, így folyamatosan kevergetve most már egy kissé sűrűbb állagot kell kapnunk. Mivel a massza visszahűlt a hűtött pasztilláknak köszönhetően, tegyük vissza a tálat a fazékra és folyamatos kevergetés mellett újra melegítsük 1-2 percig. (A temperálás menetéről itt írunk bővebben.) Ezt követően vegyük le a tűzről és öntsük a folyékony masszát egy csokoládéformába, de egy sima tálca is megteszi. Díszítsük a brazil dióval és a földi cseresznyével, majd tegyük ki, vagy a hűtőbe dermedni és néhány perc múlva már fogyasztható is a házilag készült prémium minőségű tábla csokoládénk!

 

Tovább a termékrendeléshez >>>

Sambirano Gold termékek

Szólj hozzá


A hozzászólásod a moderátorhoz kerül mielőtt láthatóvá válik.

(0) tétel
tétel 0
Részösszeg 0.00 Ft
Vissza fel

Hírlevél feliratkozás

Feliratkozóinknak most 10% kedvezményt biztosítunk! Kuponkód az üdvözlő email-ben!

Sikeresen feliratkoztál!

Köszönjük, hogy feliratkoztál a hírlevelünkre!